DIETA DUKAN/UTILE

Tort Crème brûlée

Dragii mei, se apropie cu pasi repezi sfărșitul de an și acest lucru atrage după sine o mulțime de preocupări. De la cadourile pe care le cumpărăm pentru cei dragi, la vacanță și la ce anume pregătim pentru mesele festive care urmează. Desertul reprezintă mai mereu punctual culminant al unui meniu și de accea vă propun astăzi o nouă rețetă de desert dukan, care poate fi consumată de către toți invitații. Este probabil ultima rețetă de desert dukan pe care v-o propun anul acesta.

Faza Atac, Croaziera (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente Crème brûlée:

- 450 ml lapte degresat

- 4 oua

- 4 linguri indulcitor lichid

- 1-2 păstăi de vanilie

Ingrediente pentru blat:

-4 linguri tarate de ovaz macinate fin

- 2 lg tărâțe de grâu (pot fi înlocuite – de preferat chiar – cu 2 lg amidon de porumb, dar doar începând cu croaziera)

- 3 ouă

- 1 lingurita praf de copt

- îndulcitor după preferințe

- esență (vanilie sau caramel, cafea etc.)

Preparare. Mai intai incalzim cuptorul la 180 grade. Se bat ouale întregi, iar apoi se adaugă laptele, îndulcitorul și vanilia și se amestecă bine de tot. Turnăm compoziția într-un vas de yena. Intre timp pregătim o tavă de aceeasi înălțime cu vasul de yena, și o umplem până la jumatate cu apa calduță. Punem apoi în tavă vasul de yena și le bagam împreună în cuptor la bain marie. Il păstrăm în cuptor circa 35-40 minute până crema este legată bine, apoi scoatem vasul și îl lăsăm să se răcească.

Preparare blat. Batem albușurile spumă tare, adăugăm gălbenușurile și apoi în ploaie celelalte ingredient uscate. Se toarnă compoziția peste crema răcită (în aceași tavă) și se dă din nou la cuptor (180 grade) pentru circa 25 minute (puteți verifica cu scobitoarea).

Scoatem vasul și îl lăsăm la răcit în vasul în care l-am pregătit (eventual îl lăsăm 2-3 ore la frigider înainte de a-l scoate). Răsturnăm vasul pe o farfurie și gata tortul.

Poftă bună!

p.s. la mine deasupra este un sirop de cacao și lapte praf.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

16 Responses to Tort Crème brûlée

  1. alice spune:

    am bagat crema la cuptor,sunt nerabdatoare,sunt inca la atac si muream dupa cv dulce,sper sa iasa,ma preocupa doar faptul ca poate nu va merge rasturnat din vasul de yena la sfarsit dar poate am noroc si merge,multumim de retete

  2. alice spune:

    tocmai am terminat si l-am scos pe farfurie fara probleme,e superrrrrrrrr bun,eu nu prea sunt fan blat de tarate prefer amidonul dar pt atac este foarte bun,dupa atac sigur il mai fac dar cu blatul de la tortul trio

  3. Ecaterina spune:

    se permite atit de mult lapte in croaziera???
    (dar lapte de 0.5%??)
    mersi

  4. mirela spune:

    buna, acum incerc si eu reteta. cum ai facut siropul din cacao?
    mersi

  5. Dan spune:

    pot sa folosesc in loc de tarate de grau sau amidon …….tarate de pshilyum?
    (nu stiu cum se scrie )

  6. Dan spune:

    de cee nu se ingroasa crema /??? am folosit in loc de pastai de vanilie ,esenta

  7. Aura spune:

    Care este diametrul vasului in care facem tortul?

  8. anca spune:

    se poate face aceasta reteta in forma de silicon?

  9. dia spune:

    Multumesc mult de reteta,e prima data cand fac ceva la bain marin in cuptor,am tinut mai mult crema,cam 1 ora dar s-a intarit,acum depinde de la cuptor la cuptor.
    La cat mai multe retete geniale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 29 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)