Maioneza Dukan
In sfarsit a venit si timpul pentru maioneza. Nu am apucat pana acum sa urc reteta, dar niciodata nu e prea tarziu. Am incercat mai multe retete, dar asta mi s-a parut cea mai ok.
Faza Atac, Croaziera (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 galbenus de ou crud
- 4 linguri branza degresata (am folosit Lacteea cu 0,2%)
- 1/2 – 1 lingurita mustar
- sare
- 2-3 picaturi de indulcitor lichid (optional)
Se piseaza bine galbenusul de ou fiert si se amesteca apoi cu cel crud. Se adauga mustarul, branza degresata, sarea si indulcitorul. La sfarsit am pus compozitia in blender si am amestecat bine de tot, ca pasta sa fie foarte fina. A iesit o maioneza usoar care poate fi integrata in mai multe mancaruri.
as vrea sa fac si eu o maioneza pentru ciuperci,pot sa folosesc si quark?e acelasi lucru?sau neaparat lacteea?
Nu am incercat cu quark. Cred ca o sa iasa mai acrisoara un pic. Sa ne spuneti sinoua cum a iesit
(rea nu are cum sa fie)
Are importanta ce fel de mustar folosesc? Am impresia ca unele au adaos de zahar… Cum imi dau seama sa il aleg pe cel corect?
Mustar fara zahar sa fie (se foloseste f mult mustarul Dijon).
Mustar la minut (tecuci) clasic (indulcitor-va uitati la eticheta, unele au zahar altele au indulcitor). Se gaseste in auchan, real..
exista in kaufland mustar La Minut, cu zaharina. E mai dulce, mai soft la gust decat mustarul Dijon. Se mai pot alterna.
Bine de stiut!
Eu nu prea stiu ce branza sa aleg cand e vorba de branza degresata. tip ricotta e bine?
Eu folosesc Lacteea la maioneza pentru ca este mai densa (groasa).Nu e bine sa fie o branza subtire.
ricotta sigur nu e dukan, e grasa.
Exista (mai rar la noi) si ricotta care se incadreaza in limita de grasime.
buna, la aceasta reteta se poate renunta la galbenusul crud? sau pot sa il inlocuiesc cu altceva?
Poti sa il inlocuiesti cu unul fiert.
Deci branza nu este crema de branza, este branza normala?
deci azi am experimentat 1/2 din maioneza cu 1 cu 1 cutie de ton in suc propriu (Lidl) si1 lg zeama de lamaie. am servit cu turtitzela Dukan. Bunnnn tare.
eu am incercat cu amidon si lapte in loc de branzica.A iesit super.
Am facut o budinca din cele doua mai groasa(ocana de lapte+doua linguri amidon), in rest a ramas la fel
eu am pus maioneza ín salata de vinete si a iesit foarte buná!
Mie niciodata nu imi iese un pic tare
imi iese foarte foarte lichida.. plang
Ce branza folosesti? Mai pune eventual un galbenus de ou.
Folosesc branza cremoasa 0% :-s o sa incerc sa mai adaug un galbenus, multumesc <3
Zi-mi care anume? Incearca cu prodlacta (parca asa se cheama).
pfff, eu stau in Spania… pot sa iti pun link’ul de la branza asa o vezi… http://3.bp.blogspot.com/-Nbls-BgTlOo/TY3B6ePGHzI/AAAAAAAAAFY/_9QBRHMYIJU/s1600/25032011504.jpg , cand o amesteci are textura smantanei :-s o sa incerc cu branza de uns ca e destul de tare
E subtire daca spui ca are ca e ca smantana.
Buna,ce este quark-ul si unde se gaseste?
uite aici http://www.retete-dukan.ro/quark-ul-ce-este-si-unde-il-gasim/
Ce mustar folosesti tu? Ma intereseaza pconcret cum se numeste produsul ! Maioneza mea a iesit buna, dar nu are aceeasi culoare ca si a ta…
Exact la reteta nu mai stiu ce mustar am folosit. Acum am un mustar dulce cu indulcitor de la CIO si e ok.
Bine v-am gasit! Am nevoie de suport. Am inceput dieta, a doua zi de atac. Am pregatit maioneza Dukan, dar ulterior am citit ca nu se poate folosi orice mustar. Am pus o lingura de mustar care contine zahar si ulei. Ce pot sa fac? La gunoi cu maioneza? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Teoretic la gunoi cu ea. Mustarul trebuie sa fie cu indulcitor.
Multumesc! Intre timp am gasit la Auchan mustar de Tecuci!
Mustarul de Tecuci nu are zahar, in schimb scrie ca are ulei, nu specifica in schimb cantitatea. Se poate consuma?
Cred ca poti manca. Nu cred ca are f mult ulei totusi.
In dietă este permis vreun tip de ulei?
Din croaziera, 1 lgt ulei de masline pe zi.
Citeam undeva ca se poate cobsuma ulei de parafină! E adevărat? Mă interesează pentru maioneză pt ca aceasta am incercat-o si nu îmi place deloc! ☹
Se poate folosi. Insa atentie la cantitati, uleiul de parafina are efect laxativ (p.s. si nu il folosi la gatit pe foc)
Mulțumesc! Si care este cantitatea permisă la scara nutrițională sau in consolidare?
Nu e o cantitate fixa.