Rulada de pui cu ierburi aromate
 Din seria aperitivelor care pot fi servite la mesele festive (că tot se apropie Crăciunul) vă propun astăzi o ruladă simplă de pui, dar foarte gustoasă. Ierburile aromate dau o savoare deosebită acestei rulade care poate fi servită atât caldă, cât și rece.
Din seria aperitivelor care pot fi servite la mesele festive (că tot se apropie Crăciunul) vă propun astăzi o ruladă simplă de pui, dar foarte gustoasă. Ierburile aromate dau o savoare deosebită acestei rulade care poate fi servită atât caldă, cât și rece.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui mare
- sare, piper
- mărar verde
- 2 crenguțe de rozmarin
- mix de ierburi aromate în stil italian
- 1 gălbenuș de ou
Preparare. Pieptul de pui îl tăiem astfel încât să obținem o bucată întinsă și subțire. Batem cu ciocanul de carne pentru a frăgezi, apoi condimentăm cu sare și piper. Adăugăm mărarul tocat, rozmarinul (mărunțit), și ierburile aromate. Opțional se poate unge carnea înainte de a pune condimentele cu un cățel de usturoi pentru a-i da aromă.
Rulăm cu grijă pipetul de pui și îl așezăm în tavă. Dacă e cazul legați rulada sau o prindeți cu scobitori. Ungem cu gălbenușul de ou (dacă nu vreți să folosiți ou atunci o stropiți cu ulei de măsline), și presărați deasupra mixul de ierburi aromate. Se lasă la copt 44-45 de minute, apoi se scot e şi se lasă în jur de 15minute să se răcorească, după care se taie.
Poftă bună!





 
						






