DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu crema de cafea

Hai să ne îndulcim. De data asta cu aromă de cafea. După cum déjà v-ati dat seama din rețetele postate, îmi place mult aroma de cafea și mi se pare că la dieta aceasta merge de minune la dulciuri. Așa că vă propun să încercați și voi această cremă. Blatul este fără tolerate, așa că dacă vreți să nu folosiți alimentele tolerate doar înlocuiți crema de față cu una fără amidon, pe bază de brânză.

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-4 ouă (puteți pune 4 albușuri și doar 2 gălbenușuri)

-4 lg tărâțe de ovăz

- 6 lg lapte praf degresat

- 150 g iaurt grecesc degresat

- 1 lgt praf de copt

- îndulcitor după gust

-esență de vanilie

Ingrediente cremă:

-2 ouă

- 3 lg brânză degresată fină

- 2 lg amidon de porumb

- îndulcitor după gust

- 50 ml cafea espresso

Preparare blat:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat și îndulcitorul pudră și omogenizăm. Adăugăm esența de lămâie și praful de copt și lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot.

Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția). Întindem compoziția pe foaie de silicon sau hârtie de copt (unsă cu ulei de măsline dacă vă e frică să nu se prindă) în tava cuptorului și coacem la 180 de grade pentru circa 20 minute.

Scoatem și lăsăm la răcit.

Preparare cremă:

Batem ouăle întregi cu brânza până se omogenizează, iar apoi adăugăm și îndulcitorul. În alt bol amestecăm cafeaua cu amidonul. Turnăm cafeaua peste ouă și punem oala la foc mic de tot. Amestecăm mereu în cremă pentru a nu se prinde. Durează cam 5-8 minute până se îngroașă.  Se lasă la răcit (amestecați din când în când deoarece face scoarță deasupra).

Asamblare:

Se taie blatul în trei părți și se unge fiecare foaie cu cremă și se lasă la frigider circa 30 minute.

Poftă bună!

Print Friendly
Growth Agency
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

Baticuri Fulare si esarfe elegante

S-ar putea sa iti placa si:
  • Cursuri web design acreditateCursuri grafica acreditate
    BaticuriADISAF

CATEGORII RETETE

DULCIURI

toate dulciurile | retete-dukan.ro

MANCARURI CU PUI/CURCAN

toate retetele | MANCARURI CU PUI/CURCAN

MANCARURI CU VITA

toate retetele | MANCARURI CU VITA

PAINE/PIZZA

toate retetele | PAINE/PIZZA

SUPE/CIORBE

toate retetele | SUPE/CIORBE

VARIANTE MENIU

toate retetele | VARIANTE MENIU

RETETE PESTE

toate retetele | RETETE PESTE

SALATE/ALTE MANCARURI

toate retetele | SALATE/ALTE MANCARURI

RETETE DE POST

toate retetele | RETETE DE POST

APERITIVE

toate retetele | APERITIVE

BAUTURI

MENIU DE PASTI

MENIU DE CRACIUN

  • jucarii handmade