DIETA DUKAN/UTILE

Tort cu mascarpone si ciocolata

Astăzi este ziua fiului meu. Face 5 ani, e băiat mare! Și îl mai cheamă și Marian. Iar pe mama Marioara, deci avem ce sărbători.

Cu ocazia asta urez tuturor celor care își serbează onomastica de Sf. Maria un mare La mulți ani!

Rețeta pentru această aniversare este una pe care am găsit-o la ardeleanca mea dragă, Teo. Nu am schimbat mai nimic la rețetă deoarece e perfectă așa cum e. Dar să știți că nu este de dietă…în niciun caz. Eventual pentru masa de sărbătoare!

Faza: Consolidare (la masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – Duminica la masa de sărbătoare

Ingrediente pentru blat:

- 250g unt

- 100g ciocolata neagră menaj

- 200g zahar

- 50g cacao

- 150 g mascarpone

- 3 oua mari

- 2 lingurițe extract de vanilie

- 150g faină

- 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

- 350 g mascarpone

- 100g zahar pudră

-  6 foi de gelatină

- 30 ml lapte

Ingrediente pentru glazura:

- 200 g ciocolata menaj

- 100 ml frisca lichida

- 50 g unt

Preparare:

Se încinge cuptorul la 160°C. Dacă folosim o tavă rotundă cu pereți detașabili cum am folosit eu o tapetați cu puțină făină, dacă folosiți o tavă din silicon nu îi mai faceți nimic.

Se topește untul și ciocolata în cuptorul cu microunde sau la baie de abur. După ce s-au topit amestecăm compoziția cu zahărul și cacaua, iar apoi adăugăm 150 g mascarpone, ouăle, vanilia și la final făina și sarea. Compoziția rezultată va fi destul de densă. Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor 40-45 de minute. Lăsăm blatul la răcit în tavă.

Pentru cremă punem gelatina la hidratat, iar apoi o dizolvăm în laptele călduț.

Cele 350 g mascarpone la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră cu mixerul la viteza medie, până când zahărul pudră este complet topit. Turnăm peste mascarpone gelatina dizolvată în lapte  și punem peste blat în tavă și dăm la rece 2 ore.

Pentru glazură mărunțim ciocolata și o punem într-un vas. Într-o crăticioară separată punem frișca și untul pe foc, le aducem la punctul de fierbere, apoi le turnăm peste ciocolată.

Amestecăm pentru a se omogeniza compoziția. Turnăm crema de ciocolată peste crema de mascarpone în tavă, nivelam și dăm din nou la rece, minim 2 ore sau peste noapte.

Un tort deosebit de ne-am lins pe degete!

Poftă bună!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 31 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)