DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Creveti sotati

Dacă vă plac creveții atunci rețeta asta pică la fix. E prima rețetă cu creveți (am gasit-o aici) pe care o postez și sper să vă placă, mai ales că se fac ușor și merg de minune în atac sau la zilele de PP.

Creveții au o serie de proprietăți printre care: au efect  antiinflamator și previn formarea de blocaje în circulația sângelui; regularizează bătăile inimii, prevenind stopurile cardiace; conțin selenium care este anticancerigen, acest element ajutând la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul; conțin acizii omega 3 care protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2

Ingrediente:

-400 g creveți decorticați

- 2 căței de usturoi

- ½ legătură pătrunjel verde

- 4 lg vin alb (tolerat)

- ½ lămâie

Într-o tigaie antiaderentă încinsă puneții creveții, usturoiul, vinul și pătrunjelul verde.

Sotați la foc mediu circa 5 minute, până devin roz. Se iau de pe foc și se servesc cu lămâie.

Ușor de făcut, delicios la gust!

Poftă bună

Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si: