DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Rulada cu spanac si crema de branza

Deja a apărut pe piață spanacul verde. Și cum spanacul de dă putere (că doar așa ne-a învățat Popeye) hai să îl consumăm într-o rețetă de ruladă. Puteți prepara și adapta această ruladă după propriul gust. De exemplu puteți adăuga bucățele de somon fume, felii de jambon de curcan, ardei gras, ceapă verde etc. Dacă încercați diverse variante vă rog să îmi spuneți și mie cum au ieșit.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-350-400 g spanac verde

- 4 albușuri plus 2 gălbenușuri

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg de tărâțe de ovăz

- ½ legătură mărar verde

- 1 lgt ceapă deshidratată

- sare, piper

- 200 g cremă de brânză

Preparare:

Spanacul se curăță și se fierbe, apoi se toacă foarte mărunt sau se face piure cu un blender. Se adaugă peste spanac gălbenușurile, mărarul tocat mărunt de tot, amidonul de porumb, tărâțele de ovăz, ceapa deshidratată, sare și piper și se amestecă.

Albușurile cu puțină sare se bat cu mixerul spumă tare și se integrează treptat în compoziția de spanac, amestecând de jos în sus.

Compoziția rezultată se întinde în tava cuptorului pe hârtie de copt (formă dreptunghiulară (aproximativ 25 x 20 cm) și se pune la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 12-15 minute.

Se lasă la răcit, eventual rulați cu tot cu hârtia de copt și înveliți într-un prosop pentru circa 10 minute.

Se desface blatul și se întinde uniform brânza, apoi se rulează și se dă la frigider. Se pot adauga peste brânză și bucăți rupte din feliile de somon, jambon de pui…etc.

 Se păstrează în frigider și se consumă rece.

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: