DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Saramura de pastrav

Saramura de peste este un deliciu, mai ales pentru cei carora le place pestele :) . Si de ce sa il mancam numai la gratar sau la cuptor, cand putem sa facem o saramura delicioasa. Eu am ales sa o fac folosind pastrav, dar puteti sa puneti orice fel de peste slab. Si nu uitati, este perfecta pentru dieta Dukan!

Faza Croaziera, Consolidare

Ingrediente:

- 2 pastravi

- 2 ardei grasi

- 2-3 rosii

- 1 ardei iute

- 4 catei de usturoi

- 200 ml apa

- 50 ml otet

- o foaie de dafin

- sare, piper

- patrunjel verde

Peste il curatam, ii taiem capul si il curatam de aripioare si solzi (daca e cazul). Apoi taiati pestele in jumatate si il presarati cu sare grunjoasa.

Incingeti gratarul si puneti pestele pe gratar. Il mentinem pana s-a patruns foarte bine.

Deasemenea, puteti pune alaturi de peste, rosiile si ardeii grasi si cel iute taiati felii. Se intorc din cand in cand pana s-au copt bine legumele.

Intre timp pregatim saramura. Se pune apa intr-un ibric la fiert cu o jumatate de lingurita de sare, foaia de dafin, cateva boabe de piper si otetul si se mentine pe foc pana da in clocot.

Cand pestele si legumele s-au gatit le punem intr-un vas si adauga usturoiul pisat. Peste acestea turnam saramura fierbinte si acoperim cu un capac.

Cand servim saramura de pastrav adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: