DIETA DUKAN/UTILE

Prajitura cu crema de vanilie

Din nou vin și vă propun o rețetă dukan dulce de tot. Sper că vă plac dulciurile propuse de mine și că vă fac dieta mai ușoară. Așa cum am mai spus, este necesar să diversificăm cât mai mult, atât mancarea cât și desertul pentru a ne face dieta cât mai ușoară.

Porții pentru 2 zile

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-3 albușuri

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

-4 lg lapte praf degresat

- 1 lg amidon de porumb

-2 lg de brânză degresată

- 3 lg îndulcitor pudră

- 1 lgt praf de copt

- 1 lg cacao degresată

Ingrediente pentru cremă:

-3 gălbenușuri

- 300 ml lapte degresat

- 1 lg amidon de porumb

- 2 lg lapte praf degresat

- 3 lg îndulcitor (după gust)

- esență de vanilie (+păstaie de vanilie)

Preparare blat. Amestecăm brânza degresată cu ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf, amidonul, îndulcitorul, praful de copt și cacao). Albușurile cu un praf de sare le batem spumă tare cu mixerul. Integrăm spuma de albușuri în prima compoziție, amestecând încet de jos în sus. Întindem aluatul în formă dreptunghiulară pe foaia de copt din tavă. Eu am făcut o formă de circa 25 x 35 cm. Am introdus tava în cuptorul încins la 180 de grade și am ținut-o circa 10-12 minute (va dați seama când e gata). Îl lăsăm la răcit și când e rece îl tăiem în trei bucăți egale ca dimensiuni.

Preparare cremă. Punem laptele la fiert pe foc cu păstaia de vanilie, iar când atinge punctul de fierbere oprim focul (ulterior scoatem păstaia). Gălbenșurile le frecăm separat cu îndulcitorul, apoi adăugăm amidonul și laptele praf (si esența de vanilie dacă considerați că mai e cazul). Peste această compoziție turnăm treptat laptele călduț. Se pune iar pe foc pentru circa 10-12 minute până se îngroașă și apoi se lasă la răcit.

Când și blatul și crema s-au răcit vă puteți ocupa de asamblare. Pe o folie de aluminiu așezați în mijloc una dintre foile de blat. Adăugați deasupra jumătate din cremă și o întindeți uniform. Puneți deasupra o altă foaie de blat, apoi cremă și iar o foaie de blat. Împachetați prăjitura în folia de aluminium și lăsați la rece cel puțin 2 ore.

Poftă bună!

Nu uitați, prăjitura conține porția de tărâțe de ovăz pentru 2 zile și 2 alimente tolerate (amidon și cacao), din nou cantități pentru 2 zile. Deci nu o consumați în 1 zi ci în 2 zile!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

39 Responses to Prajitura cu crema de vanilie

  1. lili spune:

    blatul nu se insiropeaza?

  2. Nadina spune:

    daca nu am lapte praf pot inlocui cu altceva??

  3. Ana spune:

    Foarte buna prajitura.Am facut-o si eu si am mancat azi jumatate din ea.Cred ca in fiecare weekend am sa o fac.E bestiala :) . Multumim pentru retete,foarte bune toate care le-am incercat pana acuma :*

  4. dreamer spune:

    Nu stiu cum faceti, dar eu am tot incercat retetele dvs, toate urmate intocmai, cu cantitatile explicate, dar mai ales la prajituri, mi-au iesit intotdeauna mici si cam neaspectuoase.
    Aseara am facut aceasta prajitura. Nu stiu cum dvs v-a iesit asa mare. A mea, dupa asamblare a iesit cat 2 felii mai maricele de cremsnit. Am si masurat: 20cm lungime x 7cm latime.
    As pune o poza, dar nu arata deloc bine, desi la gust e buna. Doar crema mi se pare cam gretoasa, desi am respectat reteta, doar 3 galbenusuri.

    Oricum eu va multumesc! Am incercat multe din retetele dvs si mai anima dieta, mai ales pentru mine care sunt cu pofta de dulce.

    • admin spune:

      Buna. Sa stii ca nu ies inalte prajiturile. Nici nu au cum in comparatie cu cele normale, asa ca cel mai bine ar fi sa nu te raportezi la acestea. Poate par mari in poze, dar nu sunt sa stii :) .

  5. eliza sandu spune:

    DIN ACEASTA PRAJITURA A MANCAT NEPOTICA MEA DE 3 ANI ,ARE VOIE? IAR PUTEA FECE CEVA RAU?

  6. eliza sandu spune:

    multumesc ffff mult va pup

  7. gabiD spune:

    foarte buna…..multumim

  8. Ioana Calin spune:

    Delicioasa prajitura..mi-a iesit ‘ca la carte’. Ador retetele tale si frumusetea pozelor prin care le prezinti. Succes la toti!

  9. daniela spune:

    am facut-o si eu,esec total.prea multa materie solida ptr 2 linguri de branza.am avut o masa de cocoloase pe care nu puteam sa le amestec deloc.am mai adaugat o lingura de branza dar fara rezultat.

  10. Steluta spune:

    Gata am bagat prajiturica la frigider…..am gustat din crema…………super mega ultra buna :D ……..abia astept sa infulec din ea. Succes in continuare si multumim ca existati.

  11. radu maria spune:

    eu am pierdut numarul de cate ori am facut-o,este un dulce rapid si fffffff bun.

  12. cristina spune:

    si eu la fel,habar n-am de cate ori am facut-o este EXCELENTA!!!!Pupam fata :*

  13. Mada spune:

    Deci aceasta prajitura este mega, extra, super bunaaa !!! Desi am folosit o forma putin mai mica decat a ta, blatul l`am putut imparti decat in doua.In rest fff delicioasa, multumesc mult pt retetele astea delicioase si mii de felicitari pt site.As vrea sa dublez cantitatile ca sa manance si sotul,dar n`as vrea sa pun mai mult de 3 oua…ai vreo idee cum as putea face un blat mai mare?

  14. Mada spune:

    Ai dreptate, multumesc pt raspuns Ioana ! Azi o fac din nou, nu ma mai satur de ea :D

  15. madalyna spune:

    pot pune in loc de branza degresata, iaurt? am fost sa imi iau branza si am incurcat/o cu cea de 20 la suta grasime!

  16. Ionela spune:

    Astazi am facut si eu aceasta prajitura si vreau sa va spun ca este delicioasa!!!!!!
    Multumim mult pentru aceste retete ne face dieta mai frumoasa!

  17. Victo spune:

    Nu am gasit lapte praf degresat in magazine,imi puteti spune unde il pot gasi? carnea de ied poate fi consumata?

  18. Andrei Cristina spune:

    e f buna!!!!

  19. raluca spune:

    Este magnifica prajitura a iesit precum in poza, multumim pentru retetele acestea care ne fac dieta mult mai usoara !

  20. ana-maria spune:

    Cea mai buna prăjitură dukan! Eu am pus esență de rom in crema ! Delicioasă.

  21. anca spune:

    Buna seara. Pot folosi la blat quark în loc de brânză? Dacă se poate, păstrez cantitatea de 2 lg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)