Pui cu ciuperci
 Am promis pe Facebook reteta si iat-o. Este o reteta pe care am gasit-o pe site-ul Marthei Stewart si pe care am adaptat-o astfel incat sa se potriveasca pentru zilele de PL din dieta Dukan. Puiul cu ciuperci este insa o mancare care poate fi consumata impreuna cu toata familia, nu doar de cei care tin dieta. Asa ca daca va plac ciupercile, go for it!
Am promis pe Facebook reteta si iat-o. Este o reteta pe care am gasit-o pe site-ul Marthei Stewart si pe care am adaptat-o astfel incat sa se potriveasca pentru zilele de PL din dieta Dukan. Puiul cu ciuperci este insa o mancare care poate fi consumata impreuna cu toata familia, nu doar de cei care tin dieta. Asa ca daca va plac ciupercile, go for it!
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 500 grame de ciuperci Champignon
- o jumatate de cana de pasta de rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita oregano
- sare, piper
Incingem o tigaie antiaderenta si punem pieptul de pui taiat bucatele (cine vrea poate sa unga tigaia cu putin ulei, stiti voi, in limita celor 3 picaturi premise). Il tinem pana se albeste la culoare (cate 5-8 minute pe o parte). Il scoatem din tigaie pe o farfurie.
In aceeasi tigaie deja incinsa punem ciupercile taiate in 2 sau in 4, in functie de marimea lor si punem un capac peste (sa fie etans). Le tineti pe foc mic spre mediu (amestecand in ele eventual) cam 5-7 minute (ele lasa apa).
Adaugati apoi pasta de rosii, usturoiul pisat, oregano, sarea si piperul. Lasati la foc mediu inca 10-15 minute. Daca vi se pare ca scade apa/sosul prea mult puteti adauga putina apa. Apoi adaugati bucatile de pui, mai lasati 5 minute si gata. Il serviti cald.
Pofta buna!





 
						







