DIETA DUKAN/UTILE

Tort “Padurea neagra”

Încă o rețetă de desert care sper să vă încânte papilele gustative. Un desert numai bun pentru cei care țin dieta Dukan! Acum nu vă așteptați să fie chiar ca originalul plin de vișine…frișcă…ciocolată. Dar este foarte bun, garantez!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2 (zile)

Ingrediente pentru blat:

-3 ouă

- 4 linguri tărâțe de ovăz

- 2 linguri tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb (optional)

- 2 lingurițe cacao degresată

- 3 linguri îndulcitor

- 1 fiolă esență de vanilie

- 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru jeleu:

-75 ml apă

- 3 foi de gelatină

- 2 linguri îndulcitor

- esență de vișine

Ingrediente pentru cremă:

-400 gr de quark sau branză degresată (ce gasiti și ce vă place)

- 50 ml lapte degresat

- 1 foaie de gelatină

- 2 linguri îndulcitor

Mai întâi pregătim blatul. Albușurile le batem cu mixerul spumă tare. Gălbenușurile le amestecăm cu tărâțele, amidonul de porumb, cacaoa, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt. În această compoziție încorporăm pe rând căte o lingură de spumă de albușuri și omogenizăm compoziția. Turnăm compoziția în forma de silicon și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 grade. O lăsăm la copt circa 25-30 minute (să treacă testul scobitorii). Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit.

Între timp pregătim jeleul. Punem gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Cei 75 ml de apă îi încălzim (să fie fierbinte, ca pentru ceai), punem în ea îndulcitorul, esența de vișine (1 linguriță sau după gust) și apoi gelatina hidratată și amestecam bine să se omogenizeze.

Ptr. cremă puneți gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Apoi turnați quark-ul sau brânza degresată într-un bol și amestecați cu îndulcitorul pudră. Gelatina hidratată o puneți în cei 50 ml de lapte degresat încălzit în prealabil și amestecați bine până se dizolvă. Turnați laptele peste quark (sau branză)  si uniformizați.

Blatul răcit îl tăiem în două. Peste prima parte puneți cu lingura jumătate din compoziția de jeleu. Peste acesta turnați un strat de cremă (jumătate din compoziție). Puneți cea de a doua bucată de blat, din nou jeleu și apoi un strat de cremă.

Tortul îl puneți la rece pentru 2-3 ore și apoi puteți să îl consumați, cu măsură în două zile. Sper să vă placă!

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

24 Responses to Tort “Padurea neagra”

  1. cristina spune:

    l am facut,e bunut,mirosul ala de esenta ma enervat la inceput dar e ok am folosit pt prima oara esenta de visine si poate de aia,m am obisnuit acum mai ales scos atunci rece de la frigider e super!!!!pup mersi

  2. Adina spune:

    Hei! Arata super! Dar avem voie de tarate de grau? Multumesc mult:* Am incercat ieri tortul trio si este demential!!!!:X:X:X Doar ca eu am incercat o budinca home made din lapte si a iesit cu ceva cocolosi..dar in rest…super:X

  3. cristina spune:

    foile de gelatina cum sunt…eu am vazut pliculete cu gelatina…este acelasi lucru?multumesc

  4. Adela spune:

    Am gasit in supermarket un indulcitor praf nemtesc pt. diabetici, pe baza de sorbitol.Se numeste Diamant. Se poate folosi?Scrie ca are calorii…

  5. gabriela spune:

    Unde gasesc esenta de visine?Am cautat si nu este…:(

  6. magda spune:

    Ori forma ta este mai mica de 24 cm, ori am gresit eu ceva, pentru ca mi-a iesit un blat subtire de putin a lipsit sa nu-l fac si pe al doilea. Compozitia cu galbenusuri era atat de groasa, de nu o puteam omogeniza. Sunt fan al retetelor tale si mor de ciuda ca nu a iesit la fel ca al tau. Mai ales ca e prima data cand patesc asa. :(

    • admin spune:

      Imi pare rau. Forma mea are in jur de 20-22 cm. Sa stii ca nici al meu nu a fost gros blatul (maxim 2,5 cm). Nu mai stiu cat de gros a fost amestecul cu galbenusurile, dar m-am uitat la poze si nu pare sa fie chiar asa. POate ii mai dai o sansa la un moment dat :)

  7. magda spune:

    Dupa 3 ore de “racoare”, tortul este la fel ca-n pozele tale. Si este foarte gustos. Nu cred ca s-a muiat cand a vazut supararea mea si nici nu cred ca m-a vizitat Harry Potter intre timp … :) ) Merci frumos, inca o reteta minunata pentru mine. :)

  8. Ade spune:

    E si pentru atac reteta?

  9. antonia spune:

    buna..dar daca nu am vas de silicon pot pune blatul intr-o tava pe foaie de copt?!!multumesc

  10. ade spune:

    vreau sa prepar acest tort dar nu am gasit esenta de visine si am cumparat de fistic.Cred caiese buna si asa :) )

  11. Luminita spune:

    Am facut tortuletul! Excelenta crema insa blatul mi s-a parut cam sec. Am gresit undeva, oare? Sau asa este? Multuuuu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 6 + 34 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)