Prajitura cu bezea
Din nou vă propun o rețetă dukan pe post de desert. Nimic complicat în rețeta asta, se face repede și rezultatul e delicios. Se pot face diverse variante ale acesteia, dar despre asta am să vă povestesc altă dată.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-3 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 2 lg tărâțe de grâu
- 2 lg amidon de porumb
- 4 lg lapte praf degresat
- 150 g iaurt degresat
- 1 lgt praf de copt
- 3-4 lg îndulcitor
- esență de vanilie
Separam albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul și adăugăm pe rând tărâțele de ovaz, cele de grâu, amidonul, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă de silicon cu diametrul de circa 20 cm și coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 15-20 minute. Între timp pregătim bezeaua. Batem cu mixerul albușurile cu puțină sare până rezultă o spumă densă. Adăugăm în ploaie 2-3 lg de îndulcitor după gust.
Scoatem tava din cuptor, turnăm bezeaua deasupra și nivelăm apoi dăm din nou la cuptor. Eu am mai ținut-o 10 minute la 180 de grade și 10 minute la 160 grade. Vă orientați după culoare. Atenție că bezeaua se va umfla în cuptor, dar apoi se așează după ce opriți focul. Se consumă rece și se păstrează la frigider de pe o zi pe alta.
Poftă bună!
arata delicios!! sunt sigura ca e la fel de buna ca toate retetele tale
musai sa o incerci atunci :*
va rog sa-mi spuneti ce indulcitor praf sau lichid folositi in retete.Va multumesc
Clio (pudra sau lichi), Stevia, xilitol.
Buna.. nu prea am inteles unele lucruri la aceasta reteta “Separam albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul și adăugăm pe rând tărâțele de ovaz, cele de grâu, amidonul, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt .”
– decat galbenul il amestecam cu taratele , iaurtul si celelate ingrediente , sau si albusurile???
Galbenusurile le amesteci ca din albusuri faci bezeaua
Dar daca nu am lapte praf?
Mai greu….pui tarate in loc…o imparti pe si mai multe zile..
In loc de lapte praf degresat putem pune la prajituri lapte degresat cu 0,1 % grasime?
Nu au aceeasi consistenta, deci nu
buna,e o problema daca depasesc cele 2 lunguri de tarate pe zi ?????
O data, de doua ori nu se intampla nimic Dar daca o faci in mod constant atunci poti stagna de la ele.
o pot face fara lapte?
fara lapte praf? cred ca da.