DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Crinkle cookies

Trebuie sa recunosc ca e al treilea an de cand facem aceste fursecuri cu precadere in aceasta perioada a Craciunului. Cumva le legam de aceasta sarbatoare desi ele pot fi facute in orice perioada a anului.

Acum insa e distractiv sa le fac avand cele doua mici ajutoare, pe copiii mei, care se amuza teribil mai ales la partea cu tavalitul prin zahar pudra.

Reteta aceasta clar nu este una de dieta, doar daca sunteti la masa de sarbatoare din consolidare. Am mers mai mereu pe reteta dragei mele Teodora de la Teo’s kitchen si nu am dat gres, adaptata pe ici pe colo.

 

Ingrediente:

-200 g faina alba

-100 g cacao

-275 g zahar

-1 plic praf de copt

-un varf de sare

-3 oua

-125 ml ulei

-esenta caramel/vanilie/rom (ce va place)

-100 g zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare:

Punem intr-un bol primele cinci ingrediente uscate si le amestecam bine.

Intr-un bol separat anestecam ouale cu uleiul si esenta si le mixam la viteza mica.

Adaugam treptat cu lingura ingredientele uscate pana se formeaza un aluat destul de compact si lipicios. Daca e prea tare mai adaugati putin ulei, daca vi se pare prea moale mai puneti putina faina.

Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam la frigider aluatul cateva ore, de preferat peste noapte.

Incingem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava mare de cuptor cu hartie de copt.

Luam aluatul cu o lingura si facem bilute pe care le tavalim bine de tot prin zaharul pudra, iar apoi le punem in tava cu spatiu intre ele (Cat coaceti prima tura pastrati aluatul ramas in frigider).

Se lasa la copt 12-14 minute si se scot la racit. Veti vedea ce frumos incep sa creasca si apar crapaturile specifice. Atentie ca sunt f fragede cand le scoateti din cuptor.

Un deliciu pe care copiii abia il asteapta! Se pastreaza in cutie sau bol inchise ermetic cateva zile.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: