DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Rulada cu crema si ghimbir

Pentru astăzi am o propunere interesantă pentru unii, dar care vă asigur că o să vă placă. Este o rețetă la care am folosit ghmbirul. Pentru cei care nu știu, ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi precum cel pe care vi-l propun și băuturi.

Desi a fost încă de pe vremea romanilor un condiment important, popularitatea acestuia a scăzut temporar în Europa, probabil din cauza faptului că ghimbirul proaspăt era arareori comercializat pe continent. Situația s-a schimbat odată ce acesta a devenit mult mai disponibil, și datorită popularității crescute a bucătăriei asiatice.

Ghimbirul este o plantă deosebit de prețuită în bucătăriile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh etc.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-4 albușuri + 2 gălbenușuri

-150 g iaurt grecesc degresat

-4 lg tărâțe de ovăz

-6 lg lapte praf degresat

- îndulcitor după gust (2 lg de îndulcitor lichid am pus eu)

-sare

- 1 lgt praf de copt

-esență de vanilie

Ingrediente cremă cu ghimbir:

-2 gălbenușuri

-350 ml lapte degresat

- 2 lg amidon de porumb

- îndulcitor după gust (2 lg de îndulcitor lichid am pus eu)

-2 lgt ghimbir ras mărunt

- 2 foi de gelatină

Preparare blat:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu puțină sare. Dar să fie spuma fermă. Lăsăm deoparte.

Într-un alt vas amestecăm gălbenușurile și iaurtul și apoi cu restul ingredientelor (tărâțele, laptele parf, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt).

Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și le integrăm în compoziția de iaurt și gălbenușuri. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată (se vede în poză).

Compoziția rezultată se întinde în tava cuptorului pe hârtie de copt (formă dreptunghiulară (aproximativ 25 x 20 cm) și se pune la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 15-20 minute. Se lasă la răcit, eventual rulați cu tot cu hârtia de copt și înveliți într-un prosop pentru circa 10 minute.

Preparare cremă:

Punem cele 2 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei.

Într-un vas punem amidonul, îndulcitorul și esența de vanilie și turnăm laptele. Amestecăm bine să nu se facă cocoloașe și adăugăm și gălbenușurile și ghimbirul ras. Punem vasul pe foc mic și amestecăm în continuu ca să nu se prindă. Când s-a îngroșat o luăm de pe foc și adăugăm gelatina dizolvată, iar apoi amestecăm crema pentru ca gelatina să se topească în cremă.

O lăsăm la răcit amestecând din când în când pentru a nu face scoarța.

Desfacem blatul și întindem crema în strat uniform deasupra. Rulăm apoi blatul și eventual împachetăm rulada în folie de plastic și o dăm la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Un deliciu, iar dacă nu ați încercat ghimbirul ar fi cazul să o faceți.

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: