Tiramisu Dukan
Wow… în sfârșit i-a venit rândul. Am căutat zeci de rețete de tiramisu Dukan, dar nu mi se parea nici una potrivită pentru gustul meu. Și cand în sfârșit am gasit o rețetă de cremă (mersi Laura) care să aducă a crema clasică cu mascarpone a adevăratului tiramisu, am zis asta e! Si am încercat, nu exagerez, trei tipuri de blat până mi-a ieșit unul care să îmi placă. Așa că e o rețetă indelung gândită și testată.
Așadar vă ofer cu drag rețeta de tiramisu Dukan și sper să vă placă și vouă la fel de mult (mamă, mamă cum a mirosit frigiderul meu 2 zile…).
Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 5
Ingrediente blat:
-4 albușuri
- 1 galbenuș
- 3 linguri de amidon (se poate inlocui cu lapte praf degresat pentru a nu fi prea mult amidon tolerat)
- 3 linguri tărâțe de ovăz/grâu
- 3-4 linguri îndulcitor praf pentru gătit (după gust)
- 1 lgt prag de copt
- 3 linguri lapte praf degresat
- 1 plic de cafea solubilă (sau esență de cafea)
Ingrediente cremă de vanilie:
-3 gălbenușuri
- 375 ml lapte degresat
- 2 linguri amidon
- 2 linguri îndulcitor (sau după gust)
-250 gr quark
- 2-3 fiole esență de vanilie
- 3 foi gelatină
Ingrediente pentru sirop:
-150 ml cafea
- 1 lingură îndulcitor
- 1 fiolă esență de rom
Începem cu blatul și batem albușurile spumă tare cu mixerul. Adăugăm gălbenușul și mai mixam puțin. De aici încolo folosiți lingura de lemn. Adăugați pe rând amidonul, tărâțele, îndulcitorul, laptele praf, cafeaua (praf) și praful de copt și amestecați compoziția de sus în jos încet. Turnați această compoziție într-o tavă de silicon și introduceti-o în cuptorul încins la 180 grade pentru 35-40 minute (faceți și testul cu scobitoarea). Când este gata îl scoateți la răcit și după 10 minute îl scoateți și din tavă. El se mai lasă, nu vă speriați.
Cât se face blatul vă puteți ocupa de cremă. Pentru început procedăm ca la budinca de vanilie.
Într-un vas punem amidonul, îndulcitorul și esența de vanilie și turnăm circa trei sferuri din lapte. Amestecăm bine să nu se facă cocoloașe și adăugăm și gălbenușurile. Punem vasul pe foc mic și amestecăm în continuu ca să nu se prindă. Când s-a îngroșat o luăm de pe foc și o lăsăm la răcit cu o folie de plastic pusă peste vas ca sa nu facă scoarță.
După ce s-a răcit crema de vanilie puneți gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Până se hidratează mixăm crema de vanilie cu quarkul. Laptele rămas îl încălzim puțin și topim gelatina hidratată în el. Apoi îl adăugăm peste amestecul de cremă de vanilie și quark.
Asamblarea
Tăiem blatul răcit în 2 sau 3 părți. În tava în care l-am copt punem o folie de aluminiu (ca în poză) și punem prima foaie pe care o însiropăm bine de tot cu siropul (cafeaua amestecată cu îndulcitorul și esența de rom). Apoi turnăm crema de vanilie. Mai adăugăm altă foaie, o însiropăm, apoi iar cremă de vanilie. Ultima foaie trebuie și ea însiropată și acoperită cu un strat de cremă.
Introducem tava în frigider. Dacă îl faceți seara atunci îl lăsați în frigider până a doua zi dimineața, sau dacă îl faceți dimineață îl lăsați până seara. Îl scoateți cu grijă din tavă și dați folia de aluminiu la oparte. Se consumă ca atare sau pudrat cu puțină cacao. Nu vă speriați de câte sporții sunt, mai mult de 2 zile nu vă ajunge pentru că sigur o sa îl împărțiți cu cei din familie.
Poftă bună!
Imi place la nebune reteta, abia astept sa intru la croaziere..adica imediat, mai am putin
De unde as putea sa cumpar lapte praf degresat?
Cafemagia – online. Sau daca esti din Bucuresti te duci direct la ei la Razoare si nu te mai costa nimic transportul.
Multumesc. Sunt din Cluj
Va rog, spuneti-mi unde la Razoare este cafemagia?cunosc zona, dar nu stiu unde poate fi
Multumesc,
Adina
Adresa este Str Mihail Sebastian Nr 209, adica dinspre Razoare intrand pe Sebastian la una dintre case pe partea dreapta!
Multumim, arata foarrrrrrte bine!
Si e bun!
multumesc pt reteta ..l am facut si eu si este minunat
n am avut lapte praf si am pus o ling in plus de tarate .
Bravo, se poate inlocui laptele praf degresat asa cum ati si facut-!
o imbratisare si mii de multumiri pt tot !
Va pup!
l-am facut si pe el
.. un tiramisu muncit pana la 11 noaptea, in colaborare cu sotul meu.
ajunsesem sa ma consolez ca nu exista decat deserturile alea “branzoase” cu care nu ma impac deloc. e adevarat, n-am stiut sa caut
e foarte bun, cred ca nimeni n-ar ghici ca e dukan. l-am facut cu tarate de grau; de dimineata mi s-a parut un pic uscat, neinsiropat suficient, dar am mai facut un sirop, l-am pus intr-un vas de yena si am asezat prajitura acolo, sa-si mai traga sirop. cred ca dupa-amiaza va fi si mai bun.
iti mai spun o data cat ma bucur ca am ajuns pe site ul asta
e ok sa_l fac in vasul iena rotund?
O sa fie mai greu de scos din el! Poti incerca!
l_am facut dimi in vas yena rotund,l_am taiat in 6 triunghiulete,am zis ca doar gust dar am papat tot triunghiul,sper sa nu fi depasit toleratele pt azi am facut si fajitas cu pui,sper sa fie bine la cantar,foarte bun Ioana,multumesc mult!!!!!!!!pupici
Te pup! sa iti fie de bine!
inreresanta reteta si vad ca toate sunteti multumite de ea, vreau sa o incerc si eu
va rog sa-mi spui ce inseamna un plic de cafea solubila, ce gramaj are?
E ness la plic (nu stiu cate g are)
multumesc
am inteles un pliculet de ness
E la frigider!!!!Abia astept sa-l gust maine dimineata!!!
Pot inlocui quarkul cu branza Delaco?imi mai iese crema?multumesc!
Incearca, nu are ce sa iasa rau.
pot pune gelatina simpla? multumesc!
da
ma duc sa ma apuc de prajitura…abia astept sa vad ce iese:D
O sa iasa buna, o sa vezi!
delicios! multumim pt reteta!
buna, 3 foi de gelatina inseamna 3 pliculete, nu?
Nu. Inseamna 3 foi dintr-un plic cu 6. Si ca sa iti poti echivala 1 plic de gelatina praf = 6 foii de gelatina.
l-am facut in weekend, super bun dar nu trebuie mai mult indulcitor cumva la crema? mie nu mi-a iesit prea dulce cu 4 linguri de indulcitor. e super bun oricum
Depinde de indulcitorul folosit. De aceea la unele retete scriu in paranteze ca se pune indulcitor dupa gust.
am incercat cateva retete si de toate am fost multumita
vreau sa te intreb daca aceasta prajitura o pot manca si in PP
Buna. Prajiturile si deserturile toate se pot consuma atat la PL cat si la PP.
Eu am gasit un lapte praf de soia, de la SanoVita ,este bun?
Nu am gasit informatii despre el
Of, ma omoara laptele praf! Nu-l pot gasi nicaieri si transportul de la Cafemagia este destul de piperat
Laptele praf de soia nu este bun?
Da-mi un mail te rog pe office@retete-dukan.ro ca sa iti dau un contact ptr lapte praf.
buna!pare delicios! nu se poate face si in atac?
Are tolerate in el.
Multumesc pt reteta. L-am facut si eu aseara, acum l-am gustat. Este foarte bun. O sa mai incerc si alte retete. Inca o data multumiri.
Cu drag!
Nu am lapte praf degresat si nu imi pot permite sa fac o comanda pe cafemagia acum…daca pun lapte normal degresat,ce cantitate ar trebui sa pun?
Pai nu stiu daca poti sa il inlocuiesti ca au consistente total diferite
bua dimi,
am fazut ieri acest tort tiramisu si mi-a iesit demential.
Nu am avut lapte praf si am adaugat inlocuitor lapte praf pentru cafea coffeta are grasime 1,8%.
Mi a iesit cea mai buna prajitura pana acum.
sa iti fie de bine!
Am facut si eu tortul, a iesit extraordinar de bun. Laptele praf l-am inlocuit cu o lg de tarate de grau( am pus 3+1 lg de tarate).Puteti incerca si fara lapte praf,va iese garantat un aluat de chec pufos ,care nu se lasa dupa coacere( mie nu mi s-a lasat).Multumesc pentru reteta.
Ma bucur ca ti-a placut! :*
Am facut si eu reteta asta de tiramisu(a doua oara) si a iesit suuuuuuper!!! N-am mancat ceva mai bun de cand am inceput dieta
Ma bucur ca iti place :*
Am uitat sa pun lapte praf in blat … sper ca nu se pierde din gust. Maine o incerc si vad daca mi-a iesit sau ma las de facut prajituri.
Sa imi spui cum a iesit!
Din pacate a iesit … acru. Fie nu am pus suficient indulcitor, fie indulcitorul e de vina (a fost Stevia, cum spunema). In rest e ok, blatul a iesit insiropat, miroase frumos si … atat. Mai incerc odata cu alt indulcitor.
Apropo, nu sunt sigura ca am facut bine, dar ca amidon am utilizat Malzena.
Stevia la gatit devine amara, probabil sa fi afectat gustul daca ai folosit-o. Maizena e ok.
parca e mai bun tiramisu Dukan decat cel clasic cu piscoturi. eram fan tiramisu si inainte de acum imi place si mai mult
merci pt reteta!
Ma bucur ca iti place!
Tot nu ma las pana nu imi iese. Am gasit alt indulcitor (cred ca be baza de zaharina, nu sunt eu mare fan, dar xylitholul din pacate costa o avere p-aci).
Am insa o intrebare. In loc de esenta de vanilie, se poate folosi batonul de vanilie? Si daca nu, cat are o fiola de esenta? Intreb pentru ca noi o gasim la sticlute.
Multumesc tare mult pentru rabdare, stiu ca intreb prea multe, dar inca invat. O seara buna!
Lygia e ok zaharina. Vanilia o pui dupa gust, cateva pizaturi si apoi gusti (depinde mult de tip si concentratie).
Buna ziua. In blat pot inlocui lingurile de amidon cu gluten? Daca da, ramane aceeasi cantitate (3linguri)? Ma gandesc ca amidonul este tolerat pe cand glutenul intra la permise.
Nu am incercat pana acum asa ca nu pot sa iti dau un raspuns concret.
Buna ziua,
. Din cate am citit aici sunt anumite etape care trebuiesc urmate ‘Croaziera…Consolidare…Stabilizare definitiva’ ma poate ajuta cineva va rog,!! Baby steps please
sunt noua si chiar imi doresc din suflet sa incerc aceasta dieta. Multumesc
Am citit toate comentariile si raspunsurile dumneavoastra si mi-au placut fff mult insa cel Mai important din toate astea este faptul ca acest regim Dunkan da rezultate extraordinare dupa cum se vede aici
Sunt noua in acest domeniu si ceva kg acumulate in plus am si eu insa nu stiu cum sa scap de ele, merg la gym de 3 ori/sapt. s-a vazut ceva la inceput dar acum
Buna Ana si bine ai venit. vezi ca pe coloana din stanga gasesti foarte multe articole utile despre dieta, rezumate din cartea lui P Dukan. Incepe cu faza de atac, alimentele permise, variante demeniu, faza de croaziera etc.
Buna seara.Am si eu o intrebare unde pot gasi prousele “quark” si “gelatină”s poate fi si de la Dr.Oetker?
Quark in hipermarketuri. gelatina e dr oetker.
de ce 5 porti nu vad nici o problema sa fie mancat intr-o zi daca ma uit pe lista cu ingrediente si pe cea cu tolerate
Erau 5 portii ca marime nu ca si continut
ah am inteles multumesc de raspuns
Buna, as vrea sa incerc si eu reteta, imi poti spune ce marime are tava in care ai facut blatul?
E tava de chec clasica.
Buna, as putea sa folosesc o budinca de vanilie gata preparata in loc de crema cu galbenusuri? am colesterolul destul de crescut si as vrea sa evit galbenusurile. multumesc frumos
Poti.
ce este Quarkul?
O branza mai fina.
l-am facut si a iesit minunat de gustos…multumim :*
Ma bucur ca iti place! Sa iti fie de bine!
L-am făcut si eu pt ca imi place originalul cu zahăr si mascarpone. Îți mulțumesc mult pt Invenție.
Sa iti fie de bine :*
Buna ziua
L-am facut si eu aseara si l-am gustat acum de dimineata, este foarte bun, sa tot tii dieta cu atatea dulciuri pe care ni le impartasiti! Eu am facut fara lapte praf(stiam ca am si cand m-am uitat se intarise si deja ma apucasem de prajitura) si a iesit foarte gustos si fara el.
Multumim pentru retete. Cele mai utile,cel putin pentru mine, sunt cele de dulciuri ca nu ma prea pricep.
Ma bucur sa aud asta Miana. Sa iti fie de bine si te mai astept sa imi spui ce alte retete ai incercat.
A iesit super buna, doar ca am insiropat-o putin cam mult dar e delicioasa. Mersi mult pt reteta
Salutare tuturor….am o intrebare…ce inseamna un plic de cafea? 100 gr – 250 gr?????????????
15-20 g
Tiramisu nedukan n-am facut pana acum, dar l-am incercat pe acesta si e delicios! Cred ca e cea mai buna prajitura dukan! Multumim!
Ma bucur nespus ca ti-a placut! :*