DIETA DUKAN/UTILE

Pui cu sos acrisor de rubarba

O rețetă îndrăzneață cu pui și rubarbă. V-ați obișnuit probabil cu rubarba în rețetele de deserturi, dar iată că o putem folosi și la felurile principale. Asta în caz că vă place gustul acrișor. Rețeta este una simplă pe care o puteți pregăti în circa 30-35 minute.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui

- 4 tije de rubarbă

- 1 ardei gras roșu

- 1 lgt ulei de măsline

- 1 lgt ghimbir ras (opțional)

- sare, piper

- 250-300 ml supă de pui sau apă

Preparare:

Punem pieptul de pui tăiat bucăți pe lungime într-o tigaie anti aderentă încinsă și o lăsăm la foc mediu 5-7 minute până devine carnea albă.  Între timp punem uleiul de măsline într-o oală și adăugăm rubarba tăiată bucăți de 1,5-2 cm lungime, ardeiul gras tăiat cubulețe și sotăm 2 minute. Adăugăm ghimbirul, sare și piperul plus supa de pui sau apa și lăsăm să fiarbă 15 minute. Adăugăm bucățile de pui și mai lăsăm la fiert circa 15-20 minute până scade sosul.

Se poate servi cu ”orez”/piure de conopidă.

Poftă bună!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 23 + 35 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)