Tarta cu lime
Vă propun să încercați o altă rețetă de desert Dukan, la fel de bună precum cele pe care vi le-am propus până acum, pe care am gasit-o aici. Eu am avut un ajutor prețios de data asta – pe băiețelul meu – care așa cum se vede în poze a vrut neapărat să facă și el treabă la rețeta asta.
Pentru cei care se întreabă deja ce este lime iată câteva informații. Lime sau lămâia verde este originară din India, dar în prezent se cultivă în toate zonele tropicale ale planetei și reprezintă un ingredient important în gastronomia din Mexic, Asia, dar și în bucătăria mediteraneană. Deși înrudită cu lămâia, cele două fructe sunt diferite. Având o coajă verde, o aromă mai puternică și mai proaspătă decât lămâia, fructele lime sunt mai mici, mai grele și au pulpa mai densă decât lămâia. Sucul de lime este mai dulce decât cel al lămâilor. În dieta Dukan din lime poate fi folosit doar sucul, în limita unei cantități reduse pe zi (ca și esență sau pentru aromatizarea unor feluri de mâncare), neputând fi folosit pentru citronade.
Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă – PP, PL
Porții – 5
Ingrediente pentru blat:
-6 lg de tărâțe de ovăz
- 3 lg de tărâțe de grâu
- 3 lg lapte praf degresat (optional)
- 3 linguri îndulcitor pudră
- 4 lg lapte degresat
- 4 lg apă
- 1 ou
- 2 lg brânză degresată
- esență de vanilie
Ingrediente pentru cremă:
-1 lime mai mic
- 3 ouă
- 3-4 lg îndulcitor pudră (sau după gust)
- 3 lg amidon
- 3 lg lapte praf degresat
- 300 ml lapte degresat
- 2 foi gelatină
Preparare blat
Într-un vas amestecăm ingredientele uscate mai întâi (tărâțele de ovăz și grâu, laptele praf, îndulcitorul). Peste acestea adăugăm cele 4 lg de lapte degresat , cele 4 linguri de apă, oul și brânza degresată (Lacteea am folosit) și amestecăm bine de tot. La final adăugăm și esența de vanilie și omogenizăm toată compoziția. Se pune compoziția într-o tavă de silicon musai (sa sa o puteți manevra), încercând să o ridicați spre exterior pe pereții tăvii, atât cât se poate (se vede în poză). Se introduce în cuptorul încins la 180 grade și se ține circa 20 minute.
Se scoate la răcit iar între timp pregătim și crema de lime.
Radem mai întăi coaja de la lime până la partea albă, o punem deoparte, iar apoi stoarcem sucul (nu iese asa mult și împărțit la 3 porții nu este nicio problemă). Punem și gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei.
Ouăle întregi se bat puțin iar apoi se adaugă peste acestea coaja și sucul de lime. Punem pe rând în compoziție îndulcitorul, amidonul, laptele praf și laptele degresat apoi o punem într-o cratiță pe foc (mic) și amestecăm în ea cu o lingură de lemn. Continuați să amestecați până când se îngroașă. O luați apoi de pe foc și puneți gelatina hidratată în ea continuând să amestecați. Mai așteptați 5-10 minute și apoi turnați compoziția peste blat în aceeași tavă. O lăsați la rece în frigider câteva ore, de preferat de seara până dimineața. Dacă vreți mai radeți puțină coajă de lime pe deasupra. Aroma este una extraordinara, blatul foarte asemănător cu cel clasic de tartă.
Poftă bună!
looking good
!
Tasete good
am facut_o,este excelent de buna,fresh,racoritoare ce mai f buna,multumim ca esti alaturi de noi!!!!!!!
Va pup si ma bucur ca va plac retetele mele!
buna Ioana ma gandeam daca o merge si in varianta normala tarta asta adica lamaie in loc de lime?ce zici?pup
Merge, dar ai grija si la lamaie cat suc pui sa nu fie mai mult decat este permis.
da sigur,eu sincer ma gandeam la aroma lamaiei,mai ales daca e proaspat cumparata are coaja ei o aroma super,la zeama nu o sa pun multa.pupici
Draga Ioana, a iesit o bunatate de tarta de i-am lasat muti de uimire pe ai mei. A fost prima data dupa ceva vreme cand am vazut niste ochi marindu-se zdravan si o mana pornind cu viteza maxima spre urmatoarea felie (organele in cauza apartineau aceleiasi persoane)!
Ce sa zic, m-am simtit ca Samantha!
)) Merci frumos pentru tot ce ma inveti, cu fiecare reteta pe care o incerc. :-*
Vaiii! Nu stii ce ma bucur sa aud asta! Mersi pentru cuvintele frumoase!! :* :*
Minunata! Eu am pus in blat si putina scortisoara. O minunatie! Racoritoare, aromata, usoara. Multumim pentru retete!!!!
Cu drag. Ma bucur sa aud ca va plac :*
Am facut si eu tarta..vreau sa spun ca este cea mai buna prajitura dukan pe care am gustat-o, este minunata!multumim mult pentru retete ma inspir zilic din ele:) multumesc
Ma bucur sa aud ca le incerci :*