DIETA DUKAN/UTILE

Tort cu lamaie

Încă un desert de vară care o să vă placă, sunt convinsă. Asta dacă vă place aroma de lămâie bineînțeles. Dacă nu, atunci îl puteți face cu orice fel de aromă vreți voi. Mie însă îmi place vara să consum dulciuri/înghețată care au aromă de lămâie deoarece mi se par mai răcoroase.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-3 ouă

-1 plic de budincă de lamaie (merge și de vanilie dacă nu aveți)

- 6 lg lapte praf degresat (dacă nu aveți încercați cu 4 lg tărâțe de ovăz și 2 lg de tărâțe de grâu, măcinate fin. Nu garantez același success, dar o să iasă bine și așa)

- 1 lg cu vârf quark

- îndulcitor după gust

- esență de lămâie sau 3 lg de zeamă de lămâie

- 1 lgt cu vârf praf de copt

- sare

Ingrediente pentru umplutură:

-500 g quark

-3 foi de gelatină

- 3 lg lapte degresat

- îndulcitor după gust

-esență de vanilie + 1 lg coajă rasă de lămâie

Preparare blat. Separăm ouăle iar albușurile le batem cu puâină sare spumă tare. Gălbenușurile le amestecăm cu quarkul, apoi adăugăm budinca, îndulcitorul, praful de copt și esența/zeama de lămâie. Integrăm compoziția din gălbenușuri în cea de albușuri bătute spumă, amestecând cu grijă de sus în jos. Adăugăm apoi în ploaie câte o lingură de lapte praf și continuăm să amestecăm. Turnăm compoziția într=o tavă de silicon. Compoziția aceasta este pentru o tavă cu dimensiunea de 21-22 cm, dacă aveți tava mai mare adăugați/dublați ingredientele). Introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade și păstrăm 15-20 minute (a mea a stat exact 18 minute). Stingem focul și o lăsăm la răcit în cuptor, cel puțin înca 10-15 minute.

Preparare umplutură. Punem foile de gelatină la hidratat în apă rece pentru circa 5 minute. Încălzim laptele și apoi amestecăm gelatina hidratată în laptele cald până se dizolvă. Turnăm gelatina peste quark și amestecăm. Adăugăm îndulcitorul și esența.

Asamblarea o facem tot in tava in care am copt blatul. Blatul îl tăiem în două, punem jumătate din compoziția de umplutură pe prima foaie, apoi punem cealaltă jumătate de blat și turnăm deasupra restul de cremă.Optional blatul se poate insiropa cu un sirpo facut din apa, indulcitor si 1-2 lgt de suc de lamaie.

Punem tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore înainte de a-l consuma.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

19 Responses to Tort cu lamaie

  1. Mihaela spune:

    Doamne, din poza pare un tort foarte racoritor :) Multumim ca imparti retetele si cu noi:) si e cel mai important este ca retetele ies bine, si bune:)

    Nu te supara , ca ma tot lovesc de laptele praf degresat, se poate cumpara si direct de la sediul cafemagia, sau doar online? ca nu as lua de 100 ron lapte fara sa stiu termenul de valabilitate.

    • admin spune:

      Buna. Ma bucur ca iti plac. Laptele praf poti sa il iei direct de la cafemagia, de la razoare. Dai un telefon inainte sa fii sigura ca il au pe stoc.

  2. Andreea spune:

    Pot folosi zaharina ca indulcitor? E stabila la gatit?

  3. Adina spune:

    L-am facut azi, in varianta cu lamaie. E absolut divin, categoric am sa il mai fac cat de curand posibil.
    Multumim pentru retete, preparatele se fac destul de repede si de usor si ies si foarte bune.

  4. emy.r spune:

    am inceput cura de 2 zile dar inca alaptez.baietelul meu are 1an si 2 luni si mai suge doar de trei ori pe zi.oare ii va fi afectata sanatatea?ce sa fac pentru ca as continua cura?multumesc

  5. Mara spune:

    Buna ziua.
    Sunt fan al deserturilor de aici, si doresc sa va multumesc foarte mult pentru ca ne faceti viata mai usoara!
    As avea o intrebare: macul este permis sau nu? Daca da, e restrictionat ca si cantitate?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

  6. cri spune:

    o dulceata din dovleac pentru placinta ne poti recomanda te rog

  7. cristina spune:

    fffffff bun

  8. Anca spune:

    A iesit minunat! Parfumat, racoros, usor de facut. Mi-a mincat sotul jumate din el:))))). Foarte bun! Trebuie neaparat sa il Mai fac ….Multumim pentru dulciurile pe care le imparti cu noi:))). Superbe retetele. Si asta si prajitura after eight. Au iesit perfect amindoua cu toate ca am avut emotii. Adevarul e ca amindoua au trecut foarte repede. Acuma tre sa astept quarkul sa s-a terminat:(((( si aici gasesc doar online.

  9. alexandra spune:

    Pot manca mereu in croaziera budinca la plic dr oetker facuta cu lapte 0.1 si indcitor?

    • admin spune:

      Budinca are amidon si asta e tolerat. Si sa mai tii cont ca budinca de la plic o consumi in doua zile (din cauza amidonului continut).

  10. Claudia spune:

    Cum scoti tortul din tava de silicon fara a strica forma lui? Si de unde ai luat tava de silicon?

  11. Nykolashi spune:

    Super bestial!!data viitoare incerc cu budinca si esenta de capsuni. Acum deja am planificat sa-l fac pe cel cu ciocolata si zmeura (fara zmeura).
    Toate retetele mi-au iesit perfect, doar la prajitura cu crema de vanilie nu reusesc sub nici un chip crema care de 2 ori mi-a iesit extrem de lichida (chiar si asa sotul meu este fan aceasta prajitura). te felicit pentru timp si daruire! Pe cand o reteta de tort diplomat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 5 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)