Supa de fasole verde
E una din supele/ciorbele mele preferate. Asa am invatat sa o fac de la mama, asa o mancam cand eram copil in Ardeal. Reteta e identica cu cea a mamei, deci nu a trebuit sa fac nimic in plus ca sa fie o reteta Dukan.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
-1 morcov mare,
-1 ceapa,
-1 rosie,
-1 ardei,
-1 bucata de telina
- 500 g fasole pastai verzi sau galbene,
- un ou,
- 5 linguri lapte degresat,
- sare, piper, praf de usturoi,
- patrunjel verde.
Se pun la fiert legumele (eu le pun pe toate odata, mai putin rosia care o adaug mai tarziu) si se tin cam o ora la foc mediu (de fapt incercati fasolea daca e fiarta). Merge si la oala cu presiune si atunci se scurteaza timpul de fierbere.
Dupa ce au fiert legumele se adauga un pic de suc de rosii (bulion), se mai da un clocot si se opreste focul. Intr-o farfurie se amesteca oul cu laptele si se toarna peste ele cate putina supa (daca e diferenta brusca de temperatura se face oul aiurea), pana ajunge la o temperatura asemanatoare. Apoi se toarna direct in oala cu supa. La sfarsit eu pun un pic de praf de usturoi pentru aroma (asa se face in Ardeal, sau cel putin asa o facea mama). Nu uitati de patrunjelul verde.
E f delicioasa!!!
Am pregatit si eu astazi aceasta supa, foarte buna, dar este putin cam dulce…
Pai depinde de gusturi. Poti sa o acresti un pic daca iti place asa
eu am pus in ea , la inceput, un copan de curcan fara piele, de la penes. iar la final am adaugat si cimbru. a iesit super!
copan afumat
Sa iti fie de bine!
Praful de usturoi se poate inlocui cu usturoi macinat?
da
Buna
Pot sa adaug si o lingurita de ulei de masline . Iti multumesc pentru retetele delicioase .
Da, poti.