DIETA DUKAN/UTILE

Supa cu “taitei” de ou

Voi aveți vreun fel de mâncare care să vă aducă aminte de copilărie? În cazul meu e vorba de supa cu tăiței sau cu găluști. Oricâtă mi-ar fi dat mama nu mă săturam deloc. Și se pare ca același lucru se întâmplă cu fiul meu, mănâncă porție dublă, ba chiar triplă când are chef. Așa că vă dați seama că tânjeam de fiecare dată când făceam supă, deoarece pentru el și soț puneam tăiței (de preferat animăluțe) sau găluști! Mi s-a părut că să mănânc numai supa goală  cu niște carne și eventual morcovi nu e suficient, așa că am inventat niște tăiței (pe care în final tot cu ai mei băieți i-am împărțit). Așadar aveți o rețetă de supă (noi în Ardeal îi spunem ”supă dulce”), Dukan în toată regula!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 4/5

Ingrediente:

-3 l apă

- 1 piept mare de pui sau un copan de curcan (fără pieliță bineînțeles) – sau ce vreți voi din pui sau curcan

- 2-3 morcovi (în funcție de mărime)

- 1 ceapă albă

- 1 țelină medie

- 2 linguri legume deshidratate

- sare, piper

- 2 ouă

- 1 legătură pătrunjel verde

În apă se pune carnea și legumele curățate dar lăsate întregi. Adăugăm legumele deshidratate, sarea și piperul și punem oala la fiert. Eu folosesc oala sub presiune și o țin pe foc între 45-60 minute în funcție de ce fel de carne am pus.

După ce s-a fiert scot legumele și carnea si strecor supa într-o altă oală. Ceapa și țelina de obicei le arunc și păstrez morcovii pe care îi tai rondele și îi adaug în supă. Carnea fiartă o mărunțesc și o pun înapoi în oală. Acum vine partea în care urmează să facem ”tăițeii”, care de fapt sunt zdrențe de ou. Cum îi facem? Simplu de tot. Batem ouăle bine de tot. Mai dăm supa odată în clocot și dăm focul mai mic. Cu furculița luăm din oul bătut și îl turnăm încet peste supa care mai clocotește. Sau direct cu vasul în care sunt ouăle, dar să curgă în fir subțire de tot. Cu o lingură amestecăm în supă pe parcursul acestei operațiuni. Când am terminat de făcut tăițeii oprim și focul și presărăm deasupra patrunjel verde tocat mărunt. Cea mai bună supă va ieși! Dacă sunteți darnici atunci dați din ea și celor dragi!

Poftă bună!

p.s. Dacă nu vă descurcați cu făcutul ”tăițeilor” atunci îmi spuneți și data viitoare fac un set de poze sau un filmuleț.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

20 Responses to Supa cu “taitei” de ou

  1. Bora Gabriela spune:

    Minunat !!! Asta am mancat in Ardeal ultima data cand am fost si ori de cate ori se pomeneste de Ardeal, imposibil sa nu asociez si cu gustul placut al acestei “supe dulci” ( e drept, atunci nu eram la dieta si m-am delectat cu taiteii de casa)…Va multumesc !

  2. elena spune:

    Ce interesanta pare 1 Abia astept sa o fac ; inca o reteta super . Felicitari esti f tare !

  3. elena spune:

    am facut si eu azi,dar n-am pus ou :) a iesit super!!! mersi pt reteta,pupici :*

  4. STEFANESCU SINZIANA spune:

    EXCELENTA CIORBITA . FELICITARI!!!

  5. elena spune:

    astazi fac si eu,ca tare as manca o supa,saptamana trecuta am facut din

    vita si toate legumele le-am bagat la robot dupa aceea le.am pus in supa barbatul meu a mancat dar mie nu ca mi-a placut.eu sant mai mofturoasa si cam tot ce mananc, mananc in sila el aslabit 8 kg in 3 saptamani eu 4 si o tin mult mai strict ca el

  6. elena spune:

    complimente !sa stii ca mi-a iesit buna supa am facut si piept de pui cu zucchine nu a fost rau,o sa mai incerc retete ,eu stau in italia dar prefer mancaruri romanesti,apropo am cumparat konjac dar imi face scarba numai cand le vad,ai gustat cum sant,in erboristeria mia dat si retete dar nu-mi plac cum arata

    • admin spune:

      Incearca reteta de carbonara. Si urmeaza instructiunile din retete ptr pregatirea lor. Si nu ii mirosi (unele persoane spun ca miros, mie nu mi s-a parut).

  7. elena spune:

    mersi ,o sa incerc sambata ca stau acasa si il fac la pranz,dupa o sa-ti spun,daca am mancat

  8. Marillens spune:

    Buna,
    merci inca o data pt. tot ceea ce faci pe acest site ..minuni de-a dreptul.
    Oare, pt. pp daca fac aceasta supa , numa ca scot legumele..si las doar zeama limpede si ” taiteii” ..si-un pic de patrunjel de-asupra, se cheama ca am folosit ” condimente”?:)
    merci

    • admin spune:

      Nuuuu…nu consumati la PP supa in care ati fiert legumele chiar daca pe ele le scoateti. Proprietatile legumelor trec si in apa ca sa spun asa.

      • alina spune:

        In PP poti consuma apa in care au fiert legumele cu conditia sa scoti toate legumele, in apa trec numai mineralele si vitaminele

        • admin spune:

          Nu ai voie. PP e PP si nu poti pacali organismul in felul asta. Atunci cum iti explici ca Dukan nu da voie sa fierbem cartofii sau mazarea de exp si apoi sa le scoatem ca nu ar conta?

          • alina spune:

            Conteaza la cartofi/mazzare ptr ca o parte din amidonul continut de acestea trece in apa in care au fiert si tocmai din cauza acestui amidon plin de glucide nu ai voie sa consumi nici alimentul. Dar, daca citesti bine cartea vei vede ca poti consuma in PP “supa” din legumele incluse in lista celor 100 alimente permise

          • admin spune:

            Unde anume scrie asta in carte? Un reper te rog (pagina).

  9. stella spune:

    CE INSEAMNA LEGUME DESHIDRATATE ?MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 24 + 26 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)