DIETA DUKAN/UTILE

Pui curry

Greu cu rețetele astea pentru PP, dar slavă Domnului că există destule variante de a prepara carnea pentru a o face cât mai plăcută la gust și pentru a diversifica. Aveți, la cerere, o nouă rețetă Dukan pentru zilele de protein pure. Sper să vă placă!

Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru 2 porții:

-4 copănele de pui

- sucul de la ½ lămâie (sau mai putin pentru atac)

- 1 iaurt degresat

- 1-2 căței de usturoi

- 2 lingury curry

- sare, piper

Se îndepărtează mai întâi pielea de pe copănele, iar apoi se crestează în mai multe locuri. Așezăm bucățile de carne într-un vas și le stropim cu zeama de lămâie. Într-un bol preparat punem iaurtul, curry, usturoiul pisat, sarea și piperul și se amestecă până obținem o pastă. Turnăm această pastă peste copanele de pui pe care le tăvălim bine prin această compoziție și apoi lăsăm la macerat la frigider timp de 6-7 ore, întorcând bucățile de carne de 2-3 ori în acest timp.

După ce au stat la macerat scoatem copănelele și le ștergem de surplusul de compoziție și apoi le punem pe un grătar sau într-o tavă pe hârtie de copt în cuptorul încins la 180 grade. Din cand in cand putem sa le mai ungem cu o pensulă cu compoziția în care au stat la macerat. Se lasă la cuptor circa 30-40 minute. Cand sunt gata le putem mânca așa calde simple, sau dacă sunteți la PL le puteți adăuga o garnitură din legume la cuptor (puteți chiar să puneți feliile de legume sub grătar și astfel sosul de la carne se scurge pe ele și le aromează).

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

7 Responses to Pui curry

  1. Crengu spune:

    l-am facut ieri, la zi de atac. nu prea m-a convins, poate e chestiune de gust. mi s-a parut un pic acrisor de la iaurt, parca mancam pui cu mustar. sotul meu, de exemplu, l-a apreciat :) deci, sunt subiectiva :)

  2. magda spune:

    este foarte gustos, mi-a placut foarte mult si chiar am sa-l fac maine (daca sta peste noapte la frigider in sos, nu are ce sa-i faca rau, nu?). merci pentru ajutor in bucatarie! :)

  3. Adina spune:

    Eu am facut din piept de pui aceasta reteta si mi-a placut la nebunie, eu fiind inca in faza de atac, de unde pot gati putinel in aceasta faza dar datorita voua va multumesc foarte mult pentru aceste retete si felicitari pentru site !!!!

  4. Anca spune:

    Arata bine, voi incerca aceasta reteta! Chifla care se vede in poza este facuta dupa reteta de “chifle dukan”? Arata tare apetisant :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 5 + 32 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)