DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Compot racoritor cu rubarba

Am făcut compotul de rubarbă în weekend, dar nu mi-am putut imagina cât de bun și de răcoritor poate fi. Gustul acrișor este energizant și aroma este una specială, asemănătoare compotului de mere. Vă invit să căutați rubarba cât încă mai e prin magazine, deoarece are o mulțime de proprietăți și poate fi un înlocuitor al fructelor foarte bun.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-5 căni cu rubarbă (tija curățată, se folosește mai ales partea roșie și se taie în rondele de circa 1-1,5 cm)

- 1 l apă (circa 200 ml de apă la o cană de rubarbă)

- 10 lg îndulcitor pudră (sau după gust)

- 1 bucată de circa 4-5 cm ghimbir

- 1 lgt coajă de lămâie rasă

- 3-4 frunze de mentă

Preparare:

Punem apa la fiert împreună cu îndulcitorul. Când începe să dea în clocot dați focul mai mic și puneți rubarba, ghimbirul tăiat rondele și coaja de lămăie. Lăsați să fiarbă circa 6-7 minute (se fierbe destul de repede). Opriți focul și adăugați frunzele de mentă.

După ce s-a răcit se păstrează la frigider până se termină.

Eu vă recomand să îl consumați rece!

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: