DIETA DUKAN/UTILE

Pui brazilian

Se spune despre bucătăria braziliană că este aproape imposibil de definit în câteva cuvinte. Originile acesteia se regăsesc în vechile rețete ale indigenilor combinate și adaptate de coloniștii portughezi și imbogățite de către sclavii africani aduși în această țară. In zilele noastre, preparatele braziliene sunt renumite pentru nenumăratele sortimente din carne (vită, pește, pui) și garnituri în care predomină orezul și fasolea. Se spune că în Brazilia numai carnea de vită cunoaște în jur de 50 de modalități de preparare.

Am găsit în revista Ioana – Secretele bucătăriei o rețetă nu cu carne de vită ci cu pui și imediat m-am uitat dacă se poate adapta pentru dieta Dukan. Așa că am pus mâna pe ustensile și ce a ieșit vedeți și voi în poze. Sper să vă placă mâncarea un pic picantă pentru că această rețetă este una picantă.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă 

Ingrediente pentru 2 porții

-2 pulpe de pui fără piele

- 3-4 căței de usturoi

- 2 cepe mai mici

- 400 ml supă de pasăre (merge și de legume)

- 1 ardei roșu + 1 ardei verde

- 4-5 roșii cherry

-4-5 linguri pastă de tomate

- 2 frunze de dafin

- 1 linguriță sos tabasco (dacă nu aveți atunci puneți ½ linguriță de boia de ardei iute)

- sare

Usturoiul se pisează cu puțină sare. Se toacă mărunt una dintre cepe se pune într-un bol împreună cu usturoiul pisat și se freacă bucățile de pui cu acestea. Se acoperă bolul și se lasă la rece pentru câteva ore (3-4).

Se prăjesc puțin bucățile de pui într-o tigaie încinsă, câte 2 minute pe fiecare parte. Se adaugă apoi cealaltă ceapă tocată mărunt și se toarnă supa de carne peste. Se lasă cu capac la înăbușit circa 20 minute, apoi se adaugă ardeii taiați fâșii, roșiile feliate, pasta de roșii, dafinul și sosul tabasco (sau boiaua de ardei iute). Atenție, dacă nu vă place mâncare mai iute puneți mai puțin sos sau boia iute.

Se mai fierb 15-20 minute până mai scade sosul și dacă vreți puteți adăuga niște pătrunjel verde deasupra.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

15 Responses to Pui brazilian

  1. cristina spune:

    arata super,spune _mi te rog ce carte ai acolo (se vede in poza)mersi

  2. elena spune:

    Foarte gustoasa ! Cea mai buna reteta de cand fac dieta Dukan.Am sa o fac des, de acum incolo !

  3. sorina spune:

    azi am incercat-o. un deliciu! cu siguranta o sa mai fac

  4. Mihaela.B. spune:

    Supa o faci singura sau cum procedezi?Ma feresc de asemena retete pentru ca nu stiu cum e cu supa asta!Dar arata bine puiul brazilian si chiar l-as face.multumesc

    • admin spune:

      Supa inseamna zeama in care ai fiert o bucata de carne. Atat! Foarte simplu, dar e mancarea mai gustoasa decat daca am face-o din simpla apa.

  5. MMA spune:

    Dar masline avem voie?…nu am gasit nimic despre masline:)….multumesc

  6. Ioana spune:

    Arata foarte bine !! Maine o incerc si eu!!

  7. Ionela spune:

    In croaziera, PL? Prajit? In ce ulei?

    • admin spune:

      Buna ziua. Pai se prajeste in tigaie antiderapanta fara niciun ulei. Daca vreti aveti voie 1 lgt ulei de masline pe care sa o folositi in croaziera cum vreti.

  8. munteanu lacramioara spune:

    Buna! am vazut reclama cu cacao degrasata? se poate comanda si in romania?ms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 18 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)