DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Dacă tot am încercat sarmalele de post am zis să fac și ardei umpluți. Nu mai încercasem varianta cu orez, ci pe cea cu legume. Trebuie să recunosc că sunt mai bune acestea cu orez, că au mai multă consistență, dar cred ca până la urmă e o chestie de gusturi.

Rețeta nu este foarte complicată, cere ce mult 10 -15 minute prepararea, iar în rest se fac singuri.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Marți

Ingrediente:

-6-7 ardei grași

- 150-200 g orez clasic (sau orez konjac pentru Croaziera sau pentru zilele de Marti pana Vineri in Scara nutritionala)

- 500 g ciuperci proaspete

- 2 morcovi

- 1 ceapă

- 1 ardei kapia

- ¼ țelină mai mare sau ½ din cea mai mică

- 1 lg pasta de roșii

- 1 lg ulei de măsline

- sare de himalaya, piper

- 1 lgt amestec de legume deshidratate

- 3-4 foi de dafin

Preparare:

Mai întâi am spălat și curățat ciupercile, iar apoi le-am tăiat felii/cubulețe și le-am pus într-o tigaie anti-aderentă la foc mic (1). Le-am ținut pe foc până s-a scurs apa din ele (ca să fiu sigură le-am mai ținut apoi în strecurătoare puțin), apoi le-am pus într-un vas (2).

Ceapa tocată mărunt și ardeiul kapia se ”călesc” 2 minute la foc mic în uleiul de măsline (3). Se adaugă apoi în tigaie orezul (spălat) și se mai lasă la călit pe foc circa 3-4 minute (4).

Se iau de pe foc și se pun în vas peste ciuperci. Am adăugat unul din morcovi dat prin răzătoare, sarea, piperul și amestecul de legume deshidratate (5).

Ardeii grași se spală și li se curăță de cotor și sâmburi.

Umplem ardeii cu compoziția de mai sus. Se așează într-o oală, față în față câte 2 ardei (6).

Se așează apoi în oală printre ardei celălalt morcov tăiat bastoane, țelina felii, foile de dafin și niște sare (7). Se toarnă peste ardei apă fierbinte și se dizolvă în apă pasta de roșii (8).

Eu pun peste ardei de obicei o farfurie ca să îi țină la fund.

Îi  punem pe foc mic circa 30 minute, după care eu îi pun în cuptor pentru încă 30-45 minute. Ultimele 15 minute iau capacul de pe ei și îi las așa (9).

Ies super delicioși și vă recomand să încercați rețeta cu încredere.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: