DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Praz cu sos de rosii

Desi nu suntem fani praz si il gatesc destul de rar, de data asta mancarea aceasta cu praz a fost bine primita. Merge foarte bine cu un gratar de pui sau curcan, o rulada etc. Este foarte usor de facut, asa ca va invit sa o incercati si voi.

Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Portie ptr 1 persoana

Ingrediente:

- 1 fir de praz

- 3 linguri pasta de rosii

- 3 linguri rosii taiate in sos

- 1 lingurita oregano

- maghiran

- sare si piper

Se taie prazul in rondele de circa 2 cm grosime si se pune intr-o tigaie foarte bine incinsa si se “caleste” 3-4 minute, invartindu-l mereu.

Apoi se adauga cca 100 ml apa si se lasa la inabusit cu capacul pus inca 10 minute. Puneti sarea, piperul, apoi adaugati pasta de rosii si rosiile in sos. Mai lasati circa 10-15 minute la foc mic cu capacul pus pe tigaie, amestecand constant.Spre safrsitul prepararii adaugati oregano si maghiranul.

Daca vreti sa faceti si pentru familia dvs. urmati reteta originala (Retete usoare si rapide, de la Adevarul), adica luati 2 bulgarasi de mozzarella si ii taiati cubulete, iar apoi iiadaugati in tigaie si fara a amesteca lasati tigaia pe foc pana se topeste mozzarella.  Nu uitati insa, ca inainte de a adauga mozzarella sa luati din tigaia portia dvs.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: