Mititei de curcan
Nu mănânc des mititei, dar și când mi se face poftă….! Așa că am decis să trec la treabă și să încerc o rețetă de mititiei Dukan din carne de curcan. Zis și făcut, studiat diverse rețete, căutat ingredient și trecut la treabă!
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-400-500 gr carne de curcan (piept și pulpă superioară fără piele și curățată de grăsimi)
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru
- 1 căpățână mică de usturoi
- 1 linguriță bicarbonat
- 250-300 ml apă minerală carbogazoasă
Tocăm carnea de curcan și o amestecăm cu sarea si bicarbonatul stins cu puțină apă minerală, o framântăm bine. Se lasă de seara până dimineață la rece în frigider, acoperind vasul cu o folie de plastic înțepată cu acul din loc în loc ca să intre aerul.
A doua zi adăugăm și usturoiul pisat (sau dat prin răzătoarea mică), boiaua, cimbrul și piperul și frământăm bine compoziția. Peste carnea condimentată turnăm apa minerală, frământăm până se omogenizează și introducem din nou vasul acoperit în frigider pentru cca 12 ore sau chiar mai mult. Se spune ca, cu cât carnea de mititei preparată stă mai mult la rece cu atât gustul va fi mai bun.
Îi puteți modela folosind mașina de tocat carne cu forma de la cârnați sau simplu, cu mâna (chiar mai indicat).
Cel mai bine merg făcuți pe grătar cu foc, dar dacă nu avem cum, atunci ne mulțumim cu ei făcuți în tigaie!
Ii consumam cu putin mustar fara zahar sau daca sunteti la PL cu o salata de legume!
Poftă bună!
ati scris gresit descrierea la carnea de curcan in (…)
Oricum multumim pt retete.
Ms. S-a rezolvat
oare cu carne de pui ar merge ?
Si cu pui, si cu vita…cu ce vreti!
unde putem gasi mustar fara zahar? multumesc
la orice hipermarket…la grande familia se numeste si este cel cu hrean
Imi puteti spune cu aproximatie cati mititei ies din cantitatile astea?
Nu mai stiu Nico ca i-am copt pe rand
. Depinde si de cat de mari ii faci.
deliciosi
ms pentru reteta!
:*
este obligatoriu sa lasam atat la frigider…mi-ar place sa-i fac azi si normal sa-i si mananc azi !
Asa e reteta originala. Sta asa mult la frigider sa ii fragezeasca bicarbonatul, altfel ies chiftele.
Buna as vrea sa te intreb dac la perioada de consolidare am voie mititei din comert ?ca stiu ca avem voie si carne de porc si oaie ms mult
Ai voie la mesele de sarbatoare!
da la mesele de sarbatoare stiu ca ai voie sa mananci ce vrei dar eu stiu ca la consolidare se introduce si carnea de porc si oaie nu avem voie o data pe saptamana?in afara de mesele de sarbatoare
Porc slab ai voie oricand, cu oaia am dubii ca in carte nu apare trecuta la consolidare (apare la interzise in consolidare pulpa de miel grasa).
mersi mult carnea de oaie oricum nu imi place dar ma gandeam cand imi cumpar carne tocata sa nu mai imi iau numai de vita sa iau amestecata cu porc pt chiftelute si de asta nu stiam…
Poti cu porc, dar cum spuneam sa fie slaba carnea.
intrebare dc ati scris la ingrediente 250 – 300 ml de apa minerala daca in reteta scrie ca se stinge bicarbonatul cu putina apa?
Acrie ca a doua zi puneti in compozitie apa minerala.
I-am facut si eu si sunt super buni,au fost apreciati de toata familia
Ma bucur! Sa va fie de bine!
Dupa ce am adaugat apa minerala (a doua zi), mi-a iesit o pasta cam moale, care nu ar putea fi modelata. Se mai intareste in cele 12 ore?
Acum depinde cat de moale. Dar cata apa ai pus?