Ce este agar-agarul?
Agar-agarul (numit și geloză) este un produs organic, un gel natural, care se extrage din alge marine cu ajutorul apei fierbinți. Este conținut în mai multe alge, dar cel mai răspândit este în Japonia. Cea mai important proprietate a agar-agaru-ului este aceea că are o putere de gelificare foarte mare. O dată ce este consumat, absoarbe lichidele și își mărește volumul, formând un gel care captează grăsimile și zaharurile.
Este des întâlnit în industria alimentară la prepararea înghețatei, cremei, gemurilor sau a bomboanelor. De asemenea, este folosit pe larg la prepararea jeleurilor în industria de patiserie.
Japonezii îl utilizează în mod constant, așa cum la noi se utilizează gelatina. Spre deosebire de aceasta însă, care are la bază un conținut proteic ridicat, agar-agar este antibacterian și nu permite microbilor și bacteriilor să se dezvolte.
Daca este consumat în doze mai mari, poate avea efecte laxative.
Agar-agar-ul poate fi integrat în orice dietă, deoarce nu conține mai mult de 3 calorii pe gram. Recomandarea este a nu se consuma mai mult de 3 grame de agar-agar pe zi.
As vrea sa intreb despre gelatina granule, este permisa in dieta?Sincer eu am cam folosit-o de cateva ori pt crema de branza si iaurt [un fals diplomat]si un fel de terina de pui.Multumesc
E la fel ca gelatina foi asa ca se poate folosi.
Multumesc
Buna! Agar-agarul este un aliment tolerat sau adjudvant? Am o dilema in privinta acestui aliment. Multumesc!
Nu e tolerat. E permis la gatit!
Multumesc! La fel e si cu gelatina?
Scuza-ma daca te sacai cu intrebarile de genul asta, dar sunt anumite alimente despre care am neclaritati.
Adica? M-am pierdut pe undeva si nu inteleg intrebarea
nucile de cedru sunt permise ?
Nu am ghasit info!