DIETA DUKAN/UTILE

Prajitura cu bezea

Din nou vă propun o rețetă dukan pe post de desert. Nimic complicat în rețeta asta, se face repede și rezultatul e delicios. Se pot face diverse variante ale acesteia, dar despre asta am să vă povestesc altă dată.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg lapte praf degresat

- 150 g iaurt degresat

- 1 lgt praf de copt

- 3-4 lg îndulcitor

- esență de vanilie

Separam albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul și adăugăm pe rând tărâțele de ovaz, cele de grâu, amidonul, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă de silicon cu diametrul de circa 20 cm și coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 15-20 minute. Între timp pregătim bezeaua. Batem cu mixerul albușurile cu puțină sare până rezultă o spumă densă. Adăugăm în ploaie 2-3 lg de îndulcitor după gust.

Scoatem tava din cuptor, turnăm bezeaua deasupra și nivelăm apoi dăm din nou la cuptor. Eu am mai ținut-o 10 minute la 180 de grade și 10 minute la 160 grade. Vă orientați după culoare. Atenție că bezeaua se va umfla în cuptor, dar apoi se așează după ce opriți focul. Se consumă rece și se păstrează la frigider de pe o zi pe alta.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

14 Responses to Prajitura cu bezea

  1. anca spune:

    arata delicios!! sunt sigura ca e la fel de buna ca toate retetele tale ;)

  2. lacri spune:

    va rog sa-mi spuneti ce indulcitor praf sau lichid folositi in retete.Va multumesc

  3. cristina spune:

    Buna.. nu prea am inteles unele lucruri la aceasta reteta “Separam albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul și adăugăm pe rând tărâțele de ovaz, cele de grâu, amidonul, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt .”
    – decat galbenul il amestecam cu taratele , iaurtul si celelate ingrediente , sau si albusurile???

  4. Andreea spune:

    Dar daca nu am lapte praf? :D

  5. alexandra spune:

    In loc de lapte praf degresat putem pune la prajituri lapte degresat cu 0,1 % grasime?

  6. stirbets elena spune:

    buna,e o problema daca depasesc cele 2 lunguri de tarate pe zi ?????

  7. alexandra spune:

    o pot face fara lapte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 28 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)