Ciuperci cu verdeata
Iată o rețetă potrivită pentru cei care țin post sau care poate fi consumată ca și garnitură atunci când sunteți la PL în dieta dukan. În ultima vreme am mâncat o grămadă de ciuperci preparate sub diverse, iar în week-end am încercat și varianta de față.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 conservă ciuperci (circa 400 g)
- 4-5 fire de ceapă verde
- 1 lgt ulei de măsline
- sare, piper
- 1 lgt ceapă deshidratată (sau opțional praf de usturoi)
- ½ legătură mărar verde
Preparare:
Ciupercile le scoatem din conservă și le punem la scurs într-o sită. Se pot folosi și ciuperci proaspete, tăiate felii și trase la tigaie.
Ceapa verde o tăiem rondele de circa 1 cm grosime. Punem uleiul de măsline împreună cu 30 ml apă și ”călim” ceapa verde circa 3-4 minute. Adăugăm ciupercile și condimentele și lăsăm la foc mic amestecând din când în când încă 10 minute. Presărăm mărarul verde și e numai bună de mâncat. Dacă nu sunteți, puteți consuma împreună cu o mămăligă aburindă).
Poftă bună!
Buna ziua. am 2 intrebari nelegate de preparatul de fata. 1.daca intr-o praji folosesc 2 lg de lapte praf normal, in loc de unul degresat si renunt la lgt de ulei din acea zi e ok? as prefera sa renunt la uleiul permis si uneori sa folosesc la unele preparate lapte praf nedegresat.
2. pot folosi lapte trecut prin separator, sa fac eu iaurt si apoi branzica? as iesi mai ieftin astfel
Nu are nicio legatura laptele praf cu uleiul. Deci nu prea inteleg intrebarea. Laptele praf degresat e permis, la fel si o lingurita de ulei de masline. Iaurt si branzica poti face daca folosesti lapte degrasat.
lapte praf degresat = fara grasime, ulei= grasime, ma gandeam ca daca in ziua respectiva renunti la ulei si folosesti lapte praf nedegresat se compenseaza aportul de grasime. cam asta vroiam sa spun.
Eu nu recomand asa ceva. Nu am gasit informatii scrise negru pe alb, deci nu recomand (nu vreau sa induc lumea in eroare).