Desert rapid
Au venit căldurile cele mari si chef de a sta în bucătărie la copt un desert nu prea mai avem. Prin urmare vă propun o rețetă dukan foarte simplu de realizat, care nu necesită copt și care poate fi adaptată de la faza de atac până la consolidare. Imaginație să aveți și iese un deliciu.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-500 g quark
- 150 g iaurt degresat
- 2-3 lg îndulcitor lichid (sau după gust)
- 6 foi de gelatină
- 5 lg de lapte degresat
- esență de vanilie
Opțional:
- pentru atac și croazieră – ness sau 5 lg cafea preparată, esențe de orice fel.
- pentru consolidare – fructe (caise, piersici, vișine, căpșuni, zmeură etc).
Prepararea o să vă ia 5 minute. Se pune gelatina la hidratat în apă la temperature camerei și se lasă 5 minute. Între timp pregătim quarkul pe care îl amestecăm cu iaurtul și îndulcitorul. Încălzim cele 5 lg de lapte și dizolvăm gelatine hidratată în el. Adăugăm gelatina peste quark și omogenizăm. Acum este momentul în care să preparați desertul cu aroma pe care o doriți. În final turnați compoziția în forme de silicon și lăsați la rece cel puțin o oră – o oră și jumătate. Se scoate cu grijă desertul din forme în momentul în care se consumă. Să vă mai spun că e foarte delicios?
Opțiuni:
Pentru atac și croazieră puneți ce aromă vreți voi. Puteți împărți compoziția în 2 și cu ajutorul unui colorant alimentar să colorați una dintre compoziții și să îi dați o altă aromă. Sau în loc de lapte folosiți 5 lg de cafea preparată în care să dizolvați gelatina. Sun t extreme de multe variante!
Pentru consolidare pregătiți felii sau fructe întregi pe care le puneți pe fundul formelor de silicon și apoi turnați compoziția în forme.
Vreau sa incerc acest desert ,dar in loc de indulcitor lichid putem pune indulcitor praf?Va multumesc!
Bininteles!
Desertul asta e demential! Seamana cu o budincuta de iaurt. Il fac in fiecare zi si ma scoate din impas. In felul asta imi satisfac si pofta imensa de dulce si nici nu folosesc tolerate. Poate doar laptele dar e f putin
Felicitari! Un desert minunat.
Puteti incerca si cu putina cacao (doar cat sa ii dea aroma), scortisoara si esenta de portocale. E buuun!
Multumim de sugestie!
Buna as vrea sa incerc sa fac si eu ceva dulce dar indulcitorul praf care l-am gasit contine frutoza, ilpot consuma, eu banuiesc ca nu dar voi ce spuneti?
Nu e ok. incearca clio, sly, diamant…stevia, xilitol.
As incerca cele recomandate, dar aici nu le gasesc (italia) asta am gasit aicidar o sa mai caut si la alte magazine fara fructoza! Multumesc
cu ce pot inlocul quarkul ca nu am acum
cu orice branza cremoasa, sau cu branza amestecata cu iaurt.
era ft bine sa precizati – pt astia ”incepatorii” momentul cind punem gelatina peste branza, daca trebuie sa fie calduta, fierbinte, sau rece?!?! am crezut ca arunc cu branza aia pe toti peretii din casa- cind am pus gelatina cu cafea, peste branza, – totul a inceput sa se faca cocoloase, si in nici un caz sa se omogenizeze – sau poate era quarkul prea rece?!?!(((((((((( ….. noroc ca mi-a venit idea sa o bag la blender – ca sa nu dau cu ea pe pereti! Acum e totul la frigider – sa vedem ce minunatie am facut!
)))
Draga mea, gelatina se dizolva intotdeauna in apa sau lapte caldut sau cafea… De atatea ori am tot explicat la retete si chiar am facut si un film cum se foloseste
. Imi pare rau ca ai intampinat probleme.
nu era vb despre dizolvarea gelatinei, am dizolvat-o ca la carte!- in schimb momentul cind am turnat gelatina dizolvata in cafea – peste quark – a inceput sa faca cocoloase, eu cred ca de vina a fost quarkúl care era de la frigider…altfel nu imi explic. mai incercam!
Cine stie zau. Eu pun gelatina tot in quark rece sau branza rece dar nu am observat sa se faca cocoloase. Mai intreb odata, dupa ce ai hidratat-o ai pus-o in putin lapte cald si apoi in quark?
da, intocmai am facut… gelatina hidratata si apoi dizolvata complet in cafea… nu am mai avut chef sa mai incerc acest desert… de frica presupun
) dar sper ca data viitoare sa nu mai am pb….msi
Buna. Problema a fost la amestecarea gelatinei cu branza combinata cu iaurtul. Trebuie sa pui putin cate putin din amestecul cremos in gelatina amestecand continuu si usor si nu invers. Din cauza asta s-au format cococloase. Eu am invatat atunci cand am facut reteta de cheesecake cu branza dulce si iaurt clasica(atunci nu eram la regim-Dukan). Sigur vei fi multumita de rezultat, folosind tehnica asta. Succes!
Buna din nou. Am p reteta de chec in cana la cuptorul cu microunde adaptata la acest regim. Eu o fac ori de cate ori simt nevoia de ceva dulce si foarte rapid. Iese ca o negresa si e delicioasa.
Ingrediente:
-2 linguri de tarate de ovaz
-1 lingura de cacao
-3 linguri de lapte lichid degresat(sau o lingurita de lapte praf degresat+3 linguri de apa)
1/2 lingurita de praf de copt
-1 lingurita de indulcitor lichid (sau dupa gust)
-1 ou intreg
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate intr-o cana mai mare(de ciorba) sau intr-un bol mediu, apoi se pun cele umede, inclusiv oul intreg. Nu trebuie tapetat vasul si nici hartie de copt!
Se pune la cuptorul cu microunde pt. 4 minute. Se scoate si se lasa in vas inca 1-2 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate taia felii, cuburi, cum va place voua.eu am mancat in zilele de Croaziera PP alaturi de sana light. A fost un deliciu!
Spor la dieta si preparat!
Multumesc Silvia ptr reteta!