Cornulete cu branza
Zilele astea am fost atât de prinsă cu alte treburi încât nu prea am avut timp să mai postez ceva. Asta deși am stocate în calculator câteva rețete care așteaptă să fie urcate pe site. Dar, zic eu, sunt suficiente rețete delicioase din care să alegeți și să vă faceți meniul.
Rețeta asta este una care sunt convinsă că o să vă facă plăcere.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând cu Miercuri
Ingrediente pentru aluat:
- 200-250 g quark sau brânză cremoasă
- 60 g gluten de grau (sau făină integrală)
- 30 g amidon de porumb (sau făină integrală)
- 4 lg tărâțe de ovâz măcinate fin
- 2 lg lapte praf degresat
- ½ plic praf de copt
- 1 fiolă esență de vanilie
- 3 linguri indulcitor pudră
Ingrediente umplutură:
-4-5 lg brânză
-3-4 lg îndulcitor
- 1 gălbenuș ou
- 2 lg goji hidratate
-1 fiolă esență de vanilie
+ 1 gălbenuș și 2 lg lapte pentru uns
Preparare:
Punem ingredientele uscate într-un bol, iar apoi adăugăm cu lingura quarkul sau brânza cremoasă (pe rând câte o lingură) amestecând până se formează o cocă cu consistență densă. Învelim această cocă într-o folie alimentară și o băgăm în frigider pentru 15 minute.
După ce a stat în frigider luați coca și o întindeți pe o planșetă pe care ați presărat puțin gluten de grâu înainte (ca să nu se prindă).
Între timp puteți pregăti într-un bol umplutura, amestecând toate ingredientele.
Întindeți pe cât puteți coca în formă rotundă ca de pizza și tăiați în 9 sau 12 triunghiuri. Puneti umplutura cu lingurița la baza fiecarui triunghi și începeti să rulați (se începe cu latura mai mare și se termină cu vârful).
Se așează în tavă pe hârtie de copt și se ung cu gălbenușul amestecat cu laptele. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade și se coc până se rumenesc (15-20 minute).
După ce le-ați scos pe farfurie le pudrați cu xilitol (îndulcitor) și le serviți cu plăcere.
Poftă bună!
Sunt extrem de suparata ca-mi dispar comentariile…ce se intampla?
Roxana, scuze. Am avut f multe spamuri (cate 2000) si trebuia sa le sterg asa ca unele din comentariile bune le-am sters din greseala (la gramada). Acum am mai blocat o parte din comentarii sa iau pauza de la spamuri si uite asa am reusit sa vad comentul tau. Spune te rog despre ce e vb aici.
Mersi de intelegere
Inteleg…mai pe scurt ca e a 3-a oara
…1. de ce xilitol la pudrat? e la fel ca stevia nu merge la copt? ; 2.painea cu gluten mi-a iesit cauciucoasa, nu rea dar nu cum trebuie – ai idee de ce? ziceai ca trebuie aluatul sa nu fie vascos poate aici n-am inteles eu cum trebuie ( a fost prima data cand am facut aluat si nu ma pricep cu framantatul) . Mersi mult de atentie.
Ca are mai mult aspect de zahar
. dar merge si stevia fara probleme!
Buna,am o intrebare legata de aceasta reteta de cornulete. Am incercat sabo fac si eu, dar nu mi-a iesit deloc. Aluatul mi-a iesit ca mamaliga ca si consistenta. Nu l-am putut manevra deloc. precizez ca am folosit toate ingredientele precizate, mai putin glutenul pe care l-am inlocuit cu faina integrala. L-am lasat la frigider 20 de min. Nu imi dau seama unde am gresit. Multumesc.
Pai in cazul in care ai folosit faina, daca compozitia a iesit moale atunci nu trebuia decat sa mai adaugi pana ajungea la consistenta descrise in reteta (tare pentru a putea fi intins). Acolo ai gresit.
F bune sunt! Aluatul ala aduce ca cel normal. Multumesc!
Am încercat si eu rețeta. Le-am făcut usor si repede . Foarte bune si pufoase !
Am încercat și eu reteta și aluatul este un fiasco total. Nu este deloc manevrabil, se sfărâmă când încerc sa îl întind și nu se rulează deloc. Probabil nu am aproximat bine cantitățile Din cauza ca nu am cântar de bucătărie. Poate ar fi fost mai utila reteta dacă toate ingredientele ar fi fost exprimate în lg, nu doar taratele.
Buna! FDe obicei o lingura are cam 20-30 de grame, deci poti sa transformi cantitatea in lg. Imi pare rau ca nu ti-a iesit
Am pus 3 lg cu varf de gluten si 2 normale de amidon. Quark mi-au intrat cam 3 lg. Consistenta parea ok (am facut in trecut retete nedukan deci stiu cam ce cosnsitenta ar trebui sa fie).
Ca sa nu pierd ingredientele am pus intr-un vas de iena aluatul pe care l-am intins cu mana si peste umplutura de branza. A iesit o pasca dukan foarte buna. Aluatul a si crescut chiar sub branza, deci ceva potential avea, insa nu-mi dau seama de ce nu a fost maleabil.
E clar ca a fost foarte tare aluatul. POate mai puteai sa adaugi niste branzica sa il inmoi. Important e ca l-ai refolosit cu succes! :*