DIETA DUKAN/UTILE

Piftie de curcan

Sa incercam si alceva. De data asta o piftie de curcan care sa poata fi consumata cu succes in dieta Dukan.

Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente:

- un copan de curcan (mare ce e drept)

- 2 morcovi

- 1/2 telina

- 1 ceapa

- foi de dafin

- 3 bucati de usturoi (nu manunchiuri ci bucati)

condimente

- 2 foi de gelatina

Mai intai am luat la curatat copanul si am luat pielea de pe el si ce grasime era la vedere. Apoi l-am pus impreuna cu legumele, foile de dafin si condimentele (sare, piper) la fiert. Eu le-am fiert in oala sub presiune 1 ora si un sfert.

Cand au fost fierte am mai luat cu polonicul grasimea care s-a adunat deasupra. Am scos o parte din supa si am pus usturoiu taiat bucati si le-am lasat cca 10 minute. Si in acelasi timp am pus cele 2 foi de gelatina la hidratat in apa la temperatura camerei (nu calda).

In timpul asta am taiat morcovii rondele si am facut fasiute mici de carne pe care le-am pus in boluri. Se ia apoi zeama (care trebuie sa fie calda) si se strecoara de usturoi, se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Apoi se toarna in boluri peste morcovi si carne si se baga la frigider. Cam asta a fost toata smecheria. Cu restul de zeama si carne am facut si putina supa de curcan, asa ca am impuscat doi iepuri dintr-o data!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

11 Responses to Piftie de curcan

  1. [...] Citeste reteta : Piftie de curcan – Click AIci [...]

  2. elena spune:

    o sa incerc sa fac si eu de Revelion, sper sa-mi iasa :)

  3. Andreea spune:

    Eu am cumparat toba de curcan pe care o mananc cu mustar sau hrean. Presupun ca nu e nicio diferenta intre toba si piftia facuta in casa, nu? Nu are grasimi, am gasit doar o fasie f. mica de piele pe care am dat-o la o parte.

  4. RADU CARMEN ALINA spune:

    Mersi ptr. reteta.Tocmai am luat o aripa de curcan cu gandul la o piftie.

  5. Oana spune:

    Nu s-ar putea face reteta asta si in PP? Am putea merge pe modelul ciorbei radauteana? Numai ca mai punem si gelatina … :)
    Ce parere ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 22 + 19 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)