Ciocolata dukan de casa
De mutlt am tot vrut sa postez rețeta de ciocolata. Dacă nu întreba cineva din nou de rețeta de ciocolata nu o postam nici acum că uitam de ea. E foarte delicioasă, adduce în mare cu ciocolata de casă normală. Eu prefer ciocolata albă cu aromă de rom, e cea mai delicioasă din punctual meu de vedere.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții pentru 4 zile
Ingrediente:
-12 lg lapte praf degresat (considerat adjuvant si permis din atac, dar limitat la 3 lg/zi)
-100 -150 ml apă fierbinte
-îndulcitor după gust
- esență de vanilie
-esență de rom
Opțional din croazieră 2 lg cacao.
Se fierbe apa și când dă în clocot puneți îndulcitorul și luați de pe foc (nu are sens să o păstrați că nu se îngroașă oricum). Turnați încet apa peste laptele praf (într-o crăticioară) și amestecați în continuu să nu se facă cocoloașe. Omogenizați până compoziția devine groasă ca o smântână. Puteți adăuga lapte praf sau apă în plus pentru a potrivi compoziția. Adăugați esențele și după caz cacaoa.
Mai puteți să o dați în clocot dacă vreți, iar apoi o puneți în forme de silicon (chiar și de brioșe) și dați la frigider (chiar congelator primele 30 minute).
Se împarte în porții și se consumă pe parcursul a 4 zile.
Un înlocuitor excelent pentru ciocolata din comerț. Dupa cum se vede din poze eu am facut de mai multe ori.
P.S. Nu folositi formele de silicon de inghetata deoarece va fi mai greu de scos ciocolata.
Poftă bună!
Yammi
in sfarsit. O incerc in curand.
:*
Am facut si eu aceasta reteta delicioasa si chiar daca am tinut-o 30 min la congelator, nu s-a intarit suficient sa o pot scoate din formele de silicon. Se poate manca doar cu lingurita.
Aveti vreo sugestie pt a se intari?
Multumesc!
Nu pune asa mult lichid (apa, lapte) in ea.
Ce sunt chestiile alea albe? Tot ciocolata….nu-mi dau seama bine din poza
Da, alba. Eu asa o prefer!
compozitia finala e mai groasa ca o smantana ,mai subtire?
O smantana grosuta care curge
Arata incredibil de bine, cred ca si gustul este pe masura!!! Esti o draguta ca ne postezi retete sa ne putem inspira si noi. Eu sunt noua pe aici (la postat…ca la citit si gatit, nu-s asa noua)….dar ma bucur de retetele tale. Felicitari!!!
Te pup si te astept oricand cu comentarii despre retetele incercate!
Buna ziua, sunt noua pe site. Când am văzut atâtea retete, m-am hotărât sa încep dieta Ducan. Tot respectul pentru ce faceți. Mii de multumiri.
Cu drag Ella. Te pup si astept sa imi spui ce retete ai incercat!
ce culoare are punga ta de lapte praf? il macini al meu are granulele mari,punga neagra cu albastru,se topeste de la apa fiarta?
Alba era. Pozi sa il faci fini in robot.
Din asta negru am luat si eu (granulat) si in 150 ml de apa mi-au intrat vreo 24 de linguri de lapte praf ca sa aiba consistenta obisnuita pentru cioco de casa. Nu prea stiu cum sa o impart acum ca ar fi prea putina pe 8 zile (sau poate nu!?), dar e asa..un strat de nici un cm cat doua palme…vesti bune pt mine? Sau un cm cub e cam tot ce avem voie
Am prin ideea cu rasnitul
Probabil se vede ca eu si gatitul nu ne-am cunoscut pana la dukan. acum am devenit inventiva si am adaugat la toata povestea asta si taratele de ovaz inmuiate in putin putin lapte pentru un fel de baton de ciocolata cu cereale si e foarte interesant.
O idee f buna!
facuta azi. super buna! eu mi-am facut de cacao, nu alba. yammmiii. merci!
:* Sa iti fie de bine!
Acum am bagat-o la congelator. O mancam de maine!
Multumesc mult de reteta!!!
Sa imi spui cum e? :*
mi-am facut si eu ciocolata,suuuper buna,nici nu zici ca e de dieta,e aproape ca cea originala care o faceam cand aveam 85 de kilograme
acum am o maaare problema,trebuie sa am grija sa nu mai slabesc sa nu cada rochia de banchet de pe mine:)),da’ nu-mi fac griji ca recuperez eu dupa cu o saptamana de atac,mai ales ca sunt sigura ca la banchet o sa gust si ce nu am voie,am eu o presimtire:))
Ma bucur ca iti place. Ai grija cu calcatul stramb ca de obicei se prelungeste.
ms de sfat,m-am gandit ca din cauza asta o sa stagnez un pic dar nu disper,oricum sunt foarte multumita de dieta,am pornit de la 76 kg si acum am 69,5 dupa o luna jumate,am mai stagnat si in timpul asta dar binenteles ca din cauza mea,am gustat ceva capsuni ca nu m-am putut abtine.
te pup si ai grija mai departe!
Te rog sa pui o poza cu laptele praf pentru ca nu am gasit . Multumesc
Unde nu ai gasit? In magazine? Nici nu gasesti din pacate.
eu mi-as dori sa fac mult mai multe retete postate de tine …dar singura mea problema e laptele praf degresat pe care nu il gasesc deloc
– nu imi dau seama cu ce sa il inlocuiesc! laptele lichid normal 0.1% grasime nu merge?
nu au aceeasi consistenta din pacate
Reteta de ciocolata nu merge cu altceva.
Lapte praf gasesti si la Andreea Parvulescu prin comanda. Stiu ca de obicei nu se dau adrese sau site-uri ca le faci reclama, dar as vrea sa ajut: https://www.facebook.com/notes/dukaneii/lapte-praf-si-esente-de-la-andreea-parvulescu/707101965966825
Dar cred ca ar trebui mai intai sa fii primita in grup…sau o gasesti pur si simplu pe fb. Incearca! Are lapte praf si esente diferite si multe.
Si multumesc pentru aceasta pagina adminei!!! E super!!!!
Cu drag Cici! :*
Adresa de mail a Andreei am dat-o si eu de multe ori. Cine o doreste sa intrebe de ea aici
Buna
In primul rand MULTUMESC pt aceasta pagina.
De unde ai luat laptele fraf degresat?
Online cafemagia, nosugarshop sau cu un mail aici dea_pirvulescu@yahoo.com
Este foarte buna, o ador!!!
Buna! In loc de forme de silicon sau briose, putem folosi cupe din alea de sticla sau altceva ?
Nu ai caserole de plastic care sa reziste? daca nu poti folosi si un vas de sticla.
Exact, caserole de plastic. Multumesc mult
Unde gasesc lapte Praf degresat?
online sau cu mail la dea_pirvulescu@yahoo.com
Delicioasa am facut azi
Este absolut delicioasa si se face fff usor. Eu am folosit cacao cu continut redus de grasime. Recomand celor care vor dulce in atac
Te pup :*
Am facut si eu, dar nu arata deloc ca ale tale, compozitia inca nu s-a intarit dupa o noapte la frigider, plus ca mi-au intrat vreo 21 lg lapte praf la 150 ml apa…oare ce am gresit? Am folosit lapte praf Ristora!
L-ai rasnit? Ca la e granule.
Arată super, ciocolata ta.O sa încerc si eu. Pentru moment am pregătit o supa de pui cu iaurt, eu am pus puțin otet de la ardei iute si un praf de usturoi, este suuuuppperr. Ca fel principal am făcut chec cu somn si ton. A ieșit o nebunie. Recomand, se face ft ușor. Cu respect.
Sa iti fie de bine checul :*
Scuze cu “somon” este, nu cu somn. Multumesc ft mult.
Buna..indulcitorul sa fie praf sau lichid?tu cate lg/lgt ai folosit?:)
Nu pun cantitati tocmai ca depinde de tipul si marca de indulcitor pe acre o aveti. Puneti cate putin si gustati.
NU stiu de unde scoti aceste retete , dar te felicit !
Tocmai am facut ciocolata de casa si este excelenta , asa moale cum este acum.
Ma gandesc cand se va intari cum o sa fie ….nu are cum decat la fel adica EXCELENTA …multumesc pentru aceasta reteta si nu numai.
Cu drag ,
Cristina
Ma bucur sa aud ca incerci retetele Crsitina si mai ales ca iti plac. :*
buna,pot inlocui laptele praf cu lapte praf de soia?multumesc
Nu iese acelasi lucru.
As putea obține varianta detaliată cu (exact) câte linguri de îndulcitor ai folosit și ce marcă? Eu am făcut inițial varianta cu îndulcitor lichid Diamant și nu a ieșit gustoasă, iar a doua oară am folosit îndulcitor praf tot Diamant și a ieșit moale și are un gust aprox. sărat…
As putea obține varianta detaliată cu (exact) câte linguri de îndulcitor ai folosit și ce marcă? Eu am făcut inițial varianta cu îndulcitor lichid Diamant și nu a ieșit gustoasă, iar a doua oară am folosit îndulcitor praf tot Diamant și a ieșit moale și are un gust aprox. sărat… Mulțumesc.
Hmmm….eu folosesc cel mai des Sly pudra.
As putea face din asta o mica afacere la domiciliu;am 50 de ani ,si nu_mi gasesc de munca in orasulmeu,ma gandesc c_as putea face ciocolata de casa pt. comercializare, dar nu prea stiu pasii pe care trebuie sa_i fac.Ce ma sfatuiti?
Buna! Am o intrebare si as vrea sa stiu parerea ta.
se poate consuma ciocolata sugar free de la SLY? – tablete de 25 gr
valoare energetica/100 gr – 465 Kcal
proteine – 5,2 gr
hidrati de carbon – 46,9 gr din care maltitol – 43 gr
grasimi – 34 gr
fibre – 9,4 gr
multumesc si astept raspunsul tau inainte de a face o prostie
multumesc de asemenea pentru toate retetele delicioase pe care le postezi aici! Chiar fac in asa fel incat regimul sa para mai putin frustrant
Buna. Nu…toata lumea o ocheste, dar are grasimi vegetale care nu se potrivesc in acest caz cu dieta. daca te uiti procentul de grasimi este mai mare decat celelalte.
Ma gandeam eu ca nu-i asa simplu. Raman fidela retetelor tale de dulciuri.
Si daca tot ai fost draguta sa-ti faci timp sa-mi raspunzi, mai am o intrebare: indulcitorul pe care tu spui ca-l folosesti cel mai des, pudra Sly, e la fel de ok ca si eritritolul cu stevia? Eu cu eritritol am inceput…si mi-e cam frica sa-l schimb ca sa nu deranjez lucrurile.
As vrea sa-l schimb din cauza costului ridicat ( aprox 56 lei/kg), dar am vazut ca indulcitorul Sly are destule efecte secundare si e 100% sintetic…deci destul de nociv pentru organism.
Sper sa-mi raspunzi pentru ca multe persoane se afla in aceeasi dilema.
multumesc!
Folosesc mai multe eu si le alternez. La dulciurile care necesita preparare termica folosesc xilitol (scump si asta) si sly sau clio. La celelalte folosesc stevia. Deci compesez putin
Buna, am incercat sa fac ciocolata de doua ori si nu s.a intarit deloc. Ai idee de ce?
Trebuie sa retii ca totusi e o diferenta intre ciocolata dukan si cea normala, data de zahar, de fapt lipsa lui. Ea se intareste in principiu daca o tii la congelator.
Intrebare: in loc de cacao merge cu pudra de roscove? Merci mult.
Nu am gasit info despre pudra de roscoave ca ar fi permisa in dieta dukan.