Chec
Am incercat o noua reteta de chec, iar asta a iesit si mai bun decat data trecuta. E o reteta Dukan numai buna de consumat cand va e pofta de ceva dulce. La fel ca mai toate retetele de chec se face foarte repede si nu necesita eforturi prea mari.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 2 galbenusuri
- 4 linguri amidon de porumb (sau ca sa nu fie pentru prea multe zile puneti 2 lg amidon si 2 tarate de ovaz macinate)
- 2 linguri tarate de ovaz
- 4-5 linguri indulcitor rezistent la gatit (sau dupa gust)
- esenta de vanilie
- 1 lingura de cacao degresata
- 1 lingura praf de copt
Albusurile cu putina sare se bat cu mixerul spuma foarte tare. Adaugam apoi galbenusurile si mixam mai departe. Scoatem mixerul si de aici incolo invartim in compozitie cu lingura de lemn. Turnam pe rand cu o lingura amidonul, apoi taratele de ovaz si indulcitorul. Avem grija sa turnam “in ploaie” si sa amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam esenta de vanilie (sau de portocale) si praful de copt. Turnam jumatate din compozitie intr-o tava de silicon ingusta, iar in cealalta jumatate de compozitie punem cacaua si amestecam bine. Turnam si compozitia cu cacao peste cea simpla, dam de cateva ori cu lingura ca sa se amestece si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade. Lasam circa 35-40 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea). Desi creste mai mult, dupa ce il scoatem din cuptor checul se mai lasa. Asteptati 10 minute si apoi puteti sa il scoateti la racit.
Pofta buna!
La faza de croaziera avem voie cate un dulce…in zilele cu PP sau PL?
La faza de croaziera se poate consuma ceva dulce…in zilele cu PP sau PL??
Bineinteles. Toate dulciurile de pe site pot fi consumate incepand cu croaziera, si la PP si la PL.
mmm..arata delicios! compozitia obtinuta a incaput intr-o tava de chec?
ms
Da, in cea ingusta.
Buna! Te rog sa imi spui si mie, mai exact: ce indulcitor folosesti? Eu fol un anumit indulcitor, pe care nu stiu sa il dozez si astfel prajiturile nu ies foarte bune
. Multumesc. Felicitari ptr site, foarte aerisit, retele sunt minunate!
Eu am mai multe feluri. Am unul pudra cu stevia (dar asta nu e bun la retetele care se baga in cuptor), am unul lichid Clio (merge la gatit in cuptor), mai am si un Xylitol (si asta e bun la gatit), inca unul pudra marca – Carrefour si ala merge la gatit si am inteles ca se gaseste si Sly lichid care merge la gatit.
Multumesc pentru cuvintele frumoase!
Buna,
sunt minunate retetele tale, in special felurile principale, pe care le-am incercat. Insa la capitolul dulciuri, nu reusesc sa fac o prajitura comestibila. Indulcitorul folosit de mine imi amaraste f tare prajitura
. Imi poti spune te rog ce indulcitor folosesti ?
Multumesc frumos!
Muuuultumesc mult ptr raspuns. Scuza-ma ptr dublarea intrebarii
.
Te mai astept!
imi spuneti si mie ce este quark va rog
O branza cremoasa, acrisoara, mai light.
buna,maine as vrea sa fac checul am o intrebare in loc de maizena pot sa pun amidon?nu am gasit maineza nu stiu unde se gaseste am cautat in real si kaufland,si cat pot sa mananc din chec intro zi?multumesc si scuze ca pun atatea intrebari dar e prima data cand tin dieta.
Se poate inlocui ca e unul si acelasi lucru amidonul cu Maizena (eu o cumpar din Carrefour de la raionul cu faina). Ar trebui sa il consumati in cel putin 2 zile (din cauza amidonului, tolerat dar limitat).
Am incercat si eu checul si mi`a iesit ca un burete inauntru…si avea gust de paine
). Stiu sigur k nu am pus prea mult indulcitor(pentru ca nu imi place) si intentionam sa il mananc cu branza quark indulcita si cu o lingurita de cacao. Dar cand am vazut ca nu mi`a iesit l`am aruncat.
Cum adica precum buretele? Mie de fiecare data imi iese cu consistenta normala de chec. Poate nu l-ai lasat destul. Cat de repede il scoti din forma de silicon dupa ce l-ai scos din cuptor? Conteaza si asta. Si da, trebuie sa pui mai mult indulcitor sa iasa dulce! Eu zic sa ii mai dai o sansa
Nu stiu. Arata ca si buretele in interior. Ma gandesc,k poate de la amidon… Il las vreo 20 de minute inainte sa il scot din forma… stiu k trebuie sa se mai lase putin… Si indulcitor as vrea sa pun mai mult dar nu`mi place!
Am si de la Diamant si d`ala de Stevie si nu`mi plac… Daca stii tu unul care sa se apropie cat mai mult cu gustul de zahar ar fi perfect!
) Pana atunci m`am lasat de dulciuri. Aaaa…si apropo. Este voie sa consumam ciocolata si dulciuri dietetice…cu 0% zahar???
In primul rand nu il mai lasa atat in fomra. In maxim 5 minute dupa ce l=ai scos din cuptor il scoti din forma. Obligatoriu. Forma de silicon creaza altfel un condens in interior si preparatul isi modifica compozitia. Poate fi si asta un motiv pentru care ti-a iesit asa. Ca indulcitor eu folosesc ptr gatit Sly pudra (tot din hipermarketuri- Carrefour, Real, Mega Image) si este cel mai ok. E si din gama indulcitorilor “buni”

Cat despre ciocolata si dulciuri cu 0 % zahar? Ar fi ok ca sunt fara zahar dar sa nu aiba grasimi, faina si alte asemenea. Eu am riscat totusi cu ciocolata neagra cu 0% zahar (cate 1-2 patratele cand nu mai puteam) si nu am vazut sa stagnez. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa urmezi exemplul meu negativ
Si vezi totusi ca mai sunt o gramada de dulciuri foarte bune care se pot face!
Sa imi mai scrii daca ai nelamuriri!
Exact cu ciocolata de-aia am trisat si eu. stagnari mai sunt, asta e. Incearca indulcitorul si o sa iti placa. Sa ma anunti.
Ma duc maine sa il caut.. sper sa gasesc in Kaufland, Profi sau Lidl..k numa astea snt la mine in oras
) Ms mult :*
In Lidl sigur nu e. Poate in Kaufland sau Profi sa ai noroc. Bafta!
Am realizat aceasta reteta conform instructiunilor si sunt profund dezamagita.realitatea nici macar nu se aproprie de imaginile de mai sus….macar de era gustos:)
Tot ce vezi in poze este real, in conformitate cu reteta pusa. Al tau nu a crescut? S-a lasat? Ce nu a iesit bine?
Incercati indulcitorul Eritritol. Este aproape non caloric si are un gust si o consistenta asemanatoare cu a zaharului. E foarte ok. E scump, dar merita. Si e natural. Se gaseste pe diverse siteuri, in diverse cantitati. Eu nu l-am gasit in magazine. Astazi o s aincerc si eu checul, sa vad ce iese.
CE ESTE MAIZENA???
E amidon de porumb. Citeste aici http://www.retete-dukan.ro/maizenaamidonul-de-porumb/
L-am facut si eu aseara, si pot sa zic ca a iesit la fel de pufos si de gust ca cel care il faceam inainte.Cu mici schimbari, eu albusul l-am batuts spuma si am adaugat si indulcitorul pe care l-am mai batutut cu albusul, iar galbenusul nu l-am dat cu mixerul ci doar am amestecat cu lingura de lemn incet de jos in sus .
Ma bucur ca ti-a placut!
Eu sunt in faza de atac…a 8-a zi si am mancat in fiecare zi ciocolata de la Sly (am o mare slabiciune la dulciuri si nu ma pot abtine) si nu am stagnat deloc
mi se pare excelenta la gust aproape mai buna ca cea cu zahar … mama mea a incercat sa imi faca intr-o zi un chef cu fulgi de ovaz si mi-a venit sa vomit … de atunci am renuntat la dulciuri cu fulgi de ovaz … ii mananc in fiecare dimineata in iaurt si atat
)
Buna. Eu zic totusi sa nu o mai consumi. Efectele o sa apara o sa vezi, si o sa iti para rau. Fa-ti un creme brulee, lapte de pasare, mousse-urile si nu mai manca ciocolata aia. Pe bune. E pacat!
ultima mea masa e la ora 16:00-17:30 cel tarziu iar seara alerg, fac genoflexiuni, abdomene si flotari … in 8 zile am slabit 5 kg … da-mi un indiciu cu alta reteta de dulciuri in afara de cele pe baza de taratze de ovaz ca nu le mai suport…inclusiv dimineata le mananc cu o scarba maxima
sper sa ajung pana la sfarsitu lunii aprilie la 67 de kg sau chiar mai putin :X
Creme brulee, lapte de pasare, mousse-urile…uita-te la ingrediente!
dragele mele eu stagnez de 3 saptamani am slabit 6 kg si m-am blocat complet desi mananc numai ce trebuie si numai dupa retetele de aici desi ma incapatanez si tin dieta in continuare este foarte dezamagitor m-am gandit sa renunt la dulciuri chiar daca sunt cu indulcitori in dieta scrie ca poti manca la orice ora atata timp cat mananci ce trebuie eu aseara am mancat la 20:30 numai carne sunt la croaziera PP daca aveti vreun sfat va multumesc anticipat
In primul rand faceti mai mult spor (e recomandarea clara a dr Dukan). Apoi schimbati nr zilelor alternate din croaziera (daca tineti 1/1 schimbati pe 5/5 si invers). Cateva zile nu consumati tolerate si tineti cat mai strict regimul. Si rabdare! Mult succes!
L-am facut si eu aseara.Inauntru parca nu a fost asa plin, parca nu avea asa consistenta, desi s-a umflat tare la coacere.Si am simtit taratele-nu am masina de macinat. Oare fara nu se poate face? As vrea unul care sa fie atat de consistent in interior ca si cel original si sa nu se simta taratea..
Doar sa rasniti taratele, alfel nu aveti cum sa il faceti.
Buna, am facut checul exact dupa reteta postata.. A crescut doar 4 cm adica e la jumatate ca inaltime din tava de chec. In al doilea rand am adaugat separat cele doua compozitii: simpla respectiv cu cacao , dar checul a iesit tot uniform: cu cacao. Mai sunt trucuri de urmat? Am tot incercat retete Dukan dar mereu preparatele ies atat de mici, in sensul ca nu cresc…abia daca ating jumatate din inaltimea tavii. L-am lasat la copt 35 min dupa care vreo 5 min in cuptor si dupa l-am scos din tava. Unde gresesc? Multumesc !
Buna. Ce dimensiuni are tava in care l-ai facut? Sa nu te astepti sa aiba oricum dimensiunile unui chec normal, deoarece compozitia si cantitatea este mult mai mica. Dupa cum vezi, la mine nu s-au amestecat. Am turnat incet compozitia cu cacao peste cea simpla si atat. Nu gresesti nimic, dar repet, compozitia este mai mica decat la una normala si nu trebuie sa te astepti la un volum final impresionant. poti sa dublezi cantitatea, va iesi mai mare, dar trebuie sa maresti si numarul zilelor in care il consumi.
Buna din nou. Am repetat reteta cu un plic de praf de copt si a iesit exact ca un chec obisnuit
Buna ziua, ca si amidon pot folosi Gustin de la Dr Oetker? Nu pot fi inlocuite taratele de ovaz cu amidon? Pt ca am tot incercat retete insa se duc la fund si se lipesc de foaia de copt…banuiesc ca intai le macinati la blender, nu?
Buna. Da, Gustin e ok. Eu macin taratele mai marunt. Si nu poti sa le inlocuiesti de tot cu amidon ca ar trebui sa il mananci in multeee zile!
Buna.Am inceput dieta acum 2 luni si 2 saptamani,am deja 10,50 kg date jos ceea ce ma face foarte fericita.Am facut astazi aceasta reteta de chec si mi-a iesit super,nu sa lasat deloc.Multumesc pt tot ceea ce postezi in special prajituri.
Buna. Cu drag! Ma bucur sa aud ca merge bine dieta. Succes mai departe!
Pe la 21 45 imi era pofta de ceva dulce de imi venea sa dau iama in stocul sotului de dulciuri. Am intrat pe facebook si am vazut reteta. Doar ce l-am scos din cuptor, nu am avut cacao si l-am facut fara. In casa miroase demential, deja am rupt un coltisor si este foarte bun.
Multumesc Retete-Dukan
Alina
De ce tot va vaitati de taratele de ovaz ? Sunt chiar delicioase.Cumva voi luati tarate de ovaz la kilogram ? sau de la Solaris ? Astea nu prea sunt bune, sunt AMARE.Folositi tarate de ovaz SANO-VITA (200g) (le gasiti in magazinele naturiste,la PENNY MARKET.O sa va ingradostiti de ele,eu le mananc dimineata si crude (adica fara iaurt 0,1% ).Multumesc Retete-Dukan pentru reteta, o sa incerc si eu sa vad ce iese
Buna Ioana!!!Nici nu l-am scos bine din cuptor ca s-a si mancat!!!Foarte bun, multumim pt. reteta!
Te pup Lidia.
eu am facut altfel…am batut albusurile dupa am pus toate 5 galbenusuri..am pus taratele si amidonul..dupa am pus indulcitor,am pus un plic de budinca de vanilie si esenta de rom o fiola si un plic de praf de copt si dupa am bagat-o la cuptor 40 de min foarte buna a iesit:))
Hey
sunt la dieta de o luna iar tu tocmai mi-ai facut viata mai frumoasa. E prima reteta pe care am incercat-o de pe site-ul tau si a iesit..GENIAL, nici nu ma asteptam sa fie atat de bun pentru ca am mai incercat retete cu tarate si nu mi-au placut deloc. Din pacate nu pot sa-l mananc pe tot din cauza amidonului..doar 2 felii pe zi:(( (eu am folosit 7 linguri pentru ca am avut o tava mai mare de cozonac). Ma gandeam sa folosesc aceiasi reteta, dar fara indulcitor, pentru a face o painica ..cele cu tarate si iaurt sau branza nu imi plac deloc pentru ca sunt foarte umede la mijloc. O sa iti spun daca mi-a iesit.
..mai sunt cateva retete care imi fac cu ochiul
abia astept sa le incerc. Daca imi ies si celelalte o sa devin cel mai mare fan al tau
Multumim mult de tot pt retete :*
Ma bucur ca iti place. Incearca reteta de paine dulce!
deci aceste dulciuri le poti manca doar dupa faza de atac nu?
Lisaline, creme brulee, lapte de pasare, bomboanele, mousse-ul se pot manca si in atac!
Buna, sunt in etapa de croaziera si as dori sa intreb daca siropul de artar 100% pur,este voie sa-l consumam!
Multumesc
Buna. Nu este permis!
Buna! Imi spui te rpg daca maizena este ceva asemanator cu amidonul, iar daca nu ce este? reteta e super, abia astept sa o incerc. Numai checul facut de soacra mea si cornuletele cu gem de la Patisera Stef ma vor putea face intr-o zi sa ma las de Dukan
) de-aia mai bine fac eu chec din asta. Felicitari ca ne scoti din impas cu ideile pt gatit!
Maizena este amidon de porumb. Va pup!
Am facut checul si a iesit chiar foarte bun. Eu nu am macinat taratele dar chiar nu se simt, a crescut fff bine si aproape nu s-a lasat dupa racire. Este asemanator cu checul obisnuit doar un pic mai uscat decat cel cu zahar. Cea mai buna reteta de chec Dukan din cate am incercat, dar trebuie sa se urmeze reteta intocmai, altfel nu v-a iesi la fel. Ciudat lucru baieietul meu de 3 ani este fan dulciuri Dukan, din cele cu zahar nici nu se atinge in schimb pe astea Dukan ne cam batem
. Mersi mult pentru retete sunt super toate. Pupici.
Ma bucur sa aud ca ti-a placut! Te pup si te mai astept cu comentarii :*
unde gasesc cacao degresata ? Te rog sa pui o poza
Uite aici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.162249803925709.39309.115767551907268&type=3
Si eu am facut azi aceasta resteta. si mi a iesit foarte buna si am mai adaugat si niste goji.
Buna, am si eu doua intrebari. 1. de ce nu e buna pudra de stevia pt retetele de bagat in cuptor? eu am indulcitor din stevia. seamana cu zaharul la aspect. zaharul granulat.
2. Am facut si eu reteta de chec azi si am pus in tava jumate din compozitie, dupa care am adaugat cealata jumatate cu cacao. am pus in cuptor la 180 si partea de sus nu s-a patruns cu cea de jos. deci partea cu cacao a ramas sus si s-a cam ars. s-a facut ca o coaja maro. cu ce am gresit? Merci
Nu e ok sa pui stevia in dulciurile gatite deoarece aceasta da un gust amar preparatelor. Referitor la chec, pe ce nivel ai pus tava?
l-am pus pe mijloc si n-a avut un gust amar.
Dulciurile se pot face si in tavi obisnuite,sau doar in cele de silicon?
Bineinteles. Cu hartie de copt.
L-am facut si eu, iar gustul este minunat INSA mie mi-a iesit destul de compacta compozitia inainte s-o pun in forma. Cum trebuie sa fie? Mai lichida? Eu am o forma mare de chec in care am pus hartie de copt, insa fiind f putina compozitie pt o asa forma (are 35 cm lungime cu 8 cm inaltime), abia am reusit s-o intind dintr-un capat in celalalt, plus ca nu curgea deloc. Cum spuneam: era cam adunata coca precum coca de paine obisnuita. E ok asa? Te rog, ajuta-ma pt ca gustul este minunat si as vrea sa-mi iasa ca in poza ta. A iesit pufoasa si buna dar are 1 cm inaltime
(pe ici pe colo abia un pic mai inalta). Eu nici n-am mai pus cacao si asa simplu este la fel de bun.
Nu, trebuie sa fie putin lichida, nu compacta. Ma intreb de ce a iesit asa. Ce branza ai folosit? Si tava sa fie mica de chec. Maxim 25 cm lungime….ca sa iasa. Foloseste o tava mai mica.
In retete nu zice nimic de branza. Am pus eu de la mine o lingura de quark si 50 ml de lapte. Asa s-a mai desfacut putin dar m-am gandit apoi ca poate si de asta nu a mai crescut. Joi imi vine o forma de chec de silicon de 20cm. Pana la urma pun branza degresata sau quark in reteta?
Stai ca sunt mai multe retete de chec. Ce nu inteleg eu este cum a iesit asa o compozitie tare cu albusurile alea batute spuma? Nu avea voie sa se faca asa. Ceva a fost gresit din ce ai facut tu. In albusuri se amesteca cu grija si incet de sus in jos, iar amidonul si taratele se adauga in ploaie nu toate gramada. Poti si cu si fara branza. Am si variante cu branza.
Exact asa am facut. De asta nu inteleg de ce-a iesit asa. Albusul era bat si nu curgea la intorsul vasului cu josul in sus. Apoi am amestecat de jos in sus usor restul ingredientelor iar amidonul si taratele le-am pus in ploaie. Eu n-am pus 4 de amidon si 2 de tarate ci 4 tarate si 2 amidon (cum ai scris in paranteza) + cele 2 lg de tarate din reteta. Nu trebuia sa le mai pun si pe cele 2 lg de tarate din reteta? Asta sa fi fost problema? Pt ca asa reiese din reteta: 4 lg amidon + 2 tarate SAU 2 lg amidon si 2 tarate + 2 tarate. Corect?
Nu cele 2 lg erau problema….Nu stiu ce sa iti spun atunci. daca o mai faci nu mai pune inca 2 lg de tarate in plus.