Cheese cake
Primul dulce gatit pe care l-am consumat in dieta Dukan a fost acesta. Mi s-a parut si mi se pare
in continuare cel mai bun dulce de dieta. Sa va mai spun ca mananca si sotul din el? Sau ca mamei i s-a parut delicios?
Faza Atac, Croaziera (PP,PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 2 oua
- 2 linguri tarate de ovaz
- 2-3 linguri indulcitor lichid
-500 gr Quark
- 1 lingurita cacao 0% grasime (doar din croaziera)
- esente (vanielie, lamaie, portocala)
Preparare. Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si se amesteca cu 2 lg tarate de ovaz si 1 lingurita cacao. Se toarna compozitia in vas si se baga la cuptor la cca 150 gradepentru 10 minute.
Intre timp se amesteca bine galbenusurile cu 2 cutii de quark (500 gr), indulcitor si esente diverse. Se toarna peste compozitia deja crescuta in cuptor si se mai lasa cam 50 min la 150 grade. E super!
azi incerc reteta. sper sa iasa bine
Trebuie sa iasa Elena. Daca respecti intocmai reteta iese cu siguranta. Si o sa iti placa mult de tot. Si vezi ca poti sa te joci cu aromele. Sa imi spui daca ti-a iesit
o s-o încerc.
îmi place faptul că nu conţine tolerate!!!
voi folosi cacao semidegresată 10-12%. zero n-am găsit în comerţ!
Contine tolerat-cacaoa. Dar poti sa nu o pui Gigi, nu-i problema.
in loc de quark as putea pune 2 iaurturi cu 0 la suta sau ce??
POti inlocui cu branza.
Buna! Vroiam sa te intreb, in aluat nu punem deloc indulcitor?
Eu nu puneam, dar poti sa pui 1-2 linguri (depinde ce indulcitor ai).
A iesit minunata prajitura. Pana acum e preferata mea. Si au mancat si ceilalti din familie. Multumesc.
Super. Ma bucur ca v-a placut!
ce este quark
O branza usoara, putin acrisoara.
Am pus o lingura de indulcitor pudra in blat si a fost f.bun.
Perfect!
Buna,
Unde gasim cacao 0%? Am cautat prin supermarket-uri, dar cea mai slaba care am gasit-o este de 11%.
Nu prea gasim in magazine. Eu o folosesc tot pe cea cu 11% grasime.
ce este quark? si unde il gasim?
Uite aici am scris despre el. http://www.retete-dukan.ro/quark-ul-ce-este-si-unde-il-gasim/
multumesc mult pentru raspuns. incerc reteta chiar azi
ah mama cum arata,mor de pofta,dar eu sant la atac,mai am de asteptat. o intrebare am la croaziera cat se papa intr_o zi?mersi mult
Il poti manca intr-o zi
. Are portia zilnica de tarate!
cat se lasa blatul la cuptor?
Cam 10-12 minute il lasi. Apoi torni quarkul peste si il bagi din nou in cuptor.
Este delicios, l-am facut si l-am mancat impreuna cu ai mei!
Ai fost draguta ca le-ai dat si lor
intr-adevar este cel mai bun desert Dukan…si se face si foarte repede.!!
Exact. Ramane desretul meu preferat. Asta si clatitele
Buna! As dori sa va intreb daca in perioada de croaziera merg mai bine alternate 5 zile pp cu 5 zile pl . Eu am mers cu o zi pp ,o zi pl si merge cam greu.
Merge si este recomandata aceasta varianta daca ai de slabit mai mult kg.
Multumesc! Retetele sunt delicioase!
Cu mult drag!
si eu merg de varianta 1:1 si am slabit doar 2 kg in 3 sapt. respect toate regulile dar se pare ca nu merge usor. continui asa poate voi avea rezultate mai incolo… am rabdare. credeti ca ar fi mai bine sa merg pe varianta 5:5? merci
Depinde si cate kg vrei sa dai jos.
foarte bun a iesit,am urmat reteta intocmai cu toate ca mi-a fost putin teama ca blatul sa nu se arda dar a iesit bestiala,in mod sigur mai fac,special pt reteta asta mi-am cumparat vas yena
care acum imi da motive sa incerc mai multe retete,multumim pt retete
Sa iti fie de bine. Ma bucur ca ti-a placut!
In reteta la ingrediente scrie 2 oua , dupa aia se mentioneaza doar de albusuri . Cum e se pun doar albusurile ? Multumesc vreau sa o incerc .
In reteta scrie ca galbenusurile se amesteca cu quarkul
Aaaaa m-am grabit , am vazut unde se pun galbenusirile ,:)) , abia astept sa o incerc , revin cu impresii .
Buna! As dori sa va intreb daca aceasta reteta absolut delicioasa la prima vedere nu poate fi consumata in faza de atac?
Ba da, dar nu pui cacao!
Am facut si eu e foarte buna dar sa lipit blatul trebuia pus in foaie de copt nu sa mentionat deloc
Eu nu folosesc pentru cheese cake hartie de copt in vasul de yena, de-aia nu am mentionat! Daca ati facut-o dupa reteta data, atunci nu ar fi trebuit sa se lipeasca. Dar asta inseamna sa folositi quark nu altfel de branza, in felul asta se lasa putina zeama si se insiropeaza blatul foarte frumos.
Am insiropat blatul cu indulcitor poate de asta,ca eu tot in yena l-am facut
am facut-o aseara!! a iesit DELICIOASA! nici nu stiu cum sa-ti multumesc! n-am cuvinte…..
Intr-adevar e delicioasa.E una din preferatele mele.
Vreau s-o incerc si eu dar am o nelamurire de copil prost. Cand amestec taratele + cacao cu albusurile deja batute, o fac usor cu lingura de lemn sau pastrez mixerul pana le zapacesc bine de tot?
Ce sirop are pe deasupra? Sau ce ai folosit pentru ornat?
Poti sa faci sirop din lapte praf, cacao, indulcitor si putina apa calduta sau lapte caldut.
super o sa fac si eu…
Azi o prepar si eu, arata foarte bine….din pacate aseara era tarziu si nu am mai gasit deschis sa cumpar indulcitor
…o intrebare: folosesc quark 0%, eu asa am cumparat(NU pe cel de 20%)???Sunt in faza de atac!!!
Quark cat mai aproape de 0% trebuie!
E la cuptor cheese cake-ul meu, mai sunt aproximativ 5 min.
Ai fost harnicuta vad!
in primul rand felicitari pt blog.as vrea sa va intreb unde gasim branza lacteea?nu am auzit de ea.eu traiesc in italia.asgasio aici? sunt in a4 a zi de atac si am dat jos aprox 2 kg din cele 15.e bineoare?cate zile de atac ar fi indicate pt eliminarea celor 15 kg.multumesc
Ms. Nu o gasesti in Italia. Cauta orice branza cat mai aproape de 0% grasime. Si intra aici sa iti calculezi nr zilelor de atac http://www.dietadukan.it/calcola-il-tuo-giusto-peso (ti-am pus varianta in italiana daca tot stai acolo)
mersi pt link.dr dukan zice ca 2 zile de atac erau suficiente si incepeam croaziera cu 83,1.eu am tinut 5 zile si incep crociera cu 81,8.am un avantaj nu-i asa?branza aceea tip philadelfia nu inlocuieste lacteea?ce fel de branza este,ca si consistenta.multumesc
Lacteea e mai groasa in consistenta. Philadelphia cata grasime are?
Eu am facut-o in atac! Nu am folosit cacao. Doar k am triplat cantitatile. Am doi copii si nu le scapa nimic din ce mananc eu! Dar e ok. Macar acum nu mai mananca dulciuri din comert. Problema este atunci cand dispar chiftelutele
sau drobul de pui din frigider….hi,hi…
Excelenta prajitura !! Multumesc.
As dori sa stiu cam care este consistenta cremei de branza dupa ce este scoasa din cuptor? Eu am lasat-o 50 de minute cum ai recomandat la 150 grade, doar ca mi s-a parut ca nu este gata si am mai lasat-o putintel… as fi vrut sa ramana inalta si cremoasa, acum este putintica ca si inaltime si cumva am senzatia ca am gresit pe aici pe undeva …este delicioasa la gust!!!!!!!!!!!
Pai eu o fac exact ca in reteta si nu se lasa. Cred ca depinde si ce branza folosesti. Aspectul este unul mai consistent, gelatinos putin.
daca o foac cu tarate de grau are ceva?
Nu.
Buna ,ce indulcitor lichid folosesti( firma) si de unde il cumperi? mersi
Eu am si Stevia, si Clio, si de la Mega am incercat, de la Carrefour (marca proprie). Incerci si vezi ce iti place!
Arata minunat
O intrebare, ai incercat-o si cu Lacteea in loc de quark? Crezi ca ar iesi ok?
Mersi frumos.
Buna. iese la fel de buna
Buna. Nu stiu cum ti-a crescut asa.
azi am facut-o si au iesit 2 straturi inalte de 1,5 cm. daca…
am respectat intocmai instructiunile si cantitatile.
cum de e crescut stratul alb asa?
cat era tava? era mica?
Tava folosita de mine e un vas de yena cu maxim 20-22 cm in diametru (mai mica jos). A iesit de fiecare data precum vezi in poze (pozele sunt din 2 ture diferite
merci de raspuns. si de retete
)
eu n-am avut yenna. am o tava rotunda medie.
stratul alb era atat de inalt de la inceput sau a crescut?
nu prea are ingrediente care sa creasca. de aia ma intreb.
la gust a fost buna, numai ca era asa ca o lipie in 2 straturi
Nu prea are ce sa creasca, asa e de la inceput sa stii. Ai folosit quark?
sunt dezamagita, nu mi-a iesit aceasta reteta…desi imi facea cu ochiul ca arata foarte bine.. blatul ala era asa de putin incat nu aveam ce sa pun in vasul de yena, apoi am dublat cantitatea si mi s-a lipit….daca stie cineva unde am gresit astept un sfat….multumesc
Da, am folosit quark. probabil ca vasul e de vina. eu n-am yenna. am o tava rotunda non stick de cuptor.
gustul a fost fain.
probabil ca e prea mare.
o sa-mi iau o tava mai mica
si eu n-am folosit esente, am pus cateva picaturi de lamaie in quark.
o sa o refac intr-o buna zi si vedem.
de-abia am inceput croaziera
oricum, bun blogul tau. Merci
Off…Trebuie sa iasa ca e ultra delicios. :*
Am facut-o si eu. Frumusica foc. Sunt incantata ca nu s-a lipit.
. Ce as mai modifica data viitoare: as pune mai mult indulcitor…dar aici depinde de gust.
LA blat am inlocuit una din lingurile de tarate cu o lingura de amidon, si am adaugat 1/2 lgt de praf de copt. Si pt ca nu am avut 500 de g quark, am pus 250 quark si 250 lacteea plus o lg de goji hidratate
Sunt foarte dezamagita, mie nu mi-a iesit deloc. nu a crescut, arata k o lipie asa si nu e ok la gust. offff si asa ramneam la ea de cand am inceput dieta. nu stiu ce nu a mers ca am respectat toti pasii. sa fie de vina cratita ca a fost prea mare? am pus-o in dry cocker sa nu se lipeasca. ce credeti?
Ohoo….dry cookerul e mult prea mare. Cantitatile sunt pentru vasul de yena cu diametrul de maxim 22 cm. Data viitoare incearca-l intr-o tava mai mica. E pacat ptr ca e ff bun.
ma gandeam eu ca acesta este motivul. apoi am vazut dimensiunile tavii in care ati facut si mi-am dat seama de greseala. dar nici la gust nu era buna. era fada asa,uscata. am aruncat-o, nu era comestibila
Cu ce branza ai facut-o? eu o fac cu quark si este delicioasa.
Am facut-o cu prodlacta O % grasime. poate asta o fi cauza. multumesc pt raspunsuri. esti o draguta ca imparti retetele cu noi si ai amabilitatea de a raspunde la fiecare in parte. Numai bine.
buna ziua, sunt in ultima zi de atac, maine intru la croaziera am acuma 73.5 kg de la 77.7 kg. Imi spuneti va rog cum sa alternez zilele de PP si Pl, vreau sa ajung la 60 kg. Va multumesc. Sunteti tari.
Incepe cu 5/5 si vezi cum merge si cat poti sa tii asa, iar apoi daca nu merge bine treci pe 1/1.
cu ce pot inlocui quark-ul? ar merge si cu branza degresata lacteea sau orice altceva ? te pup
cu orice branza.
In loc de indulcitor lichid, merge praf? Pentru ca am impresia ca al meu este concentrat (scrie pe el ca 1 lingurita de indulcitor este egal cu 10 lingurite de zahar, iar daca pun 2-3 linguri … Plus ca desi stevie, nu prea imi place ce gust are. SI nu stiu daca gasesc altceva pe aici (nu stau in Romania).
Merge orice fel de indulcitor, praf sau lichid.Stevia nu e buna la gatit ca da gust amar.
Exact la asta m-am gandit si eu, dar asta am avut in casa. O sa cumpar altceva. Acuma am incercat si tiramisu (tot cu stevie
), chiar sunt curioasa ce iese.
Multumesc de pont.
Apropo Xylythol merge? (nu stiu cum ii zice acasa, dar sta e substanta de baza).
Merge.
buna am si eu o nelemurire in faza de atac daca consumam 2 linguri tarate de ovaz mai trebuie sa mancam si 1.lg jum de fulgi de ovaz
Cine unde spune sa mananci fulgi de ovaz? Sunt interzisi in dieta dukan. Iar in atac ai voie 1 lg si jumatate de tarate de ovaz pe zi.
buna! azi e prima mea zi din croaziera si as dori sa incerc reteta ta. Am o singura dilema … nu stiu exact ce inseamna PP si PL.
Ma poti lamuri …?
Multumesc
Ca sa poti tine dieta asta trebuie sa o cunosti f bine. Te rog sa citesti si materialele de pe coloana din stanga. PP – proteine pure, PL – proteine si legume.
eu nu stiu ce e ala quark….traiesc in afara tarii si nu stiu pe ce nume sa caut in magazine
ce este ala quark??
O branza usoara. E un articol pe coloana din stanga.
ms am aflat pana la urma..:))
nu am pus cacao,,,,dar e delicioasa,abia astept sa o incerc si cu cacao
multumesc
Buna, ma poti ajuta cu un sfat? Eu vreau sa fac blatul din migdale macinate, nuca macinata si o banana pisata, crezi ca ar merge daca in rest as respecta reteta? Oare s-ar arde blatul? Multumesc
Hmmm….de ars nu cred ca s-ar arde ca pui barnza deasupra si lasa lichid in blat. eu zic ca ar merge.
Pt acest desert folosesc branza de vaci pentru prajituri, marca Pilos,cutia de 1 kg costa 13 lei si se gaseste la Lidl.
Da, e foarte buna la acest cheesecake.
Foarte bun! Nu am cuptor cu reglaj automat de grade, asa ca prima oara am pus la foc mijlociu si … mi s-a lasat complet quark -ul … dar cum spuneai ca e un desert minunat, am insistat; mi-a iesit perfect la foc mic. Si am pus scortisoara in blat … sunt absolut recunascatoare pentru retetele tale!
Ma bucur ca ti-a iesit. Chiar e un desert f bun si f usor de preparat!
Delicioasa!!!Eu nu ma dau in vant dupa cheese cake dar asta mi-a iesit perfect. Eu am pus in loc de cacao o lingurit ness si in crema am pus scortisoara si esenta de caramel. A iesit deliciosisima!
Sa iti fie de bine. Ma bucur ca ti-a placut :*