Chifle cu tarate si seminte
Dacă tot am încercat pâinea și bagheta cu gluten, de data asta am spus să încerc să văd cum ies niște chifle. Și am mai lucrat un pic pe rețeta originală. Mi-au ieșit șase chifle de toată frumusețea, foarte gustoase. Porția în acest caz este de 2 chifle pe zi, suficient din punctul meu de vedere pentru a vă satisface poftele.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-6 lg tărâțe de ovăz
-3 lg tărâțe de grâu
- 3 lg tărâțe de psylium (opțional)
- 100 g gluten de grâu
- 1 lg semințe de in
- 1 lg semințe chia
- 1 lgt sare
- 1 lg drojdie uscată
- apă călduță (vreo 100-120 ml)
Preparare:
Se pun toate ingredientele într-un vas. Se adaugă câte puțină apă și se frământă cu atenție să nu facă cocoloașe. Turnați jumătate din apă și apoi adăugați pe rând până obțineți un aluat compact, dar care să nu fie vâscos.
Frământăm înca 2-3 minute și apoi facem o minge din aluat pe care o lăsăm într-un vas acoperit la dospit circa o oră.
Modelăm pâinea în 6 mingiuțe. Acoperim și mai lăsăm la dospit 20 minute.
Încingem cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt circa 30 minute (vă orientați și după culoare).
Oprim cuptorul și lăsăm la răcit cu ușa întredeschisă.
După cum spuneam, puteți păstra chiflele mai multe zile la frigider.
Unde gasesc sa cumpar gluten? Mi-a cautat mama in magazine, in plafare insa nu a fost chip sa gaseasca….ma puteti ajuta cu o informatie ?
Plafar
Buna. In primul rand va multumesc pentru toate retetele si pozele apetisante pe care le postati! Vreau sa va intreb daca macinam la rasnita taratele ( de grau, ovaz, psyllium) pentru prepararea dulciurilor dar si a painii, chiflelor?
Buna si bun venit. Se pot macina mai ales cele de ovaz, dar la unele retete (paine) pot si folosite asa nerasnite.
Azi le-am facut si au iesit super bune si zic eu si arata f.bine.E o reteta pe care o recomand – e cu gust de paine adevarata la fel ca si bagheta sau painea cu tarate si gluten Dukan pe care le-am gasit tot aici pe blogul asta minunat. Multumesc din suflet Ioana pt. toate retetele tale. Pupici.
Te pup Stefania si ma bucur ca imi scrii impresiile tale.
O reteta minunata! Simplu de facut, pufoase, cu gust si textura painii de casa. Foarte bune !
Am facut de multe ori chiflele si au iesit exact ca in poza:). Sunt foarte gustoase si le mancam cu totii in familie si cei care tin si care nu tin dieta:). Multumim pentru reteta!
Nu gasesc nicio reteta de paine fara guten si fara oua…
Cu ce pot inlocui Glutenul?( nu am gasit in tot orasul)
ms
Ca sa iasa asa, cu nimic.
Buna! Am vazut ca nu respectati intocmai toate produsele stricte din dieta.Adica utilizati diferite seminte,cascaval,etc. Nu rezulta situatii adverse? As vrea sa stiu ca sa imi dezvolt aria produselor,mananc strict si este cam greu de tinut asa.As vrea sa mananc rondele de gru expandat,cica nu am voie. Astept raspuns,sunt curioasa.:D
Draga mea Maria, se pare ca nu esti la curent nici cu anumite retete si nici cu listele de alimente tolerate. Cascavalul folosit este unul facut in casa, de dieta din ingrediente degresate (gasesti si reteta la Aperitive), iar semintele sunt tolerate (verifica lista alimentelor tolerate). Referitor la rondelele de grau expandat, e clar ca sunt interzise.