Fursecuri din caramel si cappuccino
Inițial am crezut că piticului nu o să îi placă această variantă de fursecuri, dar m-am înșelat. Se pare că au trecut testul, iar concluzia a fost ”mami, sunt delicioase”.
Prin urmare nu îmi rămâne decât să vă dau și vouă rețeta. Ingredientul magic la această rețetă este laptele condensat, așa că dacă nu îl aveți în casă eu zic să plecați în căutarea lui. Aroma deosebită de cappuccino este dată de esența pe care o găsiți AICI și v-o recomand cu drag. Merită din plin!
Faza Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – Duminica la masa de sărbătoare
Ingrediente:
-200 g făină
- 150 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahăr brun
- 400 g lapte condensat
-1 lgt cacao
- 2 lgt praf de copt
- 1 lgt esență cappuccino
- 1 lgt esență de vanilie
Preparare:
Se pun toate ingredientele uscate într-un vas (făina, zahărul, cacao, praful de copt, sarea). Se adaugă untul, laptele condensat și esențele și omogenizăm compoziția (cu lingura sau mixerul).
Formăm o bilă pe care o punem 20 minute la rece în frigider.
Punem niște făină în palme și modelăm bile din aluat pe care le așezăm în tava pe hârtie de copt, lăsând spațiu între ele deoarece ele se lățesc.
Se introduc în cuptorul încins la 180 și se coc circa 12-15 minute. Se lasă la răcit și se păstrează foarte bine în cutie metalică.
Ioana, spune-mi te rog daca pot folosi acest aluat in forma de silicon cu model (bradulet, om de zapada etc)?
Adica sa le faci in formele acelea? Hmmm…ai putea incerca, nu stiu cum ies ca nu am facut asa. De ce le vrei in forme?
Ce este laptele condensat? laptele praf?
Nu e laptele praf. Rețeta de lapte condensat constă într-o reducţie – reducerea volumului unui lichid prin evaporarea lui parţială în urma procesului de fierbere – de lapte cu mult zahăr, care îi dă un aspect cremos-cleios şi un gust dulce şi intens.