DIETA DUKAN/UTILE

Tiramisu Dukan

Wow… în sfârșit i-a venit rândul. Am căutat zeci de rețete de tiramisu Dukan, dar nu mi se parea nici una potrivită pentru gustul meu. Și cand în sfârșit am gasit o rețetă de cremă (mersi Laura) care să aducă a crema clasică cu mascarpone a adevăratului tiramisu, am zis asta e! Si am încercat, nu exagerez, trei tipuri de blat până mi-a ieșit unul care să îmi placă. Așa că e o rețetă indelung gândită și testată.

Așadar vă ofer cu drag rețeta de tiramisu Dukan și sper să vă placă și vouă la fel de mult (mamă, mamă cum a mirosit frigiderul meu 2 zile…).

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 5

Ingrediente blat:

-4 albușuri

- 1 galbenuș

- 3 linguri de amidon (se poate inlocui cu lapte praf degresat pentru a nu fi prea mult amidon tolerat)

- 3 linguri tărâțe de ovăz/grâu

- 3-4 linguri îndulcitor praf pentru gătit (după gust)

- 1 lgt prag de copt

- 3 linguri lapte praf degresat

- 1 plic de cafea solubilă (sau esență de cafea)

Ingrediente cremă de vanilie:

-3 gălbenușuri

- 375 ml lapte degresat

- 2 linguri amidon

- 2 linguri îndulcitor (sau după gust)

-250 gr quark

- 2-3 fiole esență de vanilie

-  3 foi gelatină

Ingrediente pentru sirop:

-150 ml cafea

- 1 lingură îndulcitor

- 1 fiolă esență de rom

Începem cu blatul și batem albușurile spumă tare cu mixerul. Adăugăm gălbenușul și mai mixam puțin. De aici încolo folosiți lingura de lemn. Adăugați pe rând amidonul, tărâțele, îndulcitorul, laptele praf, cafeaua (praf) și praful de copt și amestecați compoziția de sus în jos încet.  Turnați această compoziție într-o tavă de silicon și introduceti-o în cuptorul încins la 180 grade pentru 35-40 minute (faceți și testul cu scobitoarea). Când este gata îl scoateți la răcit și după 10 minute îl scoateți și din tavă. El se mai lasă, nu vă speriați.

Cât se face blatul vă puteți ocupa de cremă. Pentru început procedăm ca la budinca de vanilie.

Într-un vas punem amidonul, îndulcitorul și esența de vanilie și turnăm circa trei sferuri din lapte. Amestecăm bine să nu se facă cocoloașe și adăugăm și gălbenușurile. Punem vasul pe foc mic și amestecăm în continuu ca să nu se prindă. Când s-a îngroșat o luăm de pe foc și o lăsăm la răcit cu o folie de plastic pusă peste vas ca sa nu facă scoarță.

După ce s-a răcit crema de vanilie puneți gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Până se hidratează mixăm crema de vanilie cu quarkul. Laptele rămas îl încălzim puțin și  topim gelatina hidratată în el. Apoi îl adăugăm peste amestecul de cremă de vanilie și quark.

Asamblarea

Tăiem blatul răcit în 2 sau 3 părți. În tava în care l-am copt punem o folie de aluminiu (ca în poză) și punem prima foaie pe care o însiropăm bine de tot cu siropul (cafeaua amestecată cu îndulcitorul și esența de rom). Apoi turnăm crema de vanilie. Mai adăugăm altă foaie, o însiropăm, apoi iar cremă de vanilie. Ultima foaie trebuie și ea însiropată și acoperită cu un strat de cremă.

Introducem tava în frigider.  Dacă îl faceți seara atunci îl lăsați în frigider până a doua zi dimineața, sau dacă îl faceți dimineață îl lăsați până seara. Îl scoateți cu grijă din tavă și dați folia de aluminiu la oparte. Se consumă ca atare sau pudrat cu puțină cacao. Nu vă speriați de câte sporții sunt, mai mult de 2 zile nu vă ajunge pentru că sigur o sa îl împărțiți cu cei din familie.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

87 Responses to Tiramisu Dukan

  1. Corina Ureche spune:

    Imi place la nebune reteta, abia astept sa intru la croaziere..adica imediat, mai am putin :)
    De unde as putea sa cumpar lapte praf degresat?

  2. Miruna spune:

    Multumim, arata foarrrrrrte bine!

  3. MANU spune:

    multumesc pt reteta ..l am facut si eu si este minunat :) n am avut lapte praf si am pus o ling in plus de tarate .

  4. Crengu spune:

    l-am facut si pe el :) .. un tiramisu muncit pana la 11 noaptea, in colaborare cu sotul meu.
    e foarte bun, cred ca nimeni n-ar ghici ca e dukan. l-am facut cu tarate de grau; de dimineata mi s-a parut un pic uscat, neinsiropat suficient, dar am mai facut un sirop, l-am pus intr-un vas de yena si am asezat prajitura acolo, sa-si mai traga sirop. cred ca dupa-amiaza va fi si mai bun.
    iti mai spun o data cat ma bucur ca am ajuns pe site ul asta :) ajunsesem sa ma consolez ca nu exista decat deserturile alea “branzoase” cu care nu ma impac deloc. e adevarat, n-am stiut sa caut :)

  5. cristina spune:

    e ok sa_l fac in vasul iena rotund?

  6. cristina spune:

    l_am facut dimi in vas yena rotund,l_am taiat in 6 triunghiulete,am zis ca doar gust dar am papat tot triunghiul,sper sa nu fi depasit toleratele pt azi am facut si fajitas cu pui,sper sa fie bine la cantar,foarte bun Ioana,multumesc mult!!!!!!!!pupici

  7. m_m spune:

    inreresanta reteta si vad ca toate sunteti multumite de ea, vreau sa o incerc si eu
    va rog sa-mi spui ce inseamna un plic de cafea solubila, ce gramaj are?

  8. Lidia spune:

    E la frigider!!!!Abia astept sa-l gust maine dimineata!!!

  9. Diana spune:

    Pot inlocui quarkul cu branza Delaco?imi mai iese crema?multumesc!

  10. mihaela spune:

    pot pune gelatina simpla? multumesc!

  11. mihaela spune:

    ma duc sa ma apuc de prajitura…abia astept sa vad ce iese:D

  12. Anca spune:

    delicios! multumim pt reteta!

  13. Lavinia spune:

    buna, 3 foi de gelatina inseamna 3 pliculete, nu?

    • admin spune:

      Nu. Inseamna 3 foi dintr-un plic cu 6. Si ca sa iti poti echivala 1 plic de gelatina praf = 6 foii de gelatina.

  14. raluca spune:

    l-am facut in weekend, super bun dar nu trebuie mai mult indulcitor cumva la crema? mie nu mi-a iesit prea dulce cu 4 linguri de indulcitor. e super bun oricum

    • admin spune:

      Depinde de indulcitorul folosit. De aceea la unele retete scriu in paranteze ca se pune indulcitor dupa gust.

  15. m_m spune:

    am incercat cateva retete si de toate am fost multumita
    vreau sa te intreb daca aceasta prajitura o pot manca si in PP

  16. Simona spune:

    Eu am gasit un lapte praf de soia, de la SanoVita ,este bun?

  17. Ioana Olivia spune:

    Of, ma omoara laptele praf! Nu-l pot gasi nicaieri si transportul de la Cafemagia este destul de piperat :(
    Laptele praf de soia nu este bun?

  18. alina spune:

    buna!pare delicios! nu se poate face si in atac?

  19. Ildiko spune:

    Multumesc pt reteta. L-am facut si eu aseara, acum l-am gustat. Este foarte bun. O sa mai incerc si alte retete. Inca o data multumiri.

  20. alina spune:

    Nu am lapte praf degresat si nu imi pot permite sa fac o comanda pe cafemagia acum…daca pun lapte normal degresat,ce cantitate ar trebui sa pun?

  21. ade spune:

    bua dimi,
    am fazut ieri acest tort tiramisu si mi-a iesit demential.
    Nu am avut lapte praf si am adaugat inlocuitor lapte praf pentru cafea coffeta are grasime 1,8%.
    Mi a iesit cea mai buna prajitura pana acum.

  22. anda spune:

    Am facut si eu tortul, a iesit extraordinar de bun. Laptele praf l-am inlocuit cu o lg de tarate de grau( am pus 3+1 lg de tarate).Puteti incerca si fara lapte praf,va iese garantat un aluat de chec pufos ,care nu se lasa dupa coacere( mie nu mi s-a lasat).Multumesc pentru reteta.

  23. Mona spune:

    Am facut si eu reteta asta de tiramisu(a doua oara) si a iesit suuuuuuper!!! N-am mancat ceva mai bun de cand am inceput dieta

  24. Lygia spune:

    Am uitat sa pun lapte praf in blat … sper ca nu se pierde din gust. Maine o incerc si vad daca mi-a iesit sau ma las de facut prajituri.

    • admin spune:

      Sa imi spui cum a iesit!

      • Lygia spune:

        Din pacate a iesit … acru. Fie nu am pus suficient indulcitor, fie indulcitorul e de vina (a fost Stevia, cum spunema). In rest e ok, blatul a iesit insiropat, miroase frumos si … atat. Mai incerc odata cu alt indulcitor.

        Apropo, nu sunt sigura ca am facut bine, dar ca amidon am utilizat Malzena.

  25. Anca spune:

    parca e mai bun tiramisu Dukan decat cel clasic cu piscoturi. eram fan tiramisu si inainte de acum imi place si mai mult :D
    merci pt reteta!

  26. Lygia spune:

    Tot nu ma las pana nu imi iese. Am gasit alt indulcitor (cred ca be baza de zaharina, nu sunt eu mare fan, dar xylitholul din pacate costa o avere p-aci).

    Am insa o intrebare. In loc de esenta de vanilie, se poate folosi batonul de vanilie? Si daca nu, cat are o fiola de esenta? Intreb pentru ca noi o gasim la sticlute.

    Multumesc tare mult pentru rabdare, stiu ca intreb prea multe, dar inca invat. O seara buna!

  27. Daniela spune:

    Buna ziua. In blat pot inlocui lingurile de amidon cu gluten? Daca da, ramane aceeasi cantitate (3linguri)? Ma gandesc ca amidonul este tolerat pe cand glutenul intra la permise.

  28. Ana spune:

    Buna ziua,
    Am citit toate comentariile si raspunsurile dumneavoastra si mi-au placut fff mult insa cel Mai important din toate astea este faptul ca acest regim Dunkan da rezultate extraordinare dupa cum se vede aici :)
    Sunt noua in acest domeniu si ceva kg acumulate in plus am si eu insa nu stiu cum sa scap de ele, merg la gym de 3 ori/sapt. s-a vazut ceva la inceput dar acum :( . Din cate am citit aici sunt anumite etape care trebuiesc urmate ‘Croaziera…Consolidare…Stabilizare definitiva’ ma poate ajuta cineva va rog,!! Baby steps please :) sunt noua si chiar imi doresc din suflet sa incerc aceasta dieta. Multumesc :)

    • admin spune:

      Buna Ana si bine ai venit. vezi ca pe coloana din stanga gasesti foarte multe articole utile despre dieta, rezumate din cartea lui P Dukan. Incepe cu faza de atac, alimentele permise, variante demeniu, faza de croaziera etc.

  29. Mihaela spune:

    Buna seara.Am si eu o intrebare unde pot gasi prousele “quark” si “gelatină”s poate fi si de la Dr.Oetker?

  30. cornelia spune:

    de ce 5 porti nu vad nici o problema sa fie mancat intr-o zi daca ma uit pe lista cu ingrediente si pe cea cu tolerate

  31. cornelia spune:

    ah am inteles multumesc de raspuns

  32. Floricel spune:

    Buna, as vrea sa incerc si eu reteta, imi poti spune ce marime are tava in care ai facut blatul?

  33. Mihaela spune:

    Buna, as putea sa folosesc o budinca de vanilie gata preparata in loc de crema cu galbenusuri? am colesterolul destul de crescut si as vrea sa evit galbenusurile. multumesc frumos

  34. mihaela spune:

    l-am facut si a iesit minunat de gustos…multumim :*

  35. Macrina spune:

    L-am făcut si eu pt ca imi place originalul cu zahăr si mascarpone. Îți mulțumesc mult pt Invenție.

  36. Miana spune:

    Buna ziua

    L-am facut si eu aseara si l-am gustat acum de dimineata, este foarte bun, sa tot tii dieta cu atatea dulciuri pe care ni le impartasiti! Eu am facut fara lapte praf(stiam ca am si cand m-am uitat se intarise si deja ma apucasem de prajitura) si a iesit foarte gustos si fara el.

    Multumim pentru retete. Cele mai utile,cel putin pentru mine, sunt cele de dulciuri ca nu ma prea pricep.

    • admin spune:

      Ma bucur sa aud asta Miana. Sa iti fie de bine si te mai astept sa imi spui ce alte retete ai incercat.

  37. Anda spune:

    A iesit super buna, doar ca am insiropat-o putin cam mult dar e delicioasa. Mersi mult pt reteta

  38. Andreea spune:

    Salutare tuturor….am o intrebare…ce inseamna un plic de cafea? 100 gr – 250 gr?????????????

  39. Laura spune:

    Tiramisu nedukan n-am facut pana acum, dar l-am incercat pe acesta si e delicios! Cred ca e cea mai buna prajitura dukan! Multumim!

  40. Nicoleta spune:

    Buna,

    Imi spui te rog daca pot sa inlocuiesc amidonul cu faina konjac si daca da, cata faina konjac trebuie sa pun?

    Multumesc anticipat!

  41. Bianca spune:

    L-am facut ieri si azi l-am degustat: Dementia! !! Multumesc pentru reteta! Am inlocuit amidon ul cu inca 3 lg de tarate de ovaz. Nu mi s-a lasat blatul. Chiar a iesit super bun!

  42. Mariana spune:

    Astazi am facut-o si eu…e delicioasa…nu am mai rezistat sa o las pana diseara…Multumesc pentru reteta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 12 + 24 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)