Paste cremoase cu pui la cuptor
Cine a spus că la dietă nu se pot consuma paste delicioase se înșeală. După cum deja știți, pastele shirataki sunt permise în dieta dukan, dar ele pot fi folosite în orice altă dietă deoarece au zero calorii. Trebuie însă să rețineți că ele nu au nici un gust, iar gustul lor final depinde de modul în care sunt preparate, deoarece ele iau gustul celorlalte ingrediente din rețetă. Așa că mare atenție la cum le gătiți. Eu le-am încercat preparate în mai multe feluri și m-am obișnuit cu ele și mai ales cu textura lor.
Dacă nu sunteți la dietă sau ați trecut la faza de consolidare se poate prepara rețeta cu pastele clasice sau cu cele integrale.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-300 g piept de pui
- 250 g paste (shirataki sau clasice)
- 150 g iaurt grecesc
- 100 g quark (în afara dietei se poate folosi smântână)
- 1 ou
- 1-2 căței de usturoi
- sare, piper
Preparare:
Mai întâi ne ocupăm de paste. Dacă folosim shirataki procedăm în felul următor: se spală pastele în 2-3 ape, apoi se pun la fiert în apă clocotită pentru 5-10 minute.
Dacă folosiți pastele clasice le fierbeți în apă clocotită câte minute scrie pe cutie, timp în care ne ocupăm de pui.
Pieptul de pui se taie cubulețe de circa 1,5 cm și se gătesc într-o tigaie antiaderentă încinsă, până se albesc. Se adaugă usturoiul tăiat feliuțe și se mai lasă circa 1 minut.
Până se pregătește puiul amestecați într-un vas iaurtul, quarkul/smântâna, oul și condimentele. Puiul preparat, pastele fierte și usturoiul se toarnă în vas peste compoziția de iaurt și se amestecă. Se toarnă această compoziție într-un vas rezistent și se introduce în cuptorul încins la 180 grade (pentru cine nu e la dieta se poate presara deasupra cascaval ras). Se lasă la cuptor circa 30-35 minute. Se consumă ca atare și sunt sigură că o să vă placă.
Poftă bună!
Unde gasesc aceste paste shirataki?
mega image, carrefour, cora, online.
de unde pot lua aceste paste?
bun bun bun …aprobat si de bebe meu
…chiar nu prea stiam cu ce sa combin pastele ca sa fie de PP …urmeaza sa incerc rulada cu spanac doar ca n-am frunze proaspete da sper sa iasa bine si cu cel de la conserva
…
Ma bucur ca v-au placut pastele Roxana :*
sunt la atac si vad ca pot consuma paste trebuie numai sirataki sau si altfel ca nu am de unde sa iau deocamndata
Doar Shirataki in atac si croaziera.
Trebuie neaparat sa le cheme Shirataki sau pot fi taietei sau fidea de orez?
Doar shirataki pentru ca sunt din konjak.
Multumesc mult. m-am uitat la “Despre Konjac” si am facut o mare descoperire, am in casa un copacel konjac. Nici nu stiam ca asa il cheama. In perioada asta e doar in pamant sub forma de bulb, dar nu mai e mult si v-a rasari. Eu ii spun “umbreluta”, are tulpina ca un sarpe si frunzele se desfac ca o umbrela. In poze pe net apare si inflorit, iar cine mi l-a dat mi-a spus ca infloreste odata la sapte ani si in loc de frunze face o floare ca o cala doar ca e mare si de culoare mov.Desi il am de mai mult de sapte ani nu a inflorit niciodata, dar mai am rabdare.E frumos pana toamna tarziu cand incepe sa se usuce si iar asteptam primavara.
yucky!!! nu mi-au placut…..adica….nu au iesit deloc cremoase, mai mult uscate as zice eu…..nimik special…. in poza arata frumos! ale mele nici macar aspect nu au avut
)))) ….
Ce branza ai folosit?
adika avem voie paste normale adica paste?? in faza de atac ca nu mai inteleg nimic….
gata am citit nu avem voie decat un anumit timp de paste care la mine in oras nu se gasesc…deci adio retea
Ma bucur ca te-ai lamurit!