DIETA DUKAN/UTILE

Tort cu mousse de capsuni

Un desert extrem de delicios care respecta principiile unei retete dukan. Din păcate dacă țineți dieta dukan nu aveți voie să îl consumați decât începând cu faza de consolidare. Sau puteți încerca varianta aceasta. Fiind sezonul căpșunilor nu m-am putut abține să nu vă dau și vouă această rețetă. Și mai am în așteptare o surpriză dulce cu căpșuni pentru voi!

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru blat (tava rotundă de 18 cm diametru):

-2 ouă

- 2 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grău

- 1 lg amidon sau tărâțe de psyllium

- 1 lg de lapte praf degresat

-  1 lg brânză degresată

- ½ lgt praf de copt

- 3 lg îndulcitor

- esență de vanilie

Ingrediente pentru crema albă:

-350-400 g quark

- îndulcitor după gust

- 2 fiole esență de vanilie

- 4 foi de gelatină

- 50 ml lapte degresat

Ingrediente pentru mousse-ul de căpșuni:

-20 căpșuni (un bol mediu)

- 2 lg brânză degresată

- îndulcitor după gust

- 6 foi de gelatină

- 50 ml lapte degresat

Preparare blat:

Separăm albușurile și le batem spumă tare cu mixerul. Într-un bol separat amestecăm gălbenușurile cu tărâțele de ovăz, tărâțele de grâu, laptele praf, brânza, amidonul și îndulcitorul pudră. Adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de copt. Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și o integrăm în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm (1).

Turnăm toată compoziția în tavă (am pusul pe fundul tăvii hărtie de copt) și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade (2). O lăsăm la copt circa 30 minute (facem testul cu scobitoarea). Eu am folosit o tavă cu pereți detașabili.

Pregatim siropul pentru trampat blatul astfel: punem la fiert puțină apă (40 ml) cu o lingură îndulcitor lăsăm câteva minute, luam de pe foc si adaugam și un strop de esență de vanilie. Când s-a răcit puțin stropim/periem blatul în tavă cu el.

Scoatem blatul la răcit și ne apucăm de prima cremă. Mai întâi punem cele 4 folii de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de vanilie. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm (3).

Crema rezultată o turnăm peste blatul însiropat (în tava în care am făcut blatul) și dăm la frigider pentru circa 30 minute.

Între timp pregătim mousse-ul de căpșuni. Mai întâi punem cele 6 folii de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Capșunile spălate le blenduim și apoi adăugăm peste acestea îndulcitorul și brânza degresată și omogenizăm cu blenderul (4,5). La fel ca la cremă, gelatina hidratată o dizolvăm în laptele degresat fierbinte și o turnăm în blender peste capșuni. Omogenizăm bine compoziția. Iese destul de lichidă, dar nu vă temeți că se va întări foarte bine. Turnăm mousse-ul peste stratul de cremă întărit (6) și dăm la frigider pentru cel puțin 5-6 ore. Este un desert delicious care o să vă placă, sunt sigură. Și nu vă speriați de cât de lungă e rețeta! Se face foarte repede, mai greu cu așteptatul .

Poftă bună!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

13 Responses to Tort cu mousse de capsuni

  1. Anca spune:

    In loc de capsunile proaspete nu putem pune budinca cu arome de la dr Oetker?

  2. Viorica spune:

    Felicitari inca o data pentru tot ceea ce faci,esti trecuta la mine la favorite si te vizitez celputin o data pe zi !
    Ideea cu mouss-ul de capsuni foarte buna,sant in cosolidare

  3. Bănuță Mihaela spune:

    Bună dimineța! In rețetă se menționează “foi gelatină” numai ca în comerț se găsesc plicuri cu gelatină pulbere. Cu câte plicuri de gelatină pot fi înlocuite?

  4. Paula spune:

    Dumnezeule arata senzational,si o sa il incerc cu siguranta!!!

  5. Florina spune:

    Arata bine, cred ca-i si bun, dar nu contine cam multe tolerate ?

    • admin spune:

      Pai sa le luam pe rand – taratele de ovaz sunt permise, taratele de grau conform antrenorilor dukan 1 lg/zi este permisa, a doua este considerata tolerata (oricum nu ai cum sa il mananci intr-o zi asa ca nu e considerat tolerat), amidonul de porumb – tolerat, laptele praf degresat este adjuvant nu tolerat, branza degresata e permisa, indulcitorul, praful de copt si esenta sunt si ele permise.La crema si mousse nu sunt decat permise. Deci, concluzia…1 tolerat – amidonul, cel mult 2- taratele de grau, daca (asa cum spuneam) il mananci pe tot intr-o zi.

      • Florina spune:

        Taratele de grau sunt permise suplimentar, pe langa taratele de ovaz sau cantitatea totala de tarate (grau+ovaz) trebuie sa fie cea indicata a se consuma in fiecare etapa ?

  6. laslauanca spune:

    sunt in consolidare si o sa incerc sa fac acest tort la masa de sarbatoare. De abia astept sa vina ziua, mai ales ca sunt libera de la sevici si am timp sa-l fac .Doamne ajuta sa-mi iese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 21 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)