DIETA DUKAN/UTILE

Prajitura cu morcovi

Am incercat si eu prajitura cu morcovi. Sunt sincera cand spun ca nu imi suna extraordinar. Cum adica o prajitura cu morcovi? Morcovii sunt pentru supe/ciorbe sau mancaruri nu pentru dulciuri. Dar cum am gasit reteta intr-o carte pe care o am in biblioteca am spus sa ii dau totusi o sansa. Asa ca am avut o mare surpriza cand am constatat ca e chiar ok, si prin urmare v-o recomand cu drag.

Faza Croaziera, Consolidare

Ingrediente:

- 300 gr morcovi rasi prin razatoarea cea mica

- 6 linguri tarate de ovaz

- 6 linguri tarate de grau

- 4 linguri indulcitor lichid

- 3 oua

- 2 linguri quark

- 1 plic de drojdie uscata

- 3 linguri de Maizena

- esenta de vanilie

Mai intai am ras morcovii prin razatoarea cea mai mica. Apoi intr-un vas am batut cele 3 oua si am adaugat pe rand taratele de ovaz si grau, Maizena si quarkul (pe asta il folosesc eu). Am integrat apoi in aceasta compozitie morcovii rasi si am amestecat bine. La sfarsit am adaugat indulcitorul, esenta de vanilie (se poate pune in plus si esenta de cocos sau de portocale) si drojdia.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-una de 10×25 cm) si am introdus compozitia in cuptorul incins la 180-190 grade. Am tinut-o in cuptor cca 45 minute (am facut si testul cu scobitoarea). Dupa ce o lasati afara 10-15 minute sa o scoateti din tava la racit. Deasupra am turnat o “glazura” din lapte praf, indulcitor si apa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly