DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu crema de vanilie

Din nou vin și vă propun o rețetă dukan dulce de tot. Sper că vă plac dulciurile propuse de mine și că vă fac dieta mai ușoară. Așa cum am mai spus, este necesar să diversificăm cât mai mult, atât mancarea cât și desertul pentru a ne face dieta cât mai ușoară.

Porții pentru 2 zile

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-3 albușuri

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

-4 lg lapte praf degresat

- 1 lg amidon de porumb

-2 lg de brânză degresată

- 3 lg îndulcitor pudră

- 1 lgt praf de copt

- 1 lg cacao degresată

Ingrediente pentru cremă:

-3 gălbenușuri

- 300 ml lapte degresat

- 1 lg amidon de porumb

- 2 lg lapte praf degresat

- 3 lg îndulcitor (după gust)

- esență de vanilie (+păstaie de vanilie)

Preparare blat. Amestecăm brânza degresată cu ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf, amidonul, îndulcitorul, praful de copt și cacao). Albușurile cu un praf de sare le batem spumă tare cu mixerul. Integrăm spuma de albușuri în prima compoziție, amestecând încet de jos în sus. Întindem aluatul în formă dreptunghiulară pe foaia de copt din tavă. Eu am făcut o formă de circa 25 x 35 cm. Am introdus tava în cuptorul încins la 180 de grade și am ținut-o circa 10-12 minute (va dați seama când e gata). Îl lăsăm la răcit și când e rece îl tăiem în trei bucăți egale ca dimensiuni.

Preparare cremă. Punem laptele la fiert pe foc cu păstaia de vanilie, iar când atinge punctul de fierbere oprim focul (ulterior scoatem păstaia). Gălbenșurile le frecăm separat cu îndulcitorul, apoi adăugăm amidonul și laptele praf (si esența de vanilie dacă considerați că mai e cazul). Peste această compoziție turnăm treptat laptele călduț. Se pune iar pe foc pentru circa 10-12 minute până se îngroașă și apoi se lasă la răcit.

Când și blatul și crema s-au răcit vă puteți ocupa de asamblare. Pe o folie de aluminiu așezați în mijloc una dintre foile de blat. Adăugați deasupra jumătate din cremă și o întindeți uniform. Puneți deasupra o altă foaie de blat, apoi cremă și iar o foaie de blat. Împachetați prăjitura în folia de aluminium și lăsați la rece cel puțin 2 ore.

Poftă bună!

Nu uitați, prăjitura conține porția de tărâțe de ovăz pentru 2 zile și 2 alimente tolerate (amidon și cacao), din nou cantități pentru 2 zile. Deci nu o consumați în 1 zi ci în 2 zile!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: