Ciulama cu pui si ciuperci
In aceasta mini vacanta am incercat o reteta de ciulama cu pui si ciuperci. Tare buna a iesit, abia am apucat sa o gust ca au terminat-o sotul, mama si tata care erau in vizita. Este bineninteles o reteta Dukan, dar la fel de bine o puteti imparti cu toata familia (daca ajunge). Varianta originala a retetei, care nu este insa potrivita dietei Dukan o gasiti aici.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- un piept de pui
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 ceapa alba
- 200 ml lapte degresat
- 1 lingura amidon
- sare, piper
Pieptul de pui se pune la fiert, eventual impreuna cu niste legume, din care ulterior puteti face o supa. Cand este fiert il scoateti afara pe o farfurie.
Am taiat ceapa marunt de tot si am pus-o intr-o tigaie antiaderenta incinsa, unde am lasat-o cam 5 minute amestecand mereu in ea.
Apoi am taiat in 2 sau 4 ciupercile spalate in apa rece si le-am pus peste ceapa impreuna cu 50 ml apa.
Se adauga pieptul de pui rupt in fasii, condimentele si se pune capacul si se lasa la foc mediu. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana cand scade de tot apa. Preparam intre timp laptele cu amidonul fara sa ramana cocoloase. Se adauga laptele peste ciuperci si se lasa pana da in clocot de cateva ori. Se mai poate adauga usturoi sau patrunjel verde tocat la sfarsit. Se consuma cald.
Pofta buna!
Am facut si eu astazi ciulama, a iesit tare buna. Multumesc de reteta
Cu placere! Ma bucur ca ti-a placut!
foarte buna si rapida desi eu nu gatesc dar retetele de aici imi ies toate foarte bune!
Bine ai venit! Ma bucur ca iti plac retetele.
IOANA spune-mi te rog reteta asta este buna in croaziera si la pl si la pp?si pot sa fac cu pulpe superioare curatate bine bine?mersi mult esti tare buna cu noi,pup
Tot ce se mananca la PP se poate manca si la PL, deci da
. Si merge orice bucata de pui (mai putin aripile si sa nu aiba piele).
Nu o poti manca la pp…e cu ciuperci! Daca scoti ciupercile, atunci da
Asa e! Ma gandeam la varianta de ciulama simpla!
DELICIOASA!!!!!!!!!!! sar’mana…..
Cu placere Cristina!
am facut-o…este foarte buna ! Usor de facut si …f.buna la gust !!!
Ma bucur ca v-a placut!
Idee: Cu baza de ciulama (ceapa+amidon+lapte) am făcut o mâncărică de spanac. Am mâncat-o cu ouă ochiuri – făcute în tigaie antiaderentă, fără grăsime. Bun-bun și sănătos la PL
Buna. cauta si reteta de spanac cu ochiuri ca e si ea pe site.
Reteta aceasta am facut-o ieri. Bineinteles, ca toate retetele dumnevoastra si aceasta a fost deosebit de gustoasa. Am o mica nelamurire insa…Mie mi-a iesit ciulamaua …sa zic asa….transparenta…pe cand a dumnevoastra este alb-galbuie.Am pus prea mult lapte? De fiert am lasat-o sa fiarba insa nu a iesit textura ca a celei din imagine, fapt care repet, nu a “umblat” la gust
La poze bate si blitzul si poate de-aia ti se pare ca e altfel. Daca a fost ok nu trebuie sa iti faci probleme de culoare
Draga mea,
Am facut aseara ciocolata de casa, care-a iesit un deliciu, dupa cum spune iubitul meu. Acum am facut ciulamaua, care-a iesit si mai si. Eu las ciocolata pe maine, ca sa nu combin prea multe tolerate! Te pup si multumesc pentru retetele delicioase!
Te pup si eu si ma bucur ca le gatesti, si mai ales ca va plac :*