DIETA DUKAN/UTILE

Pastrama de pui

Dupa ce am incercat reteta de sunca de curcan am decis ca este musai sa o incerc si pe cea de pastrama de pui, din moment ce tot o consumam din comert, incarcata cu tot felul de aditivi. Asa ca m-am pus pe cercetat si am descoperit reteta aici. Incercati-o cu incredere nu doar pentru dvs ci si pentru cei din familie, mai ales pentru copii.

Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 PP si PL

Ingrediente:

-1 piept mare de pui sau 2 mai mici

- 1 lingura sare

-1-2 frunze de dafin

-300 ml apa

- cateva boabe de ienibahar si de piper negru

-1 lg indulcitor pudra

-1-2 linguri sos de soia

- 1 lingurita boia de ardei

- sare, piper

Trebuie sa retineti ca aceste ingrediente se vor folosi in doua etape la marinarea pieptului de pui.

Pentru prima marinada turnam intr-un vas  apa, sarea, boabele de ienibahar, cele de piper si frunzele de dafin. Amestecam bine pentru a se dizolva sarea, apoi punem pieptul de pui si ii punem un capac vasului. Introducem in frigider si lasam la marinat 24 ore. E de preferat sa faceti compozitia seara (o sa vedeti de ce).

Dupa 24 ore scoateti carnea din marinada, o clatiti sub un jet de apa rece si o lasati putin la scurs. Intre timp pregatiti marinada cu numarul 2. Se amesteca sosul de soia, boiaua de ardei, piperul si indulcitorul. In acest sos imbibam bine pe toate partile bucatile de carne si le lasam in frigider inca 12 ore (adica peste noapte, de-asta spuneam sa faceti prima marinada seara).

Dupa ce a trecut timpul luam fiecare bucata de carne si o legam foarte strans cu ata de bucatarie, in forma de sul. Punem bucatile pe o folie de aluminium in tava si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade. Eu in primele 25 minute am pus deasupra inca o folie de aluminium dupa care am luat-o si am lasat-o asa. Cu sucul care se aduna puteti stropi carnea din cand in cand.

Cand este gata o scoateti si o lasati la rece. O feliati si o mancati ca atare, intr-un sendvis dukan, cu garnitura de legume etc.

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

21 Responses to Pastrama de pui

  1. Bora Gabriela spune:

    Da, da !!! Azi am facut-o si eu…Sunt extrem de incantata si din nou, va multumesc ! Cu fiecare reteta, mereu va spun GOD BLESS THIS WOMAN !!!
    :) )

  2. Noemi spune:

    Salut,

    marinat-ul 2 este cu apa sau fara?

  3. Noemi spune:

    mersi mult, azi o sa-l pregatesc!!!abia astept, m-am saturat de sunca de pui si de curcan :D

  4. Claudia spune:

    Si eu am inceput aseara, diseara pregatesc a doua marinata iar maine o sa fie gata pastrama! Eu vreau sa o tin pentru micul dejun , o sa fie o varianta de sandwich-uri foarte sanatoasa.

  5. iolanda spune:

    facut !nota zece

  6. Flori Munteanu spune:

    Am preparat-o si eu, este delicioasa. Asta seara o pregatesc iarasi….

  7. Lidia spune:

    Dar de ce nu merge si in faza de atac? pt ca are sosul de soia?

  8. Daniela spune:

    Am facut prima marinata.
    Spune-mi, te rog, ai folosit un pipet de pui mare pe care l-ai taiat in doua sau doua bucati de piept de pui mai mici?
    Multumesc pentru reteta! Sper sa imi iasa.
    O sa revin dupa ce termin pastrama.

  9. antoneta laura stoian spune:

    Buna nu am gasit ienibahar aa il pot inlocui cu altceva?

  10. nicoleta spune:

    Cam cat sta la cuptor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 9 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)