DIETA DUKAN/UTILE

Prajitura cu ness

Pentru azi va propun o rețetă dukan care poate fi consumată începând cu faza de atac. Este usor de făcut, nu necesită ingredient multe, iar dacă vă place ness-ul atunci sigur prajitura asta va fi pe gustul dvs. Așadar să trecem la treabă.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru biscuit:

-3 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg lapte praf degresat (conform site-ului francez al dietei dukan laptele praf este considerat aliment adjuvant și nu tolerat. Prin urmare el poate fi consumat începând cu atacul, dar se recomandă limitarea acestuia la 3 lg/zi, din cauza lactozei).

- 2 albușuri de ou

- ½ lgt scorțișoară

- esența de rom

Ingrediente pentru cremă:

-6 foi de gelatină

- 7 lg de apă

- 1 plic de cafea solubila (ness)

- îndulcitor după gust

- 250 g brânză degresată

- 1 gălbenuș

- esență de rom (opțional)

Ingrediente ptr jeleu:

-3 foi de gelatină

- 75 ml apă

- 1 plic de cafea solubila (ness)

- îndulcitor după gust

Preparare biscuit – tărâțele, laptele praf degresat, scorțișoara (1) se amesteca cu cele 2 albușuri de ou (2) se adaugă esența de rom și se dă la cuptorul încins la 200 grade pentru circa 10 minute. Eu am folosit o forma de silicon dreptunghiulară, de tipul celor pentru chec și a ieșit un biscuite de circa 1 cm grăsime(,43). Se lasă la răcit și între timp se pregătește crema.

Pentru cei care nu reușesc să pregătească gelatină foi vă rog să urmați cu atenție următorii pași. Punem într-un bol cu apă la temperatura camerei cele 6 foi de gelatină și le lăsăm acolo pentru 5 minute. Între timp încălzim cele 7 lg de apă într-un bol mai mic la microunde (sau pe foc). Apa trebuie să fie fierbinte și nu călduță. În această apă fierbinte (luată de pe foc dacă ați folosit aragazul să o încălziți) puneți gelatina hidratată 5 minute (luam doar foile de gelatină și le punem în apa fierbinte, nu și apa în care s-au hidratat). Amestecăm foarte bine și ele se vor dizolva uniform (5).

Peste gelatină adăugăm plicul de cafea solubilă (ness) și omogenizăm. Compoziția aceasta o turnăm peste brânza degresată (este de preferat ca brânza să fie la temperatura camerei, nu direct din frigider) și frecată cu gălbenușul de ou și omogenizăm compoziția (6). Mai adăugăm îndulcitorul după gust (nu v-am dat cantități că depinde foarte mult de tipul îndulcitorului folosit de dvs.). Punem crema peste biscuite direct în tava de silicon, nivelăm și dăm la frigider pentru cel puțin 10 minute până pregătim jeleul.

Hidratăm cele 3 foi de gelatină urmând aceeași pași de mai sus și o dizolvăm în cei 50 ml de apă fierbinte. Adăugăm peste nessul și îndulcitorul după gust (7). Amestecăm bine de tot să nu rămână cocoloașe și o turnăm peste cremă (tot în tava de silicon). Se lasă la rece cel puțin 1 oră, până se întărește gelatina.

Se consumă ca atare și se păstrează în frigider (8).

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

50 Responses to Prajitura cu ness

  1. cristina spune:

    Arata delicios.Pot inlocuii laptele prf cu altceva? eu nu gsesc pe aici (sunt in sicilia)….

  2. Sorina spune:

    Putem folosi lapte lichid in loc de lapte praf? Laptele praf este greu de gasit si cam piperat la pret.

  3. Arata fenomenal!!!
    Ce dimensiuni are tava?

  4. Liana spune:

    Nesul il punem praf, nu pregatit, nu? Salivez langa poza de ieri :)

  5. darvas ionela spune:

    nu stiu daca am retinut bine…un plic gelatina granule este echivalentul a 3foi de gelatina ?

    • admin spune:

      1 plic pudra=6 foi de gelatina :)

      • dana spune:

        imi poti spune, te rog, ce gramaj are plicul cu pudra sau cele 6 foi de gelatina? aici nu am gasit nici pliculete cu pudra de gelatina, nici foi…am gasit doar un borcanas mai mare cu pudra de gelatina (are 65gr.) si nu stiu cate grame are trebui sa folosesc la prajitura! multumesc!!!

  6. eliza sandu spune:

    1 lingura de tarate = cu 1 lingura de lapte praf

  7. adriana spune:

    albusurile le batem spuma sau le punem ca atare?

  8. Viorica spune:

    Buna, si bine te-am gasit, superbe retetele tale, si bine ca mai testez si altceva, ca eu numa cu tarta cu pui, cu legume sau fara, tarta cu vita si parca fara aluat ma tratez:) mi s-a acrit de branza si de tarate, dar mergem inainte. eu am inceput dukan pe 02ian 2012, am ajuns de la 74-58 pe 5aprilie, am tinut consolidarea parca pana la sf lui august, dar nu am mai respectat joia sfanta, pur si simplu mi se acrise de carne:) a venit toamna si m-am bagat pe legume, dar pana la craciun aveam +2kg, iar pana la paste anul asta am ajuns la 65kg. conform Dukan greutatea mea cea mai stabila este de 60kg, asa ca acum 4zile am inceput un atac de 3zile:) si vad ca functioneaza, azi am intrat la 5zile de PL. Intrebarea mea la aceasta reteta de fapt, este daca pot scoate galbenusul ala crud din compozitie, numai ideea ca este galbenus sau albus crud in ceva imi trezeste piticul de pe creier :) Te pup si-ti doresc succes!

  9. carmen spune:

    un plic de nes inseamna cat? ce gramaj?

    • admin spune:

      Nu mai stiu ca am aruncat plicurile. Circa 1 lingurita si jumatate, maxim 2.

      • andreea spune:

        Scuze daca intrebarea mea pare amuzanta pt unii dar ma intrebam ce inseamna 2 ling lapte praf,asa cum este el in punga sau preparat cu apa??Va rog sa nu radeti de mine dar n-am mai folosit pana acum laptele praf la prajituri

  10. nicoleta nicol spune:

    Ioana in ca
    te zile se poate manca?

  11. Florenta spune:

    de unde imi pot procura foile de gelatina. in supermarket-uri nu am vazut

  12. alexa spune:

    Mie mi-a ramas blatul tare. De ce oare?

  13. Mona spune:

    Am facut si eu prajitura si a iesit super! Multumesc pt reteta

  14. Ralu spune:

    am gasit in supermarket praf de frisca degresat … oare merge pus in loc de lapte praf? nu gasesc pe nicaieri sa cumpar … doar lapte praf de soia si nush daca e bun …

  15. Anca spune:

    Pot folosi in loc de lapte praf lapte fara lactoza cu 0 grasime?

  16. andreea spune:

    Buna, se pot inlocuii cele 2 lg de lapte praf cu lapte lichid de 0% grasime?

  17. Cristina spune:

    buna!

    trebuie neaparat branza degresata? sau putem folosi crema de branza/quark?

  18. Diana spune:

    Am facut si eu azi prajiturica…wow nu am mancat ceva dulce de mult ….si azi mi-am luat inima in dinti si am facut aceasta prajitura minunata. Iti multumim pt. retete …parca trec mai usor zilele… :)

  19. Mihaela spune:

    Buna! Am o nelamurire cu privire la aceasta reteta…. taratele de ovaz trebuie macinate praf sau le lasam asa?:)

  20. cryb spune:

    eu am facut un artificiu pentru a ii da posibilitata blatului sa se moaie peste noapte in frigider. dupa ce l-am copt si s-a racit l-am intors invers in tava astfel partea mai poroasa de dedesupt vine in contact cu crema si este mai in regula in ansamblu

  21. PandaHilal spune:

    Deosebit de buna !!!! Vreau sa iti spun ca fac multe dintre retetele tale si sunt exceptionale ! Esti o doamna cu adevarat talentata si o sursa de inspiratie pentru mine :)
    Iti multumesc si nici nu iti imaginezi ce ajutor oferi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 33 + 33 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)