DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Lapte de pasare

Mi-am adus aminte de vremea copilariei si de timpurile cand mama imi facea un desert delicios. Nu stiu de ce, dar cred ca au trecut 15 ani de cand nu am mai mancat. Sotul nici nu stia foarte bine despre ce vorbesc si isi aducea aminte vag ca ar fi mancat si el. Acum incerc sa il invat pe al nostru copil sa manace. Ce anume? Lapte de pasare!! Despre asta e vorba si sper sa va placa si voua! Varianta Dukan este foarte putin diferita de original, fiind inlocuit zaharul si laptele normal cu cel degresat.

Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

Portii -2-3 (2 zile)

Ingrediente:

- 500 ml lapte

- 3 oua

- un plic cu esenta de vanilie bourbon (dr. Oetker)

- 2 lingurite indulcitor lichid

Am pus laptele la fiert impreuna cu cca jumatate din plicul cu vanilie (e cea lichida). Daca vi se pare ca nu e suficienta mai puteti pune vanilie. Apoi am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am frecat cu indulcitorul, in timp ce albusurile cu putin praf de sare le-am batut cu mixerul pana s-au facut bezea. Atunci cand laptele fierbe adaugam spuma de galbenusuri, amestecand in continuu pana la omogenizare si se mai lasa sa dea un clocot impreuna (atat, nu mai mult).

Pentru bulgarii de zapada am urmat reteta lui Teo, adica i-am fiert separat. Am pus o oala cu apa la fiert si cand a dat in clocot, am pus cu ajutorul unei linguri bucatele de bezea si le-am scufundam in apa 10-15 secunde, dupa care se scoat cu o spumiera si le asezam pe un platou separat. Peste bulgarii de zapada se toarna compozitia din lapte si se da la rece.

Nu-i asa ca va era dor?

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: