DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Supa de salata verde

Cum spuneam, cel puțin teoretic a venit primăvara, așa că încercăm niște mâncăruri cu verdețurile de sezon. Pentru azi vă propun o supă delicioasă și ușoară de salată verde, făcută bineînteles în stil Dukan. Vă invit să o împărțiți cu cei din familie, sigur le va plăcea și lor.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 4

Ingrediente:

 -2 salate verzi mai mari și mai îndesate

- 3 fire de ceapă verde

- 2 fire de usturoi verde

- 2 gălbenușuri de ou

- o cutie quark sau 250 gr de iaurt degresat (depinde de gusturi)

- 1 linguriță ulei de măsline (opțional, dar oricum la cantitatea pe care o faceți revine cam un sfert de linguriță de ulei per porție)

- sare, piper

- 1-2 linguri oțet sau 2 lingurițe de suc de lămâie pentru a acri supa

- patrunjel și mărăr verde (câte jumătate de legătură din fiecare)

Se spală bine de tot salata și se rupe în bucăți mai mici. Ceapa și usturoiul de spală și se taie mărunt. Acestea din urmă se pun împreună cu ulei în oală și se călesc 5 minute, după care turnăm 2 litrii de apă peste. Dacă nu vreți să folosiți uleiul atunci puneti  2 litrii de apă, ceapa și usturoiul verde direct în oală la fiert. Când dă apa în clocot punem salata și o lăsăm să fiarbă cu capac circa 20-25 minute (depinde de foc).

După ce s-a fiert și salata adăugăm sare și piper, punem oțetul și verdeața tocată mărunt și punem capacul la oală pentru a se întrepatrunde aromele (focul este stins).

Până se domolește puțin supa pregătim într-un bol compoziția cu care dregem supa. Amestecăm bine de tot gălbenușurile cu quarkul sau iaurtul degresat. Cu polonicul luăm câte puțină zeamă fierbite și o turnăm câte puțin peste această compoziție până se omogenizează și ajunge compoziția cam la aceași temperatură cu supa și apoi o turnăm peste toată supa. Nu turnăm direct peste supa caldă deoarece riscăm să se adune oul.

Dacă vreți din albușuri puteți să faceți zdrențe în supă, asta ca să nu le aruncați (zdrențele le faceți însă cât încă supa dă în clocot). Se consumă caldă.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: