Copane de pui cu lamaie
Dacă tot e joi și e zi de PP pentru cei din consolidare, iată o nouă rețetă numai buna de consumat începând din croazieră. Se face foarte repede și se poate adapta chiar și pentru cei care sunt în atac dacă renunțăm la uleiul de măsline și punem mai puțină zeamă de lamâie.
Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-4-6 copane de pui fără pieliță
- 3 căței de usturoi întregi
- ½ linguriță rozmarin
- ½ linguriță cimbru
- 2-3 foi de dafin
- sare, piper
- 1 linguriță ulei de masline (opțional în Croazieră, deloc pentru Atac)
- sucul de la ½ lămâie mică (de la ¼ de lămâie dacă sunteți la Atac)
Sucul de lămâie îl amestecați într-un bol cu rozmarinul, cimbrul, sarea, piper și uleiul de măsline (doar dacă sunteți în Croazieră). Copanele de pui dezpielițate le punem într-o pungă specială pentru gătit, adăugăm peste ele usturoiul întreg, foile de dafin și sucul de lămâie pregătit. Amestecăm bine să se ungă toate copanele cu acest sos, închidem punga și o introducem în cuptorul încins la 180 grade.
O lăsăm așa circa 40 minute, după care ultimele 10-15 minute rupem punga pentru a se rumeni puțin de tot copanele. Le consumăm simple, aroma de lămâie se simte discret și dă un gust deosebit puiului.
Rețineți vă rog că sucul de lămâie va rămâne în pungă, nu îl consumați; e doar pentru a aroma carnea!
Poftă bună!
P.s. Rosiile din poza sunt doar de decor!
am fucut si eu sunt o nebunie
de unde ati luat pungile???
Le gasesti in hipermarketuri pe la pungi sau la condimente.
Buna, am o nelamurire in legatura cu sucul de lamaie despre care ai spus ca ramane in punga…. in zilele de pp nu e permis?
Buna. Mai putin din sos!
Buna am facut si eu copanelele dar nu la punga ci in vas de yena la care am adaugat si 3 ficatei au iesit un deliciu ptr ca la mine ctc-stul de serviciu este fetita mea de 7,5 ani si este carnivora de mica,la ea cea m-ai buna leguma e carnea.Unde as putea sa va trimit niste poze cand m-ai inventez cate ceva?
Daca nu merge aici poti sa le trimiti la retetedukan@gmail.com