DIETA DUKAN/UTILE

Prajitura desteapta

Una dintre prajiturile mele preferate, usor de facut si care se potriveste indiferent de ziua la care sunt (PP sau PL). Este o reteta adaptata pentru dieta Dukan, asa ca v-o recomand cu drag!

Faza Croaziera (PP si PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Portii – 2

Ingrediente:
4 oua
4 linguri tarate de ovaz
9-10 linguri indulcitor pudra
500 ml lapte degresat
150-200 gr branza degresata (eu am folosit Lacteea)
1 lg amidon
esenta (eu am pus de lamaie)

Se amesteca branza cu indulcitorul si apoi se adauga cele 4 galbenusuri. Peste compozitia cremoasa se adauga laptele, amidonul, taratele si esenta.
Intre timp se bat cele 4 albusuri spuma si cand este suficient de tare se adauga peste compozitia facuta anterior. Se amesteca foarte bine (nu trebuie lasata toata spuma de albus la suprafata), dar incet si cu grija :) Va fi o compozitie mai mult lichida!
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 120-130 grade. Se tine cel putin o ora – o ora si un sfert. Asteptati sa se raceasca inainte de a o taia. Pofta buna!!

P.s. am luat reteta de aici si de aici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

94 Responses to Prajitura desteapta

  1. TANIA spune:

    E prajitura pe care am facut-o de cele mai multe ori si nu am sa renunt nici dupa consolidare la ea.

  2. laura spune:

    Buna, sunt tare incantata de acest blog, felicitari! Am si eu o intrebare, se poate manca aceasta prajitura si la faza de croaziera? Merci anticipat.

    • admin spune:

      Buna si bine ai venit! Se poate consuma si la croaziera, doar sa ai grija sa nu depasesti portia zilnica de tarate. Cel mai bine ar fi sa o imparti de la inceput in doua si sa o consumi in doua zile. Spor la bucatarit!

  3. elena spune:

    am facut-o in seara asta,foarte buna!!!

  4. simona spune:

    am facut-o si eu e super,o putem manca oare la croaziera si in zilelele de PP?
    Multumesc fetelor!

  5. Floriik spune:

    poti sa imi spui si mie dimensiunile tavii?

  6. andreea spune:

    am facut maioneza cu quark a iesit buna,vroiam sa te intreb pentru aceasta reteta daca pot folosi branza dulce cu 0,2 grasime?multumesc

    • admin spune:

      V-am spus ca nu are cum sa iasa nasoala maioneza :) . La prajitura isteata puteti incerca si cu branza dulce, functioneaza pe acelasi principiu.

  7. Anca spune:

    Buna.Dar avem voie si amidon la consolidare?

  8. silvia spune:

    Pot folosi faina de ovăz cumpărata la prăjituri? sa nu fac faina din tarta de ovaz.

    • admin spune:

      Nu. Faina de ovaz cumparata (are o putere calorica mai mare) este altceva decat faina facuta din tarata de ovaz. Faina facuta din tarata de ovaz se refera de fapt la faptul ca luam taratele si le macinam pentru a fi mai fine.

  9. Obrisca Mirela spune:

    Este excelenta prajitura. Rece as putea spune ca este extrem de buna. Intrebarea mea este…daca as pune pe deasupra un strat de budinca de vanilie?

  10. sorina spune:

    ce fel de indulcitor pudra ati folosit?

  11. ioana spune:

    Am facut si eu astazi prajitura inteligenta si a iesit minunata! O declar dulcele preferat! Excelenta mi s-a parut si cea cu morcov… deci de-acum, chiar si cand nu voi mai fi la dieta tot pe-asta o voi face!

  12. elena spune:

    Astazi am facut-o si a iesit f bine 1 Este minunata si delicioasa !

  13. estelle spune:

    Buna seara

    din poza pare a avea 3 straturi, cel de tarate , cel cu branza probabil si apoi spuma, dar totusi in descrierea mai sus , vad ca taratele se amesteca cu branza . Cum e de fapt? As dori sa o fac maine sau poimane .

    Multumesc anticipat de raspuns

  14. MANU spune:

    e foarte buna prajitura , e preferata fiicei mele asa ca eu doar apuc sa gust cate putin :) )

  15. simo spune:

    Pare a fi un desert usor, astazi o voi incerca si eu. Stie cineva daca in croaziera putem folosi drojdie uscata pentru prepararea painii ?

  16. Mony spune:

    Buna, as dori sa stiu daca pot sa folosesc branza dulce de vaci facuta in casa (facuta din iaurt fara smantana)la aceasta prajitura?Multumesc.

    • admin spune:

      Din pacate cea facuta in casa este mult prea grasa pentru dieta! Cel putin din ce am citit eu despre branza facuta in casa..

  17. Mony spune:

    multumesc pt raspuns, dar unde gasesc aceasta branza din reteta???

  18. Mony spune:

    multumesc sper sa gasesc caci eu stau la tara si nu sunt magazine mari???

  19. Costea Victoria spune:

    Foarte buna ! a iesit perfect!

  20. mirela spune:

    nu am o rasnita de macinat ce altceva pot folosi??? multumesc

  21. dreamer spune:

    Putem folosi crema de branza sau Quark in loc de branza degresata? Si indulcitor lichid merge? Multumesc!

  22. Gil spune:

    Va rog frumos, spuneti-mi, pt. aceasta reteta (prajitura desteapta), se macina/rasnesc taratele ? Cineva intreba mai sus cu ce poate face asta …
    Multumesc

  23. steff spune:

    tocmai am servit o portie de prajitura si e foarte buna.
    eu nu am rasnit taratele deloc si si-a pastrat o textura f placuta
    cu asemenea prajitura as vrea sa fiu la regim mereu :) )

  24. SIMION L. spune:

    Pot sa folosesc uleiul de parafina la maioneza

  25. Raula Roxana Arslan spune:

    Vreau sa ıntreb ce fel de amidon de foloseşte la retetele Dukan…Ca la noi (ın İstanbul) sunt de trei feluri: de malai, orez şi grau…Şi le folosim cele din comert sau din plafar? Multumesc…

  26. Ioana Bobes spune:

    Am facut ieri prajitura e nemaipomenita. Multumesc.

  27. Lolecutz spune:

    Hello dukanitzelor :-) Am sa incerc si eu prajitura asta…la cum arata sigur e buna si la gust! Succes la slabit :*

  28. Andreea spune:

    spune-mi te rog daca stii, care e diferenta intre taratele de ovaz si faina din tarate de ovaz? din tarate nu iasa mai nimic sa faci blaturi si din alte chestii care dospesc,sunt foarte seci in schimb din faina da, merge. Care ar fi diferenta dintre ele? se poata consuma faina?

    multumesc

  29. Kristjan spune:

    Hi you should deeinitfly consult your doctor about beginning any diet while pregnant. Dr. Dukan does say it is okay to be on the Dukan Diet but that either he or your own doctor should monitor and adjust the diet to your needs as a mom-to-be.

  30. andreea spune:

    e vreun impediment daca fac prajitura intr-un vas de yena?

  31. andreea spune:

    inca o intrebare,ca sa fac 500 ml lapte degresat cate linguri de lapte praf tb sa folosesc?sau trebuie lapte degresat la cutie,lichid?

  32. BIONDO spune:

    Daca folosesc lapte de 0,1% grasime este ok

  33. Roxana spune:

    Maine-o fac si eu. De obicei nu am pofta pe dulce, dar tot am auzit de prajitura asta desteapta si acum ca am vazut cum arata, m-a palit pofta! :) ) Te pup si multumesc – datorita retetelor tale minunate merge si dieta mai bina!

  34. carabageac paula spune:

    buna ziua!!! am si eu o intrebare daca am inceput croaziera si am mancat migdale merg inainte sau ma opresc?

  35. Andreea spune:

    Pot folosi zaharina ca indulcitor? E stabila la gatit?

  36. Andreea spune:

    pot sa pun doar 3 oua in loc de 4, sau 3 galbenusuri si 4 albusuri?

  37. Elena spune:

    Extraordinar de buna ! Mie gustul imi seamana cu cel de crèmes si-mi aduce aminte de copilarie… Merci, Ioana !

  38. Mihaela spune:

    buna,
    reteta de placinta de dovleac aveti?
    ca dovleac am vazut ca avem voie.

  39. Catia spune:

    Salut. Pare tare buna.. e voie 500 ml lapte (0.5%) la croaziera? nu e cam mult??

  40. Catia spune:

    mersi frumos :)
    ai retete tare bune.. in fiecare zi ma inspir de la tine. mersi pentru tot ce faci si pentru multitudinea de retete delicioase!

  41. paula spune:

    Daca folosesc branza philadelfia extra light cu 4.0 % grasime la 100 de gr. E bun? Eu locuiesc in Londra si nu am reusit sa gasesc branza degresata pana acum.

  42. diana spune:

    Buna,

    As putea inlocui taratele de ovaz : de exemplu 2 lg de tarate de grau+2 lg tarate de psylium ?

  43. diana spune:

    Buna ,

    Am facut prajitura si am pus 2 lg de tarate de grau si 2 de psyllium.

    Nu a iesit ca in imagine insa a iesit suuuuuuuuuuuppppeeeeeeeerrrrrr la gust.

    Am mancat prajitura cu mare pofta.

    La sfarsitul saptamanii o sa fac inca o data prajitura.

    Te pup :-*

  44. anca spune:

    Buna! pot folosi la prajitura ricottina light? caci sunt in italia si nu gasesc nici un fel de branzica degresata.. singura “branza” cu valoare mica de grasime e aceasta ricottina..asemenatoare urdei de la noi din tara…

    • admin spune:

      Cat de light e ricotta aia?

      • anca spune:

        iti dau valorile exact cum apar pe cutie…

        Valori Nutrizionali per 100 g
        Energia 98 kcal
        Proteine 7,5 g
        Carboidrati 3,5 g
        Zuccheri 3,5 g
        Grassi 6 g

        Eu am zis k intra in categoria toleratelor.. de care oricum ma feresc.. dar o zi pe saptamana pot face o mica exceptie. imi doresc insa sa fac o prajiturica de paste si am vazut in majoritatea retetelor ca este nevoie de branza. iar aici, la capitolul lactate stau foarte prost caci nu prea sunt cu continut minim de grasimi.. nici lapte nu am mancat deloc caci era recomandat doar in cafea caci contine lactoza.. acum am gasit un lapte si degresat si fara lactoza.. si cred ca ala il pot bea fara sa imi fac probleme,nu?

        • admin spune:

          Laptele fara lactoza e ok. Dar tot nu trebuie sa depasesti 1 l/kg de lactate pe zi.

          • iordache mirela spune:

            buna,am si eu o intrebare daca preperi paine cu tarate de ovaz,mai trebuie luata aceea lingura de tarata pe stomacul gol???multumesc

          • admin spune:

            Nu. Si nu e pe stomacul gol, poti sa le consumi si cu el plin :)

  45. estera spune:

    acuma am bagat-o la cuptor… is curioasa ca mi-a iesit compozitia tare lichida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 3 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)