DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort Deliciu

În weekend nu mai știam ce să fac dulce mai ales ca era și mama în vizită. Așa că am pus mâna, am încropit un blat clasic și de aici încolo am apelat ce am avut prin casă. Rezultatul a fost unul delicios. De-aia l-am și numit așa! Se poate consuma începând cu faza de croazieră, indiferent dacă sunteți la PP sau la PL și de asemenea vă puteți juca cu aromele (eu am ales cocos și cacao).

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-4 ouă

-6 lg tărâțe de ovăz

- 3 lg tărâțe de grâu

- 1 lg amidon de porumb

- îndulcitor după gust (3-4 lg)

- ½ lgt praf de copt

Ingrediente crema 1:

-300 ml lapte degresat

- 3 lg quark

- îndulcitor după gust

- esență de cocos

- 6 lg lapte praf degresat

- 6 foi de gelatină (sau un plic gelatină pudră)

Ingrediente crema 2:

-400 ml lapte

- 3 lg îndulcitor

- 1 plic budincă de cacao

Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem spumă tare (adăugăm un vârf de sare când le mixăm). Când s-a format spuma adăugăm și gălbenușurile și mai mixăm pănâ se omogenizează. Le acestă compoziție adăugăm pe rând ingredientele uscate, amestecând permanent cu lingura de jos în sus. În final punem în tavă (a mea e una rotundă cu diametrul de 22-24 cm) și introducem în cuptorul încins la 180 grade pentru circa 30 minute (faceți și testul cu scobitoarea). Lăsați blatul în tavă la racit.

Preparare crema 1. Punem gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei (o ținem cel puțin 5 minute). Încălzim puțin laptele, cât să putem dizolva laptele praf în el. Scoatem gelatina din apă și o amestecăm în laptele cald.  Adăugăm îndulcitorul, quarkul și esența de cocos și omogenizăm.

Înțepăm blatul în mai multe locuri cu o scobitoare și apoi turnăm compoziția de lapte peste. O să vedeți că blatul absoarbe treptat tot laptele. Introducem pentru 1 oră în frigider.

Preparare crema 2. Pregătim budinca de cacao conform instrucțiunilor de pe plic, dar folosim doar 400 ml lapte ca să iasă mai groasă crema. După ce este gata o lăsăm 10 minute la răcit (amestecăm din când în când să nu facă coajă) și apoi o turnăm peste blat și uniformizăm. Dăm din nou la frigider pentru 1-2 ore și apoi se poate consuma. Iese o combinație delicioasă, iar voi puteți combina aromele după cum doriți.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Growth Agency
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

Baticuri Fulare si esarfe elegante

S-ar putea sa iti placa si:
  • Cursuri web design acreditateCursuri grafica acreditate
    Calculator calorii zilniceADISAF
    Promovare google ads

CATEGORII RETETE

DULCIURI

toate dulciurile | retete-dukan.ro

MANCARURI CU PUI/CURCAN

toate retetele | MANCARURI CU PUI/CURCAN

MANCARURI CU VITA

toate retetele | MANCARURI CU VITA

PAINE/PIZZA

toate retetele | PAINE/PIZZA

SUPE/CIORBE

toate retetele | SUPE/CIORBE

VARIANTE MENIU

toate retetele | VARIANTE MENIU

RETETE PESTE

toate retetele | RETETE PESTE

SALATE/ALTE MANCARURI

toate retetele | SALATE/ALTE MANCARURI

RETETE DE POST

toate retetele | RETETE DE POST

APERITIVE

toate retetele | APERITIVE

BAUTURI

MENIU DE PASTI

MENIU DE CRACIUN

  • jucarii handmade